Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Георги Господинов, Кортасар и Ерофеев в новия брой на "Море"

Литературното списания „Море“ спазва традиция и публикува в своите страници най-интересните автори от нашето минало и съвремие.

Новият му брой започва с поезия от Георги Господинов, тазгодишен носител на престижната литературна награда „Букър“. Изданието съдържа още произведения от бургаски, български и популярни чуждестранни автори.

Можете да го откриете и в електронен вариант тук: 


По публикацията работи: Свобода Атанасова

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриват шестото издание на Порт Прим Арт Фест с изложба

Шестото издание на Порт Прим Арт Фест започва от утре /3 октомври/ в Бургас. Културният форум ще продължи до края на седмицата и ще предложи разнообразие от събития  в областта на музиката, изобразителното изкуство, киното, театъра, литературата. " Програмата на фестивала  е прецизно подбрана и повече от интригуваща. Бургазлии и гостите..

публикувано на 02.10.23 в 17:00

Есенните литературни празници се откриват днес в Бургас

20 събития са включени в 27-то издание на Есенните литературни празници’ 2023 в Бургас. Очакват се до 31 октомври н ад 30 автори от Бургас региона и страната да представят свои книги и да участват в различни тематични вечери. Ще има на поезията, на прозата, на хумора и сатирата, с която ще бъдат закрити дните. В празниците ще се включат и..

публикувано на 02.10.23 в 16:18

Стефан Диомов с две нови песни в изпълнение на „Тоника“ и нов албум

Две нови песни на Стефан Диомов, в изпълнение на „Тоника“ са записани тази година. Една от тях се казва „Ти и аз“, а другата е „Аделина“. „Тази песен я написах за незнайна Аделина. Самото име Аделина е песен“, поясни композиторът. Новият албум на Стефан Диомов с детски песни предстои да бъде представен на 16 ноември в Културния дом на..

публикувано на 01.10.23 в 12:17

Разговор за поезия с Ваньо Вълчев и Яна Вълчева в „Гларуси и шамандури“

„Поезията е нещо, което винаги живее в човека, независимо дали е млад или стара“, каза поетът Ваньо Вълчев в предаването „Гларуси и шамандури“ на БНР- Бургас, което днес е гост в бургаската библиотека. Според него, поезията и лириката могат да се намерят навсякъде. Той разказа за момента, когато е спрял да пише и ръка тогава му подава..

публикувано на 01.10.23 в 11:47

„Поезията в нас“ с награда от проекта "Предизвикателството"

Късометражният документален филм „Поезията в нас“ е обработен в бургаската библиотека. Негови автори са Деница Дойчев, Ния Петрова и Ралица Златева. Наскоро лентата спечели второ място в проекта „Предизвикателството“. Решихме да представим една друга страна на поезията във филма, посочиха те в предаването „Гларуси и шамандури“ на БНР-..

публикувано на 01.10.23 в 11:01

Одобриха проект за нови книги за библиотеката в Малко Търново

Над хиляда и двеста лева ще получи Библиотеката към читалище „Георги Попаянов“ в Малко Търново за закупуване на нови книги. Средствата са осигурени от Министерство на културата по програма „ Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност – 2023 г.” Лесно е кандидатстването и много библиотеки в страната могат по този..

публикувано на 01.10.23 в 11:00