Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Днес, 2 юни:

"Детска нощ на музеите" в Природонаучния музей на БургасРегионалният исторически музей в Бургас ще отбележи Денят на детето по нетрадиционен начин, информират от там. За всички деца и учащи Природонаучната експозиция е подготвила „Детска нощ на музеите". Събитието ще се проведе за първи път в Бургас, съобщи главният уредник Светла Далакчиева.  

"Отдавна мечтаем да организираме такова събитие! Целта е да предложим забавления за децата на различни възрасти в любимия им музей. Ще има много игри, които ще са съобразени с възрастта на малчуганите. Децата ще могат не само да разгледат музея безплатно, но и да се включат в различни предизвикателства. За най-малките посетители до 10 години музеят ще отвори врати в 17:00 ч. Те ще научат различни интересни факти за растенията, животните и минералите. След това ще могат да си изработят хороскоп с минерали, да редят пъзели и да играят на мемори карти. От 19:00 ч. музеят ще очаква децата над 10 години. За тях са подготвени още много игри като кръстословици, лабиринти, ребуси, наблюдения под микроскоп и др."

Работното време на Природонаучния музей ще започне в 17:00 ч. и ще завърши в 21:00 ч. Адресът на експозицията е ул. К. Фотинов №30.

повече може да чуете в звуковия файл:


По публикацията работи: Стефка Бакърджиева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови спортни площадки по баскетбол, волейбол и футбол в ОУ „Антон Страшимиров“

В ОУ „Антон Страшимиров“ днес бяха официално открити чисто нови спортни площадки. Събитието се превърна в истински празник за ученици, учители, родители, бивши възпитаници на училището и спортни деятели. Преди ремонта старата асфалтова настилка не отговаряше на съвременните изисквания за провеждане на часове по физкултура и спортни занимания...

публикувано на 27.09.23 в 15:48

Системна за обучение на роботи с изкуствен интелект тази година в бургаско училище

Система за обучение на роботи с изкуствен интелект се предвижда да бъде въведена от тази учебна година в ОУ „Александър Георгиев - Коджакафалията“ в Бургас. „За нас е важно не просто да употребяваме изкуствения интелект, а напротив – да тренираме и обучаваме изкуствения интелект. Роботите, които са общинската програма „Първокласно начало ++“..

публикувано на 25.09.23 в 11:53

Проф.Георги Янков: Вероятно от следващата година ще имаме нова магистърска програма

Има голяма вероятност от следващата учебна година да започне обучение на студенти в бургаския филиал на НХА, по новата магистърска програма, която на този етап е с работното заглавие „Подводна археология и реставрация“. Вече е подписан и договорът за сътрудничество между Центъра за подводна археология в Созопол и висшето учебно заведение , каза..

публикувано на 22.09.23 в 15:05

Иновативен академичен център с международен кампус ще строят в Бургас

Иновативен академичен център с международен кампус на територията на 5-ти километър предстои да бъде изграден в Бургас. Днес местният парламент одобри общинската администрация да кандидатства с проект за него по програма „Развитие на регионите“. Съветниците се съгласиха, че новия академичен център би бил гордост за всеки град. Той ще включва..

публикувано на 21.09.23 в 12:52

Кампанията „Шанс за таланта на Бургас“ ще се проведе за трета година

Кампанията на фондация „Шанс за децата и природата на България“ започва отново да набира млади таланти в Бургас. Младежи на възраст между 14 и 20 години могат да кандидатстват онлайн в сайта на фондацията. Проектите тази година са четири, като новият е за пиар и реклама. Това обяви Пепа Николова от фондацията: „Останалите са..

публикувано на 20.09.23 в 14:07

За и против електронната извинителна бележка за учениците

Хартиената медицинска бележка за учениците остава в историята. От началото на следващия месец тя трябва да е в електронен вариант. От лекаря до училището, тя ще пътува електронно и автоматизирано. Все още няма особена яснота, но нововъведението среща разнопосочни мнения. Според д-р Христина Николова,  общопрактикуващ лекар в Бургас, това ще..

обновено на 20.09.23 в 10:07

НХА - филиал Бургас официално откри новата академична година (обновена)

Тази година първокурсниците в НХА - филиал Бургас са от Русе, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Ловеч, Пловдив, от Украйна и от Русия, каза при откриването на шестата академична година ректорът на висшето училище проф. Георги Янков. Церемонията започна с водосвет, отслужен от отец Стилиян и отец Игнатий.  Този..

публикувано на 19.09.23 в 18:43