Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаски ученици са шампиони в Националните параолимпийски игри

Снимка: Община Бургас

Младежи от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Бургас са новите носители на шампионската титла в комплексното класиране на Националните ученически игри по лека атлетика, организирани от Българската параолимпийска федерация, Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.

В оспорвана надпревара те завоюваха голям брой призови места в състезанията, провели се в периода 31 май – 2 юни 2023 г. в Националната спортна академия - София. Две първи места в дисциплината 100 м. гладко бягане спечелиха Антония Димитрова при девойките и Иван Дондуков при юношите. Калина Великова и Иван Дондуков се пребориха за златните медали в дисциплината хвърляне на малка плътна топка. Кристиян Костов спечели среброто в скока на дължина, като съвсем малко не му достигна за първото място.

Осмокласникът Иван Дондуков, деветокласниците Калина Великова и Натанаил Неделчев, както и единадесетокласниците Антония Димитрова и Кристиян Костов се завърнаха в Бургас с общо 15 медала. 

Лекоатлетическите дисциплини, в които се състезаваха, бяха 100 м. гладко бягане, 400 м. гладко бягане, скок дължина, хвърляне на малка плътна топка и тласкане на гюле. 

В призовата тройка след бургаските спортисти се наредиха софийските и габровските лекоатлети. Директорът на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ г-жа Снежана Няголова поздрави шампионите и им пожела още много успехи.

Към поздравите се присъединява и кметът Димитър Николов!


По публикацията работи: Християна Йорданова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Созопол осигури финансова подкрепа за боксьора Петър Драганов

Созополският боксьор Петър Драганов да получава финансово подпомагане от общината, реши днес общинският съвет на заседанието си. То ще е в размер на една минимална заплата месечно, която ще му бъде изплащана в продължение на година. „В края на 2023 г.  изявеният созополски спортист Петър Драганов постигна осма поредна победа на професионалния..

публикувано на 27.03.24 в 17:05

Още отличия за бургаската борба в държавното първенство, девойките са отборни шампионки

Още отличия спечели бургаската борба на държавното отборно първенство за девойки и юноши в класическия стил, което се проведе в зала "Никола Станчев".  Девойките на клуб "Бургас", с треньор Николай Дачев, станаха отборни шампионки с актив от 119 точки. Следват "Станка Златева" - Сливен със 105 точки и "Юнак Локомотив" - Русе със 75 точки...

публикувано на 25.03.24 в 12:48
Снимката е илюстративна

Волейболистите от "Нефтохимик 2010" посрещат "Берое" днес

Днес от 18:00 часа отборът на "Нефтохимик 2010" , който завърши на трето място в редовния сезон, посреща шестия "Берое" Стара Загора в зала "Младост". Играе се до две победи от 3 мача. Вторите срещи са съответно на 25 март във Варна и на 26 март в Стара Загора.  Зала "Младост" ще посрещне в неделя и женския четвъртфинален плейоф между..

обновено на 23.03.24 в 13:11

Борците на "Черноморец Св. Борба" с два златни медала

Младежите от "Черноморец св. борба" спечелиха общо 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала на държавният лично-отборен шампионат по борба за юноши в свободен стил, съобщават от общината.  Домакин беше зала "Никола Станчев" в комплекс "Меден рудник". Участваха 143 състезатели от 37 клуба от цялата страна. На второ място със 120 точки е "Берое"..

публикувано на 22.03.24 в 13:31
Цанко Цанков

Цанко Цанков е готов за преплуването на протока Кук

Цанко Цанков, който по-рано този месец стана двоен световен шампион и световен рекордьор по ледено плуване на световното първенство в Талин, Естония, обяви че е готов за следващото си предизвикателство - преодоляването на протока Кук в Нова Зеландия. "Плувният басейн беше изграден в пристанището на Талин. Той е временна конструкция, самият басейн няма..

публикувано на 21.03.24 в 14:21
снимката е илюстративна

Бургас посреща шампионата за юноши по борба

Бургас посреща държавния личен-отборен шампионат за юноши и девойки по свободна и класическа борба. Схватките, жребият и техническата конференция ще бъдат в зала „Никола Станчев“. Срещите са от четвъртък до събота (21-23 март).   Толеранс - 1 кг. Двубоите ще бъдат излъчвани НА ЖИВО в ютюб канала на БФ Борба. Следва програмата: 20 март, сряда 17.00..

публикувано на 20.03.24 в 10:53
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова с нова победа на шахматния турнир в Рейкявик

Нургюл Салимова с белите фигури победи на 64-тия ход състезаващата се за Израел рускиня Дина Беленкая в партия от седмия кръг на шахматния турнир в Рейкявик (Исландия).  В актива си българката вече  има 5 точки, спечелени в 7 кръга и дели 19 - 46 място във временното класиране. Турнирът се играе по швейцарската система в 9 кръга. Срещите продължава до 21..

публикувано на 20.03.24 в 08:17