Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спират тока в част от Средец и четири села в общината

Снимка: Радио Видин

Селата Дюлево, Росеново, Варовник и Богданово, както и всички абонати от гр. Средец (с изключение на тези от централната част/ ще бъдат без електричество днес от 14 до 16 ч., съобщават от ЕВН. Причината са планови дейности по искане на Електроенергийния системен оператор.

В бургаския к-с „Славейков“ също ще бъде спряно ел. захранването в блокове с номера 19, 20, 20a, 21, 21a и 22 поради ремонтни дейности. Прекъсването ще е от 9 до 16 часа .

В Айтос временно без ток от 9 до 16,30 часа пък ще са живущите на улиците „Владимир Заимов“ и „Славянска“, информират още от ЕВН.


По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Ние сме Созопол" с екоакция

За пореден път в Созопол ще се организира почистване, организирано от Обществения съвет и подкрепено от община Созопол, под мотото „Ние сме Созопол“. Обектите, които са включени в каузата: СТАР ГРАД • Парапета до църквата “Кирил и Методий" • Пейките пред Амфитеатьра • Градската градина - боядисване и почистване на детският кът • Боядисане и..

публикувано на 10.05.24 в 16:40

Увеличават се украинските бежанци у нас

Две години след началото на войната в Украйна бежанският поток не спира. Това твърдят сънародниците на украинците, които са в България и помагат за адаптацията на пристигащите. Повечето от тях и преди, и сега  са жени и деца.Тяхната социализация, както и хуманитарната, и психологическа подкрепа беше обсъдена на конгрес на Европейската асоциация..

публикувано на 10.05.24 в 15:27

Бургаски ученици организират благотворителен футболен турнир в помощ на приюта за кучета

Бургаски ученици организират благотворителен футболен турнир. Средствата от продажбата на билети ще отидат за Общинския приют за безстопанствени кучета в града. Инициаторите са единадесетокласниците от Немската езикова гимназия "Гьоте", а в инициативата им ще се включат и ученици от английска "Гео Милев", природо-математическата "Акад. Никола..

обновено на 10.05.24 в 12:24

Книга за средновековния исихазъм, св. Григорий Синаит и легендарната Парория

Излезе от печат книгата „Исихастките монашески центрове в Парория и средновековната българска държава през XIV в.“. Научното издание е с автор д-р Милен Николов, директор на РИМ – Бургас. То е в обем от 292 стр. Структурно се състои от предговор, увод, пет глави, четири приложения и библиография. В книгата детайлно се отговаря на редица въпроси,..

публикувано на 10.05.24 в 11:29

Трудова борса за хора в неравностойно положение ще се проведе в Бургас

Над 10 работодатели и фирми ще участват в трудовата борса, която се организира от Кариерен център – Бургас на Фондация „Благотворителна католическа организация Каритас Витания“. В нея могат да се включат лица в неравностойно положение, които си търсят работа - безработни младежи до 29 г., хора с увреждания и социално-слаби лица,..

обновено на 10.05.24 в 10:16

Основното училище в Стефан Караджово отбелязва патронния си празник

Основното училище в боляровското село Стефан Караджово посреща в навечерието на патронния си празник - в изцяло обновена сграда. Стойността на осигуреното безвъзмездно финансиране е малко над 371 хиляди лева, допълнително община Болярово е осигурила още толкова средства. Проектът е финансиран по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020..

публикувано на 10.05.24 в 08:30

Вода няма да има в Поморие днес

В град Поморие ще бъде спряна водата от 8 до 18 часа поради авария на главния довеждащ водопровод. В поморийското село Козичено има обявен режим на водата - 15 часа - от 18 до 9 часа.  Водоподаването ще бъде спряно и в квартал "Крайморие" днес от 10 до 16 часа поради строително монтажни дейности. 

публикувано на 10.05.24 в 07:35