Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Созопол даде старт на Лято 2023 (ВИДЕО)

С надежда за по-добър сезон в Созопол тази вечер откриха Лято 2023. Курортът е готов да посрещне наши и чужди туристи, увериха от местната управа.

Стартът на сезона бе даден на Централния плаж в морския град. Областният управител професор Мария Нейкова пожела:

"От сърце ви желая едно слънчево, неповторимо, незабравимо лято тук в прекрасния Созопол!"                                   

Според кмета Тихомир Янакиев началото на сезона е с една идея по-слабо от миналата година заради времето, но това бързо ще бъде наваксано:

"Усиленият сезон започва след 1 юли. Тази година това, което чувам от хората, които се занимават с този бизнес е, че ще има и доста чужди туристи-няма да разчитаме само на българския туристи, но тук е времето да кажем, че нашите сънародници винаги са добре дошли при нас и има всички условия те да си прекарат една страхотна почивка."


С повече паркоместа ще бъдат посрещнати туристите. Нито една услуга-синя зона, тротоарно право, наеми не са увеличени, което предполага, че и ресторанти и заведения не би трябвало да надуват цените. На този етап те са нормални, категоричен бе градоначалникът. До седмица в новия град ще има още един общински паркинг. 

Председателят на Общинския съвет Георги Пинелов, бургаски депутати, представители на туристическия бизнес бяха сред гостите. Поздравителен адрес изпрати новият министър на туризма Зарица Динкова.


Под надслов "Битката на гласовете" сцената на централния плаж "взривиха" звездите от музикалните формати Жана Бергендорф, Жаклин Таракчи, Тома Здравков и Калоян Николов. 

Вечерта завърши с ефектно лазерно пиро шоу. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Подписани са 49 издадени временни удостоверения за категоризиране и сертифициране на туристически обекти

Министърът на туризма Евтим Милошев подписа 49 издадени временни удостоверения за категоризиране и сертифициране на туристически обекти. 43 от временните удостоверения са за открита процедура по категоризиране на туристически обект, а останалите 6 са за открита процедура по сертифициране на туристически обект, уточняват от министерството. Тези..

публикувано на 29.05.24 в 09:35

Трудова борса ще се проведе днес в Бургас

Обща трудова борса ще се проведе днес от 10:00 до 12:00 часа, в Бургаския свободен университет, съобщават от  Дирекция „Бюро по труда“ . На нея ще присъстват работодатели от над 30 фирми от различни сфери на икономиката.  Информационните срещи ще бъдат водени от академичния състав на университета.  Борсата е част от проекта „Академия за личен..

публикувано на 29.05.24 в 09:26

Зам.-министър Иван Капитанов: Очакваме добра жътвена кампания

Очакваме добра жътвена кампания. Това обяви в град Българово служебният зам.-министър на земеделието Иван Капитанов. Към момента състоянието на посевите е добро. Очаква се среден добив около 500 кг на декар пшеница за страната, толкова приблизително ще е и ечемикът, допълни той.  Иван Капитанов заедно с директора на Държавен фонд..

обновено на 28.05.24 в 15:57

Започна премахването на незаконни бунгала и каравани с навеси на "Якото място"

Започна премахването на незаконни бунгала и каравани с навеси на територията на Община Царево. Багерите влязоха в къмпинг "Якото място". Подобна акция имаше през август миналата година. 154 са незаконните обекти, които са констатирани на територията на общината. 4 са съдебните решения, които потвърждават издадените заповеди за събаряне...

обновено на 28.05.24 в 12:23
Плаж в Слънчев бряг

Първите работници от Бангладеш, Индия и Киргизстан са в Слънчев бряг

Първата по-голяма група работници от Бангладеш, Индия и Киргизстан пристигна в курортния комплекс "Слънчев бряг".  Въпреки, че частично има издадени визи за работници от трети страни, проблемът с бавните и тромави процедури в дипломатическите ни консулства в Азия остава. Това каза  зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска..

публикувано на 28.05.24 в 10:11

Осигуряват сезонни автобусни линии до Южното Черноморие

От 1 юни ще бъдат осигурени автобуси за сезонните линии до морето. Това обяви една от големите транспортни компании, осъществяваща превоза между София и Южното Черноморие. Една от причините е, че българите все повече предпочитат да почиват е този регион. „Линиите, които тръгват в 15.30 ч. от София се удължават до Ахтопол, а линиите, които в..

публикувано на 28.05.24 в 08:30
Иван Гайков

С иновации регулират паркирането в Приморско

С иновации регулират паркирането в Приморско. Още тази година в черноморската община ще бъдат въведени интегриран електронен фиш и електронни скоби. Работи се и по изграждането на буферни паркинги.  Кметът Иван Гайков посочи, че те ще се намират на различни места в града според предварително проучване къде има най-голяма нужда.  "Планираме..

публикувано на 27.05.24 в 11:12