Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Радио - айляк" на 2 юни:

По скалите.
Снимка: Ирена Цветанова

В петъчното ни предаване „Радио – айляк“ Ви срещаме със Станимира Делева и нейната книга, която издава Зелени Балкани  - „Отговорно практикуване на спортове и дейности на открито“.

Официалното ѝ представяне предстои след седмица, в дните между 9 и 11 юни в Сливенския Балкан.

Кои са спортовете, описани в ръководството и към кого са насочени съветите. Ще чуем всичко това от нашата събеседничка, която успяхме да запишем малко преди да отпътува към поредното си предизвикателство, свързано с работата.

Започваме след новините в 11 часа. Водещ е Свобода Атанасова, звукорежисьор Теодора Кралева. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас се включва в Европейската нощ на учените

Този петък, 29 септември, ще се състои 23-та Европейска нощ на учените в Бургас. Тя ще премине под мотото „Уменията и науката на бъдещето – предизвикателството на поколенията“. Организатор на събитието в Бургас отново е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ като част от консорциума от образователни и изследователски организации по проекта К-ТРИО..

публикувано на 28.09.23 в 17:25

Бургас ще отбележи Европейския ден на птиците с изложба и наблюдение

Екип от Природозащитния център на Българското дружество за защита на птиците „Пода“ ще вземе участие в Европейските дни на птиците с изложба, посветена на опазването на водолюбивите птици. Събитието ще се проведе на 1 октомври от 9 до 18 часа. Организира се в Морската градина до Експо център "Флора".  На изложбата посетителите ще могат да се..

публикувано на 26.09.23 в 15:32
Арнаут джигер (снимката е илюстративна)

В етнокухнята на музея ще приготвят в петък арнаут джигер

Този петък в етнокухнята на Бургаския музей ще се приготвя „арнаут джигер“ – дроб по традиционна турска рецепта. При буквален превод – „дроб по албански“, защото „арнаут“, „арнаутин“ е остаряло название за албанец. „Арнаут“ казват и за сърдит неотстъпчив човек с лют нрав, а арнаутската чушка е люта чушка. „Джигерът“,  е дроб, като в етнокухнята на..

публикувано на 26.09.23 в 13:23

Деница Димитрова създава красоти от епоскидна смола

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата..

публикувано на 24.09.23 в 17:30
От ляво на дясно - Диана Велева, Нуртен Чаушева, Десислава Тишева и Йордан Бъчваров

„Мисис Черно море” събра средства за детско онкохематологично отделение

Първото издание на конкурса „Мисис Черно море” 2023 събра средства за детско онкохематологично отделение. Бляскавото събитие с благотворителна кауза, събра на една сцена 14 красиви дами. Организатор на събитието, което се проведе преди няколко дни бе дизайнерът Йордан Бъчваров.  "От доста години обмислях този конкурс. Получи се много добро събитие,..

публикувано на 24.09.23 в 14:00

„Ереван в Бургас“ - фестивалът на децата започна

„Ереван в Бургас -фестивалът на децата”  представя днес арменската култура и традиции.  Поводът е годишнина от обявяването на Независимостта на Армения. Фестивалът, който се провежда за втора поредна година започва с дефиле на участниците, които ще покажат красотата на традиционните арменски носии. Повече от 100 са участниците от Бургас, Варна и Русе,..

публикувано на 24.09.23 в 10:11
Пол и Реми

В Бургас "отваря врати" училище за пясъчни фигури

Добре познатите на бургазлии творци Пол и Реми ще очакват своите ученици в ново училище, разположено на плажа до бургаски бар. Зоната ще бъде обозначена с флагчета.  Предметът, който ще се изучава, е "Пясъчна скулптура". Желаещите ще имат възможност да се включат в изработката на хумористични, приказни и образователни пясъчни фигури.  Часовете..

обновено на 23.09.23 в 07:38