Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Подготовката на плаж Обзор Юг закъснява заради ремонта на крайбрежната алея

| обновено на 09.06.23 в 12:44
2
Снимка: Министерство на туризма

Ремонтът на  крайбрежната алея в Обзор бави подготовката на плаж Обзор Юг, съобщи концесионерът на ивицата Сергей Иванов: 

"В момента бетонират алеята, ще слагат павета. Ремонтът трябваше да приключи до 1 май, но се бавят. Съобразяваме се с условията. Подготвяме пясъка, чистим от боклуците на ремонта, започваме да слагаме чадърите и шезлонгите."

По 3 лева, колкото и миналата година, ще струват плажните принадлежности на плаж Обзор юг. Това лято чадърите ще са само 100 вместо възможните по схема 1 000. Причината е в непрекъснатото свиване на ивицата, поясни концесионерът, коментира Иванов: 

"Всяка година пясъкът изчезва с по 3 метра. От 60 метра ивицата сега е около 20. Заливът е открит, вълнените изнасят пясъка към Бяла и Иракли. Навсякъде се изграждат изкуствени буни, само ние в Обзор страдаме."


Многократно сме водили разговори с Министерството на туризма, но ни казват, че няма законово как да ни разрешат да го направим, добавя концесионерът, който очаква сезон като миналогодишния. Курортът е семеен, посещава се предимно от българи. 

Пропадналата пред февруари крайбрежна ще бъде завършена до 29 юни. Това става ясно от запитване на кметство Обзор за продължаващите строително-монтажни дейности до Община Несебър. Оттам посочват, че освен техническата инфраструктура на Южния плаж, се работи по авариен ремонт на главен канализационен колектор и основен ремонт на парковото пространство на площад „Свобода“. За всички останали обекти важи изискването за спиране на строителството от 15 май и съответно подлежат на проверки от общината. 

Повече чуйте в звуковия файл.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Временно е спряно плащането през Е-PAY в електронните услуги на НАП

До началото на октомври ще бъде спряно плащането през Е-PAY в електронните услуги на НАП. Временното ограничение е свързано с реализацията на проекта за миграция на бюджетните плащания към стандартите на Единната зона за плащания в евро (SEPA). Това включва и плащанията на публични вземания.  Гражданите и дружествата могат да продължат да..

публикувано на 27.09.23 в 15:44

Качеството на туристическия продукт е големият проблем на бранша

Летният сезон не беше лош, но имахме големи очаквания за него, каза Евелина Пулева , туристически експерт и заместник-председател на Бургаската регионална туристическа камара. По повод днешния Световен ден на туризма тя отчете големия проблем на бранша, а именно липсата на качествена услуга.  "Все още не са готови данните за летния сезон и не може..

публикувано на 27.09.23 в 11:52

Ямбол с награда в областта на туризма

Град Ямбол е удостоен с отличие за  "Прилагане на добри практики за устойчив растеж на туризма в общината" за 2023 година, съобщават от общината. Наградата бе дадена на официална церемония по случай Световния ден на туризма.  Сред причините за отличието са изграждането на 55-метров пилон с националното знаме на хълм Боровец, възстановяването на..

публикувано на 26.09.23 в 16:57
Снимката е илюстративна.

Малко количество, но по-високо качество се очаква да е реколтата от грозде в община Сунгурларе

По-лоша реколта очаква лозаро-винарският бранш тази година в района на сунгурларското село Славянци. Една от причините е градушката през юни месец. Пораженията все още се забелязват, коментира Антон Христов, инженер –технолог, който работи в района. „Всичко вървеше добре докато не премина това природно бедствие. Моето лично мнение е, че около 50..

обновено на 26.09.23 в 09:11

С помощта на проекти, историята на Русокастро дава бъдеще на цялата община Камено

С акцент към славната история на крепостта Русокастро, но с обхват на всички забележителности в района, предстои община Камено да реализира идеята си за цялостен туристически продукт за българи и чужденци, осигурявайки качествена и комплексна услуга за гости и местни жители. Това стана ясно по време на пресконференцията за представяне на дейностите по..

публикувано на 25.09.23 в 16:32

Министерството на туризма с Програма за финансиране на черноморските общини

Министерството на туризма отвори за кандидатстване процедура по "Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в България", съобщи пред журналисти министърът на туризма Зарица Динкова. Тя допълни, че за първи път се прилага инструмент за партньорство с бизнеса, общините, туроператорите и летищата..

публикувано на 25.09.23 в 15:03

Кметът Тихомир Янакиев: Подготвяме промяна за Амфитеатъра в Созопол

Подготвя се ремонт на Амфитеатъра в Созопол. Общината кандидатства по проект с партньорска община от Турция. Предвидените дейности са за близо половин милион евро, съобщи кметът Тихомир Янакиев: "Нашата част от проекта включва един хубав ремонт на амфитеатралното пространство в Стария град, където ще бъдат направени нови съблекални,..

обновено на 25.09.23 в 13:12