Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха спортна площадка в специализирана институция в Бургас (СНИМКИ И ВИДЕО)


Нова спортна площадка има от днес в двора на защитеното жилище за лица с умствена изостаналост в Бургас, на ул."Поп Грую". Общо 8 са потребителите в центъра, а самото събитие се превърна в спортен празник в присъствието на волейболисти и президентите на двата тима “Нефтохимик 2010“ и „Дея Волей“. 

Едни от най-големите спортни фенове на бургаския волейбол, които не са пропускали домакинска среща, това  са  потребителите на защитеното жилище, които  вече имат своя собствена ударопоглъщаща спортна площадка. Тя съчетава двата спорта волейбол и бадминтон, обясни директорът Димитринка Колева:

„Започнахме да следим всяка една изява на волейболистите. Тази площадка не е в реални размери разбира се, а е според възможностите в двора на жилището. В центъра са 6 момичета и 2 момчета. В общи линии до момента с подкрепата на общинска фирма успяхме да изградим тази площадка, както и беседка“

На официалната церемония присъстваха волейболисти от "Нефтохимик", които станаха шампиони на България, и от  "Дея Спорт" - четвърти в Супер Волей и финалисти за купата на България. Те подари волейболни топки, със свои автографи. Какво споделиха Николай Николов, Николай Учиков, Иван Станев и Валентин Братоев:


„За нас се изключително удоволствие да присъстваме тук. 
Няма нищо по-хубаво от това двата бургаски отбора да присъстват на това откриване на игрище

Много е хубаво да сме тук, защото тези хора също ни подкрепяха, те присъстваха на нашите срещи, така им връщаме жеста. 

Спортът е здраве, трябва да се спортува.“



За мотивацията д-р Александър Маджуров, президент на „Дея Спорт“ и Огнян Томов на „Нефтохимик 2010“ коментираха така:

„Ако всеки един от нас е малко по-добър, то ще живеем в малко по-добро общество и по-добър свят. Отделно от това мисията ни е и възпитателна. Ние трябва да даваме пример на следващите след нас, за да показваме, че може да се случват нещата в правилната посока. 

Правим това с удоволствие и каквото зависи от нас ще помагаме и в бъдеще.“

Лентата на новото игрище за волейбол и бадминтон прерязаха кметът Димитър Николов и директора Димитринка Колева. На церемонията присъства и Янчо Стойчев, директор на спортното училище в Бургас.





Снимки и видео: Свобода Атанасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаски ученици организират благотворителен футболен турнир в помощ на приюта за кучета

Бургаски ученици организират благотворителен футболен турнир. Средствата от продажбата на билети ще отидат за Общинския приют за безстопанствени кучета в града. Инициаторите са единадесетокласниците от Немската езикова гимназия "Гьоте", а в инициативата им ще се включат и ученици от английска "Гео Милев", природо-математическата "Акад. Никола..

обновено на 14.05.24 в 11:31
Снимката е илюстративна.

Спират водата в част от центъра на Бургас днес

Водата ще бъде спряна днес от 9.00 ч. до 17.00 ч. в района на бул."Булаир", ул."Цар Симеон" , бул."Алеко Богориди" , ул."Константин Фотинов" в Бургас. Това съобщават от водоснабдителното дружество.  Причината е извършването на строително монтажни дейности.

публикувано на 14.05.24 в 08:12

Информационно събитие-концерт в Бургас на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“

Бургас ще бъде домакин на заключително информационно събитие, представящо постиженията по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 -2020 г. Програмата е с бюджет от почти 3 млрд. лева и е една от десетте оперативни програми на Република България, които се финансират от Кохезионния и Структурните фондове на ЕС. Общата цел на..

обновено на 13.05.24 в 16:22

От 1-ви юли пенсиите, отпуснати до края на миналата година, се повишават с 11%

Служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов предлага на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) пенсиите, отпуснати до края на миналата година, да бъдат актуализирани с 11% от 1-ви юли. Пред БНР Иванов припомни, че по Швейцарското правило осъвременяването се изчислява на 10% заради по-ниската от прогнозираната..

публикувано на 13.05.24 в 13:09

Програма „Сърдечни приятелки“ в подкрепа на дамите с рак на гърдата гостува в Сливен

Фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“ ще бъде в Сливен със своята програма „Сърдечни приятелки“, за да подкрепи напълно безплатно дамите с диагноза рак на гърдата от града и областта. Срещата със специалисти е от 17 ч. в зала „Май“ на Община Сливен, каза Гергана Богданова, управител на организацията. Тя уточни, че присъстващите ще могат да получат..

публикувано на 13.05.24 в 10:15

КНСБ обяви протест на 20 май

Синдикат "Образование" към КНСБ ще премине към ефективни протести от 20 май заради неизпълнени ангажименти на правителството за увеличение на университетските заплати. Това обявиха от профсъюза в отворено писмо, изпратено до президента, премиера, финансовия и образователния министър. Те публикуваха своята позиция в сайта на КНСБ: ВОН: Обявяваме..

публикувано на 13.05.24 в 10:00

Започва информационна кампания за директните плащания на фермерите

Министерството на земеделието (МЗ) започва информационна кампания за директните плащания през 2024 г. за земеделските производители от цялата страна. Целта е експертите да представят промените при компенсаторните мерки и интервенции в областта на околната среда, агроекологията, биоземеделието и хуманното отношение към животните. В рамките на..

публикувано на 13.05.24 в 09:05