Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наша гордост:

Ангел Христов от Математическата гимназия с бронз от международна олимпиада в Япония

Ангел Христов, десетокласник от ППМГ "Акад. Никола Обрешков" представи достойно страната ни, като грабна бронза от Международната олимпиада по математика, която се проведе в Япония. Това е 64-ото й издание, в което се включиха над 600 участници от 112 държави. 


България изпрати шест момчета в страната на изгряващото слънце, които се завръщат с общо шест медала. Един златен, един сребърен и четири бронзови медала завоюваха българските ученици от националния ни отбор на престижния форум. Гордост за Бургас е представянето на Ангел Христов, негов учител по математика Ганка Вътева. 

Ето и резултатите на всички математици от националния отбор: 

Марин Христов, 11 клас, СМГ - златен медал;
Иван Тагарев, 12 клас, СМГ - сребърен медал;
Ангел Христов, 10 клас, ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, Бургас - бронзов медал;
Божидар Димитров, 12 клас, ПМГ „Св. Климент Охридски“, Силистра - бронзов медал;
Веселин Маркович, 10 клас, МГ „Д-р. Петър Берон“, Варна - бронзов медал;
Илияс Номан, 12 клас, СМГ - бронзов медал.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Представят архитектурния проект на бъдещия Факултет по фармация в Бургас

Архитектурният проект на сградата на бъдещия Факултет по фармация ще бъде представен на 22 май от 11:00 ч. в аулата на Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, съобщават от лечебното заведение.  „Архитектурното бюро, което спечели обществената поръчка за изготвяне на проекта, ще го презентира пред Академичния състав на университета. Каним фармацевтите..

публикувано на 14.05.24 в 09:39

Приемът в първи клас в бургаските училища стартира днес

Бургаската електронна система за прием в първи клас е активирана от днес в режим за кандидатстване, съобщават от Общината. Електронната платформа за записване и регистриране на децата  онлайн е на сайта:  https://www.uburgas.org/ .  Първият етап на записване в първи клас ще продължи до 24 май, а резултатите от класирането ще бъдат обявени на 3 юни..

публикувано на 14.05.24 в 08:30

Откриха панорамата на средното образование в Бургас на площад "Тройката"

Над 20 средни училища и професионални гимназии представят своите специалности на традиционната Панорама на средното образование в Бургас. Шатрите са разположени на площад „Тройката“, където бъдещите гимназисти и техните родители могат да се информират за профилите, професиите и специалностите в учебните заведения.   Единадесет паралелки..

публикувано на 13.05.24 в 14:18

Ученици от Айтос проучват и записват историята на родния си край

Проект "Моят роден край в семейните спомени" се осъществява от ученици от средно училище „Христо Ботев“ в Айтос и с помощта на Регионалния исторически музей – Бургас. Целта е да се осветлят интересни факти, свързани с историята на населените места в региона. Проучванията се правят от учениците със съдействието на техни преподаватели..

публикувано на 13.05.24 в 08:40

Випуск 2024 на ППМГ отпразнува завършването си със спектакъл в Летния театър

Абитуриентите на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ бяха изпратени със спектакъл в Летния театър на Бургас. Той носеше заглавието  „Като за последно“. Пред свои роднини и приятели, на сцената излезе всеки от класовете във випуска. Младежите бяха подготвили с въображение и щипка хумор видео визитки. Един след друг класовете показаха и танцовите си умения...

публикувано на 10.05.24 в 12:17

Ученици от Гимназията по компютърно програмиране организират прояви за Деня на Европа

Ученици от клуб „Посланици на Европейския парламент " от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас гостуваха в БНР Бургас, за да разкажат дни преди Деня на Европа за инициативите, които провеждат. Станислав Ташев, Господин Радев и Иван Делчилов представиха както минали, така и предстоящи прояви. С тях беше и..

публикувано на 02.05.24 в 18:18

Концерти с образователна цел се проведоха в две училища в община Царево

Музикални концерти с образователна цел се проведоха в средно училище " Никола Вапцаров" в Царево и основно училище "Св.Св.Кирил и Методий" в Ахтопол, съобщават от общината. В тях се включиха ученици от начален курс. Целта бе запознаване с музикалните инструменти цигулка и пиано.  Водещият и организатор на концертите Иван Радилов представи..

публикувано на 01.05.24 в 13:57