Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учителят Теодосий Теодосиев с лекция в Бургас

Теодосий Теодосиев
Снимка: Ани Петрова, БНР

Учителят по приложна математика и физика Бургас Теодосий Теодосиев ще гостува в Бургас на 27 юни, съобщават от Общината. Той ще изнесе  лекция на тема "Бъдеще за децата ни - как децата ни да бъдат в елита на света". Срещата ще започне от 18.00 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека. Входът е свободен.

Инициативата е на Явор Русинов от сдружението “Вечните принципи зад успеха” и е подкрепена от Община Бургас.

Теодосий Теодосиев е един от най-изявените и признати учители по физика в България повече от 40 години. Ръководи специализирана школа по приложна математика и физика. За нуждите на школата е създал база за експериментални задачи по физика. Автор е на учебници и стотици научни статии по физика. В школата, създадена от учителя Тео в Казанлък се обучават ученици, които печелят медали по физика от международни олимпиади. Възпитаниците му постигат високи резултати благодарение на специалния му подход при обучение, чрез създаване на експериментални задачи по физика.

Учителят Тео е създател на метод за формиране на силов интелект. За ефективността му говорят и успехите на неговите учениците. Те са носители на златни медали, спечелени за България от международни олимпиади по физика. Негови възпитаници са изследователи в различни научни области, като наблюдение на молекулните движения, изследвания на черни дупки и гравитационните вълни, произведени от тях; първенци в производството и изследванията с лазерна техника; производители на камери за НАСА.


По публикацията работи: Петя Михова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Царевски преподавател с награда "Учител на годината"

Синдикатът на българските учителите връчи отлицие "учител на годината” на инж. Тодор Христов от училище „Н.Й.Вапцаров“- Царево. Той преподава  по математика и информационни технологии в местното училище. През годините той е бил преподавател по хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг, а също така „Учител по Химия и ОСС“ и „Учител по технологии и..

публикувано на 14.05.24 в 11:03

Представят архитектурния проект на бъдещия Факултет по фармация в Бургас

Архитектурният проект на сградата на бъдещия Факултет по фармация ще бъде представен на 22 май от 11:00 ч. в аулата на Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, съобщават от лечебното заведение.  „Архитектурното бюро, което спечели обществената поръчка за изготвяне на проекта, ще го презентира пред Академичния състав на университета. Каним фармацевтите..

публикувано на 14.05.24 в 09:39

Приемът в първи клас в бургаските училища стартира днес

Бургаската електронна система за прием в първи клас е активирана от днес в режим за кандидатстване, съобщават от Общината. Електронната платформа за записване и регистриране на децата  онлайн е на сайта:  https://www.uburgas.org/ .  Първият етап на записване в първи клас ще продължи до 24 май, а резултатите от класирането ще бъдат обявени на 3 юни..

публикувано на 14.05.24 в 08:30

Откриха панорамата на средното образование в Бургас на площад "Тройката"

Над 20 средни училища и професионални гимназии представят своите специалности на традиционната Панорама на средното образование в Бургас. Шатрите са разположени на площад „Тройката“, където бъдещите гимназисти и техните родители могат да се информират за профилите, професиите и специалностите в учебните заведения.   Единадесет паралелки..

публикувано на 13.05.24 в 14:18

Ученици от Айтос проучват и записват историята на родния си край

Проект "Моят роден край в семейните спомени" се осъществява от ученици от средно училище „Христо Ботев“ в Айтос и с помощта на Регионалния исторически музей – Бургас. Целта е да се осветлят интересни факти, свързани с историята на населените места в региона. Проучванията се правят от учениците със съдействието на техни преподаватели..

публикувано на 13.05.24 в 08:40

Випуск 2024 на ППМГ отпразнува завършването си със спектакъл в Летния театър

Абитуриентите на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ бяха изпратени със спектакъл в Летния театър на Бургас. Той носеше заглавието  „Като за последно“. Пред свои роднини и приятели, на сцената излезе всеки от класовете във випуска. Младежите бяха подготвили с въображение и щипка хумор видео визитки. Един след друг класовете показаха и танцовите си умения...

публикувано на 10.05.24 в 12:17

Ученици от Гимназията по компютърно програмиране организират прояви за Деня на Европа

Ученици от клуб „Посланици на Европейския парламент " от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас гостуваха в БНР Бургас, за да разкажат дни преди Деня на Европа за инициативите, които провеждат. Станислав Ташев, Господин Радев и Иван Делчилов представиха както минали, така и предстоящи прояви. С тях беше и..

публикувано на 02.05.24 в 18:18