Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РИОСВ – Бургас обяви фотоконкурс за Черноморското крайбрежие

архив
Снимка: РИОСВ

Регионална инспекция по околната среда и водите обявява конкурс за фотография на тема: „Красотата на българския морски бряг”.

За участие в конкурса, е необходимо в срок до 31 юли професионалисти и любители да изпратят свои снимки на българското крайбрежие, като посочат място и дата на заснемането, на riosvbs_pr@abv.bg. 

Всеки участник може да изпрати до 2 авторски снимки, с име и фамилия, възраст, населено място, телефон, както и текст, стих или легенда за мястото, което го е привлякло.

С изпращането на снимките, участникът се съгласява, те да бъдат публично споделени в интернет пространството и използвани при 

Експерти от РИОСВ-Бургас ще отличат най-добрите творби с първа, втора, трета и поощрителна грамота и награди.

Във Фейсбук страницата на Инспекцията ще бъде публикуван албум с всички участващи в конкурса фотографии под формата на виртуална изложба.



По публикацията работи: Свобода Атанасова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Немската езикова гимназия „Гьоте“ организира благотворителен концерт

Немската езикова гимназия "Гьоте" кани бургазлии на традиционния си благотворителен концерт под надслов "Обич за всички". Той ще се проведе днес и се организира за 12 - та година, като учениците се ангажират с каузата да помогнат на хората с увреждания.  Призивът е да бъдат събрани средства за Защитено жилище за хора с умствена изостаналост, за..

публикувано на 19.04.24 в 09:51

В Айтос провеждат великденска благотворителна кампания "Подари вечеря на пенсионер в нужда"

Доброволците от инициативата „Бъди човек" - Айтос провеждат за поредна  година благотворителна кампания под надслов "Подари вечеря на пенсионер в нужда".  Събират се хранителни продукти и средства за закупуването им, като хранителни пакети ще бъдат предоставени на самотни възрастни хора в Айтоско. Акции те традиционно се провежда за..

публикувано на 19.04.24 в 09:40

Община Царево разкрива 4 работни места за хора с увреждания

Община Царево разкрива четири работни места за хора с увреждания и други приоритетни групи безработни, съобщиха оттам. Това стана възможно на база изпълняван проект „Започвам работа“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027). По проекта ще бъдат назначени неактивни и безработни в неравностойно положение и хора..

публикувано на 19.04.24 в 09:17

Царево планира реконструкция на Морската градина и изграждането на нова велоалея

Обществено обсъждане на концепцията за интегрирани териториални инвестиции се проведе днес в читалище "Георги Кондолов" в Царево. „Развитие на устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност на Югоизточния регион за планиране от ниво 2“ е с водещ партньор Агенция “Пътна инфраструктура” и предвижда първи етап от р еконструкция и..

публикувано на 18.04.24 в 16:05

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево - Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево - Ахтопол, съобщиха община Царево и Агенция "Пътна инфраструктура". Той вече е отворен за движение. По трасето преминава целият трафик към Южното Черноморие. То е основна пътна връзка с Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово. Поставени са ограничителните системи за пътища, хоризонталната маркировка и..

публикувано на 18.04.24 в 16:00
Птици саблеклюн

Зелена акция поправя Пътеката на саблеклюна в неделя

Българската фондация „Биоразнообразие“ организира акция за освежаване и поддържане на Пътеката на саблеклюна в Бургас в неделя, 21 април от 10 до 13 часа. Оттам канят приятели и доброволци при Укритието за наблюдение на птици, за да се включат в предвидените косене, садене, чистене и ремонтиране по пътеката на пролетната птица от семейство..

публикувано на 18.04.24 в 15:42

До 13 километра в час с тротинетка в Бургас

По-строги правила за електрическите тротинетки в Бургас предлага група общински съветници от Постоянната комисия по транспорт. Акцентът този път пада върху намаляването на скоростта и санкциите за неправилно паркирани и захвърлени на пътя тротинетки. Целта е да бъдат въведени ясни правила и изисквания за движението на електрическите превозни..

обновено на 18.04.24 в 14:33