Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите и тази година избират Созопол за лятна почивка

Созопол вече е пълен, българите отново го избраха за своя лятна почивка, каза кметът Тихомир Янакиев:

 "Най-много са българите, има чужденци, поляци, германци.по-малко румънци. Като цяло градът вече е пълен.Тази негативна кампания, която се вихреше, тя пречеше на всички нас, дори и на тези, които пишат. Тук в Созопол има за всеки един вкус и всеки един джоб възможности."

На бизнеса също не му е лесно, инфлацията, несигурността в страната, консумативите, увеличават разходите, обясни Янакиев. Той подчерта, че винаги избира да почива в България.

Очакваме повече туристи през август потвърдиха  негови жители и търговци. Преди години по това време, обаче, имаше повече хора, обясниха анкетирани:

"Забелязваме, че са по-малко, но очакваме август да е като всяка година.Увеличението е спрямо цените на храните в магазините.

Очакваме ги да дойдат, сега бягат към Гърция, Турция, там хубаво било. Какво ще му е хубавото, двойно повече е.

По-слаб е сезонът, миналата година беше по-силен.Откакто съм тук и работя на сладоледите, 2021 година беше най-силна."


По-скъпо е от миналата година,твърдят туристи. Въпреки това,  повечето от тях могат да си позволят почивка в града:

"Зависи колко печелят хората ,за мен е поносимо скъпо, но за повечето няма да е.

Много хубав град, не е скъпо, нормално е.

Много е хубаво, за първи път сме тук, от разградско сме, скъпичко е. Обслужването е добро.

Често идваме тук, най-много ни харесва от всички курорти."


По публикацията работи: Десислава Златева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивал разкрива кемпера и къмпингуването като начин на живот

Хубавото време изкара бургазлии на Морската гара за кемпер изложението „Explore the world".  Първото издание на фестивала се организира със съдействието на община Бургас и Министерството на туризма.  На него се събраха много от хората, които обичат да почиват сред природата, но с удобствата на своя дом на колела или на палатка...

публикувано на 27.04.24 в 14:53

Започват проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания

Първите за предстоящия активен сезон нови проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания вече започнаха, съобщават от Министерството на туризма. Те са извършени на 26 април от проверяващи служители на министерството съвместно с Комисията за защита на потребителите, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", Национална..

публикувано на 27.04.24 в 11:59

Включете се във форум в Бургас за лични финанси и инвестиции

Форум „Моите пари“ ще се проведе в събота - 27 април в Бургас. Водещи банкови, инвестиционни и финансови експерти ще представят добри практики за справяне в настоящата икономическа обстановка в страната и света.  Сред темите са кредитиране, недвижими имоти, пенсионни консултации, обясни Десислава Николова – финансов анализатор в портала..

обновено на 27.04.24 в 08:30

Откриват цветното изложение "Флора 2024" на Лазаровден (ПРОГРАМА)

С много цветно настроение и музика ще бъде открита Национална изложба на цветя „Флора Бургас“ 2024. Изложението отваря врати днес от 11:00ч. Изложбени и търговски зони с красиви сезонни цветя, аранжировки и цветни арт инсталации ще посрещат бургазлии и гости на града в периода до 6 май. "В тазгодишното издание на цветното изложение участват..

обновено на 27.04.24 в 08:11

64 полицаи ще бъдат командировани през лятото в Поморие

64 полицаи ще бъдат командировани през летните месеци  - от 15 юни до 15 септември в Поморие. Това съобщи на среща с туристическия бранш кметът Иван Алексиев. Той допълни, че предстои и надграждането на видеонаблюдението.   „Пеши патрул ще има по основните пешеходни артерии и зони. Ще има и командировани полицаи и в Ахелой, тъй като и там вече..

обновено на 26.04.24 в 13:40

Полети между Франкфурт и Бургас започват от 28 април

За първи път стартира редовна полетна програма от Франкфурт до Бургас на 28 април. Това съобщи експертът от отдел „Авиационен маркетинг“ Иво Барзов по време на среща с туристическия бранш в Поморие. „Така ще има едно ключово летище за използване за трансферни полети. Националният авиопревозвач „България Еър“ възобновява редовните полети от..

публикувано на 26.04.24 в 12:46

Проблеми с вноса на работници за туризма, сигнали за подкупи в консулства

"Парите за заплати в туризма се увеличиха в пъти. Добре платени са и най-неграмотните ни служители. Но кадри в България няма ".  Това заяви пред БНР Веселин Налбантов - зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. В тази връзка той отбеляза и проблема с демографския срив в страната . Според него освен това..

публикувано на 25.04.24 в 13:22