Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В три области продължава спецоперацията срещу трафика на мигранти

Продължава специализираната операция срещу трафика на нелегални мигранти на територията на областите Бургас, Ямбол и Хасково. Днес са задържани трима души, опитали се да прекарат групи с бежанци  през границата, съобщи в Елхово главен комисар Антон Златанов, директор на Граничната полиция. 

По време на операцията в рамките на два дни са проверени над 5 000 превозни средства и около 10 000 души на територията на цялата страна, подчерта Златанов.

Главен комисар Антон Златанов, директор на Граничната полиция

"Само тук днес са проверени около 500 автомобила и 1000 лица. Нашата задача беше да проверим целия район на първа, втора и трета линия от областните градове до границата. Това, което може да видите по всички кръстовища има КПП- та, на които се проверяват всички автомобили, за които има съмнения, че може да има мигранти. Други екипи проверяват пресечената местност във вътрешността".

Главен комисар Златанов уточни, че по време на засилените проверки се отчита намаляване на бежански натиск, но като цяло опитите за преминаване на границата достигат до 1000 души на ден.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бойлер в бургаско училище вдигна на крак пожарната

Вътрешно задимяване от бойлер, в една от тоалетните  в Професионалната гимназия по химични технологии „Акад. Н. Д. Зелинский“ е станало причина да се сигнализира този следобед в противопожарната служба в Бургас.  От областната дирекция на полицията Цветелина Рандева съобщи за БНР Бургас, че няма обгазени или пострадали.  На място са изпратени два..

публикувано на 05.06.24 в 16:57

34-годишен айтозлия е в болница след катастрофа на АМ „Тракия“

34-годишен айтозлия е в болница след катастрофа на АМ „Тракия“ при км. 316 вчера, съобщават от полицията. Товарният му автомобил е ударен от движеща се след него кола, управлявана от 64-годишен мъж от Ямбол. Причината е движение с несъобразена скорост. Пострадалият е с охлузвания по главата, настанен е в ямболската болница. Нанесени са щети по..

публикувано на 05.06.24 в 11:27
Снимката е илюстративна

Задържаха шофьор с 3,40 промила алкохол в Айтос

32-годишен мъж е засечен да шофира с 3,40 промила алкохол в Айтос. Той е спрян за проверка на улица „Славянска“ на обяд вчера, съобщават от полицията.  Тестът му за наркотични вещества отчел положителна проба за канабис и метафетамин. Айтозлията отказал кръвна проба и урина за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобилът му е..

публикувано на 05.06.24 в 08:36

Завърши най-голямото учение на Сухопътни войски "Тракийски воин - 24"

Завърши най-голямото учение на Сухопътни войски "Тракийски воин - 24", което се проведе едновременно на полигоните "Корен" и "Ново село". Силите на Българската армия, Многонационалната бойна група и американски военни от Националната гвардия на Тенеси разиграха отбранителна операция в национален и съюзен формат. Над 2000 военни и около 700 броя бойна и..

публикувано на 05.06.24 в 07:40

Загасиха пожара до гробищния парк на Ямбол

Пожарът, който горя в близост до гробищния парк в Ямбол, е овладян. Три екипа огнеборци повече от два часа гасиха житен блок. По първоначални данни са изгорели над 200 декара с пшеница. Припомняме, че с игналът е получен на тел. 112 малко преди 14.00 часа. Огънят е засегнал терени на две места, като гори и пшеничен блок на ямболска..

обновено на 04.06.24 в 17:00

Трима водачи са засечени да шофират с над 200 на "Тракия" за седмица

През последната седмица в сливенския участък на АМ "Тракия" са засечени от полицейските камерите за скорост трима водачи на леки автомобили да се движат с над 200 километра в час при ограничение от 140 километра в час. При последния случай от преди няколко дни скоростта на засечения автомобил е достигнала 221 километра в час. От КАТ обявиха, че..

публикувано на 04.06.24 в 07:27

Хванаха близо 4 тона рапани, превозвани в обикновен камион

Товарен автомобил е превозвал нерегламентирано 3850 кг пресни рапани, съобщават от ИАРА. Техни инспектори са провели съвместна проверка с Главна дирекция "Гранична Полиция" - Варна и БАБХ-Варна . Превозното средство не е бил специализиран камион за транспортиране на хранителни продукти и не притежавал необходимите документи и разрешителни за..

публикувано на 03.06.24 в 16:05