Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ямбол тържествено отбелязва Деня на независимостта

Снимка: архив

Ямбол отбелязва тържествено 115 години от  обявяването на Независимостта на България. В празничната церемония ще участват и представителни части от ямболския гарнизон.

Тържествата в града ще започнат с изпълнения на градския Духов оркестър в центъра на Ямбол.

След церемонията по издигането на националния флаг и приветственото слово на кмета на града Валентин Ревански, е предвиден тържествен ритуал с участието на представителни части от ямболския гарнизон.

За втора година ще се проведе и велопоход, в който участниците ще преминат около 10 км като крайната точка е „Тракийския и античен град Кабиле“.

В Културно-информационен център „Безистен“ е обявен Ден на отворени врати.


По публикацията работи: Свобода Атанасова
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаският музей ще преиздаде ръкописите на д-р Мелконян

Един от ръкописите на д-р Мъгърдич Степан Мелконян за историята на град Бургас ще бъде преиздадена от Регионалния исторически музей в Бургас. Ще бъде представена и изложба с негови вещи, съхранявани в музея. Ръководител на проекта е Росица Топалова – уредник в Етнографската експозиция.  Проектът на Бургаския музей "Старият Бургас през погледа на д-р..

публикувано на 11.12.23 в 11:51

Над 50 милиона лева ще е бюджетът на Поморие за следващата година

Няколко ключови инфраструктурни проекта се предвижда да бъдат финализирани в Поморие през следващата година. Сред тях е кръговото, което е връзката между стария град и квартал „Свети Георги“, предвижда се завършването на крайбрежната алея, ремонти на улици и общински пътища. За да бъдат реализирани обаче в момента фокусът е насочен към парите, с..

публикувано на 11.12.23 в 11:19

Народното събрание обсъжда Бюджет 2024

Бюджет 2024 ще бъде обсъден на извънредно заседание на парламента. На първо четене депутатите ще обсъдят финансовата рамка за догодина, която е изчислена при ръст на икономиката от 3,2%, средносрочна инфлация от 4,8% и дефицит от 3% на начислена основа. Преди това финансовата комисия в Народното събрание ще гласува на второ четене бюджетите на..

публикувано на 11.12.23 в 08:34

Затварят от днес участък от бургаската улица „Шейново“

Продължават ремонтните дейности по улица „Шейново“, съобщи Община Бургас. Там се обновяват тротоарите и се полага нова настилка. Това е причината от днес да се затвори за движение на превозни средства участъкът между ул. „Македония“ и ул. „Пробуда“. За целта се въвежда временна организация на движение, която ще продължи до 31.01.2024 година. От..

публикувано на 11.12.23 в 08:17

Без вода на няколко места днес

От 8:00 до 17:00 часа ще бъде спряно водоподаването днес в бургаския  кв. „Сарафово“, съобщи ВиК Бургас.  Строително-монтажни дейности ще се извършват на няколко места: - ул. "Ангел Димитров" в участъка между ул. "Брацигово" и ул. "Баба Тонка" - ул. "Черно море" в участъка между ул. "Брацигово" и ул. "Баба Тонка" - ул. "Георги Казаков-даскала" в..

публикувано на 11.12.23 в 07:46

Доброволци с поредна кампания "Подари вечеря на пенсионер в нужда" в Айтос

Доброволците от инициативата „Бъди човек - Айтос “ провеждат за шеста година благотворителна кампания под надслов " Под ари вечеря на пенсионер в нужда".  Събират се хранителни продукти и средства за подпомагане на самотни възрастни хора  в Айтоско. „ Акции традиционно провеждаме за празниците Великден и Коледа, като..

публикувано на 10.12.23 в 17:00

"Св. Николай Чудотворец" - най-големият православен храм в Ямбол, се нуждае от ремонт

Най-големият православен храм в Ямбол - църквата  "Св. Николай Чудотворец", се нуждае от ремонт. Предстои да бъде обявена и дарителска кампания за набиране на средства.  Все още няма яснота каква сума ще е необходима за извършването на ремонтните дейности, тъй като в момента се подготвя техническият проект, уточни архиерейският наместник на..

публикувано на 10.12.23 в 16:19