Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парите за ремонта на пътя към селата Росен, Веселие и Ясна поляна са предвидени в бюджета

Обществената поръчка за избор на фирма изпълнител на основния ремонт на пътя към селата Росен, Веселие и Ясна поляна е приключена, като са извършени всичките необходими действия по оценка на техническата част, отворени са офертите и вече е обявен изпълнител за основния ремонт на 21 километровото трасе.За това съобщи бургаският народен представител от „Продължаваме Промяната“ Константин Бачийски, който обеща решение на проблема.

По пътя към тези населени места не е правен основен ремонт от близо 35 години, а заради лошото му състояние местните жители излязоха на протест и на 8 юли блокираха главния път „Бургас – Созопол“.

Парите за ремонта са предвидени в бюджета.

„Благодарение и на отличната работа и доброто взаимодействие на МРРБ и АПИ нещата се случиха и се видя, че държавата може да работи бързо и в интерес на гражданите, когато има силна воля за това, коментира Бачийски.


По публикацията работи: Десислава Златева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

„ОМВ" е единственият титуляр при търсенето на нефт и газ в Черно море

„ОМВ Офшор България“ ГмБХ - Австрия става единствен титуляр на разрешението за търсене и проучване на нефт и природен газ в площ „Блок 1-21 Хан Аспарух“ в Черно море. Това е възможно, след като Министерският съвет разреши на днешното си заседание „ТоталЕнерджис ЕП България“ Б.В. да прехвърли своя дял от 57.14% „ОМВ". Така тя вече има 100% дял...

публикувано на 05.06.24 в 15:33

“Изживей България“ ще популяризира Българското Черноморие в Слънчев бряг

"Изживей България" ще популяризира Българското Черноморие в Слънчев бряг. Събитието ще събере над 180 от най-изявените представители на туристическия бизнес от Германия, Австрия и Швейцария между  5 и 7 юни в най-големия роден курорт.  “Erlebe Bulgarien”/“Изживей България“ се организира съвместно от fvw|TravelTalk , най-популярната медия за..

обновено на 05.06.24 в 09:19

Кметът на Царево и министърът на туризма посетиха къмпинги по Южното Черноморие

В рамките на обиколката си по Южното Черноморие министърът на туризма  Евтим Милошев посети къмпинги в община Царево, които предлагат различен тип лятна почивка и алтернатива за повече досег с природата. Министърът посети къмпинга „Якото място“ в близост до плаж „Корал“, в който преди дни започна премахване на незаконни постройки, за да се..

публикувано на 04.06.24 в 17:53

Кметът на Царево и министърът на туризма на обход в морската община

Кметът на Царево Марин Киров посрещна министъра на туризма Евтим Милошев в общинския музей. Това посещение подчертава усилията за насърчаване на културния туризъм и опазване на богатото наследство на града, коментира Киров.  По време на посещението си в музея министърът и кметът разгледаха ключови експонати, представящи исторически артефакти и културни..

публикувано на 03.06.24 в 19:33

Кметът на Созопол представи приоритетите за курорта пред министъра на туризма

Приоритетите за Южното Черноморие обсъдиха министърът на туризма Евтим Милошев и кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев.  За Созопол е важно да развива туристически продукт извън сезона, подчерта кметът Янакиев. Той представи новата инициатива на администрацията за месец на културата през септември и  фестивала „О, солената риба“ през..

публикувано на 02.06.24 в 21:35

Министърът на туризма Евтим Милошев на визита по Южното Черноморие и Странджа

Министърът на туризма Евтим Милошев ще посети днес Южното Черноморие и Странджа, съобщават от Асоциация "Рафаел - инфо, култура и туризъм", по чиято покана е визитата. Програмата на посещението му започва от Созопол и ще продължи през южните морски курорти Приморско, Китен и Царево, а вечерта на 3 юни ще посети нестинарските игри в село..

публикувано на 02.06.24 в 08:31

Община Поморие е готова за туристическия сезон

Община Поморие в готова за летния сезон, приключват основните ремонти, които протичат по улиците „Княз Борис“ и „Мусала“. Това посочи зам.-кметът Янчо Илиев в открито студио на БНР Бургас в Поморие. "Там се привършва един светофар, който ще допринесе за сигурността на движението, за пешеходците. Приключва и пробивът, който е на ул."Европа" и..

публикувано на 01.06.24 в 15:47