Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътното ВиК-Бургас помагат за справяне с последиците от наводненията

Няколко са затворените пътни отсечки в Бургаско

Пропаднал е пътят след Царево в посока Варвара

Затворен е пътят Созопол - Приморско съобщават от полицията. Река Ропотамо е повишила нивото си. Затворен е пътят Приморско –Царево поради преливане на Атлиманско блато при моста на р. Караагач. Пътят Приморско - Созопол е залят и се затваря. В село Писменово - 30 см остават до заливането на моста при р. Писменска . В с. Ново Паничарево, с. Веселие и с. Ясна поляна обстановката засега е спокойна.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков мобилизира звената на Областно пътно управление – Бургас и „ВиК“ ЕАД Бургас да се включат в отстраняването на последиците от наводненията на територията на Община Царево.

Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе спешни мерки за почистване на пътища в района на Царево от свлечените камъни, земна маса и дървета от падналите проливни валежи в района. Пътноподдържащата фирма на републиканската мрежа в област Бургас насочва допълнителна техника и аварийни екипи за почистване на пътищата.

Поради свлечена земна маса от обилните валежи е ограничено движението по второкласния път ІІ-99 Царево-Малко Търново в района на с. Изгрев /от км 60 до км 61/. В района на Граматиково /от км 90 до км 91/ движението се осъществява в една лента. Залят е участъкът преди моста над река Караагач.

Ограничено е движението по третокласния път III-9901 Царево - Варвара. Пропаднал е мостът при км 1+653 след Царево. Наводнени са два участъка след „Нестинарка“ в посока Варвара /при км 3+700/ и преди с. Варвара /при км 6+500/, като водата преминава на 20-30 см над пътното платно. Ограничено е движението в участъка Варвара - Ахтопол при къмпинг „Делфин“ /от км 10 до км 10+800/, където водата е наводнила пътното платно, отнесла е част от банкета и е подкопала настилката.

Затворен за движение е път III-9901 в участъка Ахтопол – Синеморец при входа на Синеморец /при км 18/ поради наводнен участък.

„ВиК“ ЕАД Бургас има екипи и техника, за да окажат на място съдействие в работата на кризисния щаб на Община Царево.

Заради пропадналия мост и нарушената инфраструктура от склад в Сливен е осигурен понтонен мост за пострадалия регион. Той ще бъде пренесен с няколко камиона.

Звената на МРРБ работят в денонощен режим до овладяване на бедствената ситуация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Млад мъж се удави след скок от моста в Бургас

Млад мъж се удави този следобед на бургаския плаж след скок от моста. Това е вторият подобен случай за тази седмица. Мъжът е скочил около 16 часа от моста. Той е бил по бански, но никой от плажуващите наоколо не го познава. Това разказа Петър Русев, старши спасител на Северния бургаски плаж: „Един гражданин му хвърлил спасителен пояс да..

обновено на 26.06.24 в 17:19
Ученици преди изпит.

Успехът на бургаските десетокласници е над средния за страната, но и те са с тройки по математика

Успехът на бургаските десетокласници от националното външно оценяване е по-висок от средния за страната , съобщиха от Регионалното управление на образованието, след като по-рано през деня Министерството на образованието и науката представи анализа си на общите резултати. Най-отчетлива е разликата по информационни технологии и дигитални компетенции..

публикувано на 26.06.24 в 14:59

Енергийна общност, с участието на граждани, изгражда ВЕИ на плувния комплекс в "Славейков"

Тази седмица община Бургас ще обяви покана за включване в гражданско сдружение „Енергийна общност“.  В него с парична вноска могат да участват физически и юридически лица. Целта на дружеството е изграждане на фотоволтаична централа, чиято електроенергия общината ще изкупува за нуждите на плувния басейн в к-с „Славейков“. Иновативният проект в..

публикувано на 26.06.24 в 14:13

Вероятността от пожари е по-голяма в западната част на Странджа

В западната част на Странджа, общините Болярово и Средец вероятността от горски пожари е по-голяма и има нужда от по-специално внимание, смята Владимир Димитров от сдружение "Зелена Странджа". Останалата част от планина е по-влажна и там рядко се случват пожари. Според него обаче държавата не прави достатъчно, за да превантира пожарите у нас.  "..

публикувано на 26.06.24 в 13:00
Кандидат-студенти на изпит.

Таксите в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ се увеличават с до 50 лева

Увеличение с 50 лева на годишните такси за обучение в повечето бакалавърски специалности на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ предвижда проект за решение на Министерския съвет за таксите за кандидатстване и обучение в държавните ни университети и висши училища. В специалности с пренасищане на пазара на труда с кадри – като „Икономика“ – е..

публикувано на 26.06.24 в 10:49

Кв. Русалка в Свети Влас ще е без вода до 15 часа

До 15 часа ще бъде спряно водоподаването в кв. Русалка в Св. Влас, съобщават от водното дружество в Бургас. Там се работи по свързване на ВиК връзки. В Бургас без вода от 9 до 17 часа са живущите на ул. "Гладстон" в участъка между ул. "Самуил" и ул. "Княз Борис" и на ул."Любен Каравелов" в участъка между ул. "Гладстон" и ул. "Шейново" . Там се..

публикувано на 26.06.24 в 09:34

Затварят части от ул. „Чаталджа“, ще се работи нощем

Във връзка с изграждане на промишлен водопровод под ул.„Чаталджа“ и необходимостта от прокопаване на улицата, от община Бургас информират, че в пет вечери ще бъдат затваряни участъци от нея. На 26 юни няма да се движат превозни средства в отсечката от ул. „Осогово“ до ул. „Мургаш“.  На 27 юни се затваря зоната от ул. „Мургаш“ до ул. „Ген. Вл...

публикувано на 26.06.24 в 09:17