Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 25 април

Снимка: БГНЕС

Не са много оптимистични нещата с парите в/на държавата. БСП вече обявиха, че няма да подкрепят служебния бюджет. Нинова казала, че кабинетът заложил 10 милиарда капиталови разходи, ама не пишело за какво. Въпреки че… 10 милиарда пари ли са в днешно време. Особено за богата страна като нашата. Икономистът Васил Караиванов пък дал интересна посока на нашето светло бъдеще:

„Залага се нов, рекорден за България дълг, а по-важният въпрос е дали ще можем да вземем пари назаем, има ли откъде. Само преди няколко месеца Великобритания, шестата икономика в света, не можа да вземе дълг на пазарите и се наложи централната банка да прави извънредна операция, която не е правена десетилетия“, обяси икономистът пред БНР.

И добавил, че в близките 5 до 7 години можем да мислим за Еврозона. Евентуално. Горката Еврозона, ако знае какво ѝ готвим, сама ще се напусне, преди ние да сме влезли там.

Май е по-добре Дянков да дойде. 

Това е предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с Алекс Пенев и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – ВиК и инфраструктурни проблеми тормозят жителите на Каблешково. Още за бъдещите планове на общината за градчето

-  В коментарната ни рубрика – оптимизъм за управлението на държавата след днешната лидерска среща от анализатора Кристиян Шкварек пред „Хоризонт“

-  След 17 ч. – за проблемите на Поморийското езеро – Радостина Ценова от фондация „Биоразнообразие“

-  И още - с литературно-музикалния спектакъл „Един живот в стихове и проза…“, ученици от английската гимназия в Бургас отбелязаха рождението на голямата поетеса Петя Дубарова.

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи. В рубриката „Знаете ли, че…“ – за ефекта на Скъли

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Затварят част от ул. "Шейново" за месец от утре

От утре се затваря за движение участъкът от ул. „Александър Стамболийски“ до ул. „Княз Борис“. Причината е обновяването на тротоарите и полагането на нова настилка по ул. "Шейново".  За един месец ще бъде въведена временна организация на движението. 

публикувано на 27.09.23 в 16:41

Кметът Иван Жабов: "Услуги за ранно детско развитие" е най-мащабният социален проект на общината

Община Средец приключва най-мащабния си социален проект, изпълняван в последните 12 години.  "Бъдеще сега: Предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие в община Средец" е финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси“. Дейностите са на стойност 1 184  511 лева. Това е единственият проект, пряко насочен към деца до 7 годишна..

публикувано на 27.09.23 в 14:50

Пуснаха движението по обходния път при моста на пътя Царево - Ахтопол

Пуснато е движението по временния обходен път при разрушения мост на пътя Царево – Ахтопол, информират от АПИ.  По новоизградения временен път – брод над река Изгревско дере, могат да преминават двупосочно всички видове превозни средства. С пускането на движението транзитният трафик към Ахтопол вече няма да преминава през Царево...

публикувано на 27.09.23 в 13:23

Проверките сочат: Няма прекомерна сеч в района на Царево

Проверките в района на Царево, където се случиха големите наводнения в началото на септември, са показали, че няма прекомерна сеч . Това увери пред БНР зам.-министърът на земеделието Мирослав Маринов. Направени са проверки за проведените сечи в седемте водосбора, където се случи бедствието в община Царево. Контролна комисия пък е извършила..

публикувано на 27.09.23 в 10:30

Районът на областната болница и част от "Лазур" в Бургас ще са без вода до обяд

Част от комплекс „Лазур“ в Бургас ще е без вода до 12 часа, съобщават от  ВиК. Водоподаването ще бъде спряно заради строително-монтажни дейности в района на бул."Демокрация", ул."Копривщица", ул."Димитър Димов", Областната болница и стадион "Лазур".  До 13,30 часа заради отстраняване на авария без вода ще са и жителите на с. Крумово Градище.  И..

публикувано на 27.09.23 в 09:40

Президентът: Когато се осветли някой, че е агент, това не означава, че трябва моментално да бъде изгонен от страната

Шизофренно и политически нелепо е всеки ден да плачеш за Шенген и Еврозоната и в същото време да твърдиш, че службите са пробити и навсякъде има само шпиони. Това каза в Карнобат в коментар за работата на ДАНС и службите президентът Румен Радев. По отношение на службите той посочи още, че липсва адекватна обществена реакция за сериозни закононарушения...

публикувано на 26.09.23 в 18:48

Шампионът по борба Любомир Ламбов е в реанимация в Бургас след катастрофа

Световният вицешампион за ветерани в класическата борба Любомир Ламбов е претърпял тежка катастрофа преди турнира "Атанас Комшев" в Карнобат, предаде Гонг.бг.  Той се намира в реанимацията на Университетската многопрофилна болница в Бургас.  Нуждае се спешно от кръвопреливане. Семейството му се обръща с молба към всеки, който има възможност да дари..

публикувано на 26.09.23 в 14:43