Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водач на листата е проф.Севдалина Турманова

ГЕРБ регистрира в ОИК - Бургас своята листа с 51 кандидати за общински съветници (ОБНОВЕНА)

| обновено на 24.09.23 в 13:16
7
Снимка: Свобода Атанасова

Водач на листата с кандидати на ГЕРБ за общински съветници е проф. Севдалина Турманова. Тя до момента заемаше председателското място  на Общинския съвет.  



„Водя листа от доказани специалисти, но има и нови лица, опитни във взимането на важни решения. Ще работим заедно, доказахме през последните 4 години, че Бургас е наша кауза, а трибуната на Общинския съвет беше емблема на политическата толерантност, на конструктивните решения и на свободното слово. “, посочи проф. Турманова. 



В листата влизат експерти  от различни сфери, ще бъде балансирана, защото половината от имената в нея са на нови хора, които влизат сега в политиката, каза общинският лидер Андрей Рунчев:

„Всички колеги в листата ще работят като един сплотен отбор, който ще дава необходимата подкрепа на бъдещия кмет на Община Бургас, който не се съмняваме, че отново ще бъде Димитър Николов. 



Чуваме за заявките на колеги от други политически сили и организации, че очакват да се явят на балотаж за кмет, нашата задача и желание е това да стане още на първия тур. Сигурен съм, че ще го постигнем. 

Кампанията, която ще водим ще бъде позитивна, ще минем през всяко едно населено място и ще се срещнем с всеки един, който иска да разбере какви са приоритетите ни за кмет и на всеки един кандидат за общински съветник. Имаме представители и в малките населени места“, допълни Рунчев 



Втори в листата е също лесно разпознаваемо лице за избирателите  - юристът Иво Баев, след него е Веселин Пренеров,  който беше и председател на комисията по „Култура и читалищна дейност“.  Юристът Михаил Хаджиянев, Досегашният председател на Районната и на общинската избирателни комисии Михаил Хаджиянев също влиза в листата, както и Димчо Грудев, Евелина Михалева, Георги Маринчев, Иван Колев, Георги Дракалиев, въпреки че напусна групата на ГЕРБ, този път отново е в листата.

Според доскорошният председател на РИК и на ОИК Михаил Хаджиянев, който за първи път застава от обратната страна на вота, защото вече е в листата на партия ГЕРБ, а не в избирателната комисия:

„За мен е голяма чест, че съм част от толкова силен екип и толкова силна листа. Очаквам отличен резултат на изборите.
Очаквам както винаги една добронамерена кампания, една кампания, която е насочена към информираност на гражданите на Бургас.“

Партия ГЕРБ регистрира и кандидати за кметове в населени места:
Димчево - Елена Атанасова
Българово - Константин Щерионов
Равнец - Христо Колев
Извор- Владо Стоянов

ГЕРБ подкрепя кандидатите за кметове в Твърдица – Диана Фъртунова и в Маринка – Иван Агафонов.

ЛИСТА ПП ГЕРБ в Бургас

1 Севдалина Христова Турманова
2 Иво Георгиев Баев
3 Веселин Матеев Пренеров
4 Михаил Димитров Хаджиянев
5 Евелина Василева Михалева
6 Георги Иванов Маринчев
7 Димчо Грудев Грудев
8 Тодор Жаков Йосифов
9 Георги Петров Дракалиев
10 Лидия Стефанова Бобчева
11 Елена Методиева Кокаларова
12 Диян Дончев Господинов
13 Иван Георгиев Станев
14 Павел Георгиев Чепов
15 Йордан Тодоров Вълев
16 Димитър Христов Сотиров
17 Ясен Бориславов Проданов
18 Васил Петков Загорчев
19 Боян Диянов Дяков
20 Бойчо Стоянов Георгиев
21 Саид Хайсам Хамаме
22 Румен Руменов Ангелов
23 Марина Велкова Димитрова
24 Юлиян Жеков Кулев
25 Николай Бойчев Станчев
26 Николай Христов Василев
27 Огнян Христов Станков
28 Стефка Иванова Божкова-Генчева
29 Красимир Веселинов Кралев
30 Мартин Тодоров Николов
31 Цветелина Огнянова Иванова
32 Тодор Атанасов Колев
33 Станислав Райков Андреев
34 Емил Христов Кючуков
35 Карамфилка Апостолова Апостолова
36 Филип Стоянов Буланов
37 Йордан Танев Йорданов
39 Цветан Ангелов Филипов
40 Даниел Христомиров Радоев
41 Мая Юриева Бошнакова-Тодорова
42 Стефка Чавдарова Чанева
43 Христина Димитрова Янчева
44 Ваня Енчева Христова
45 Дина Костадинова Ганева
46 Димо Димитров Желязков
47 Евдокия Атанасова Николова
48 Юлия Благоева Данова
49 Таня Петрова Атанасова
50 Димитър Панайотов Янчев
51 Таня Трифонова Анестиева





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Валентин Мундров

Мундров увери: Машините за вота на 9 юни ще бъдат сертифицирани навреме

Министърът на електронното управление Валентин Мундров увери, че машините за гласуване ще бъдат сертифицирани навреме за изборите на 9 юни. Процедурата по удостоверяване започна тази сутрин. Започва удостоверяването на съответствието на машините за вота 2 в 1 Съгласно законодателството, ще направим всичко възможно да бъде извършен, така че да има..

публикувано на 11.05.24 в 13:48

Първият безплатен предизборен диспут по БНР-Бургас ще е на 14 май

Първият безплатен предизборен диспут в ефира на БНР-Бургас, във връзка с предстоящите на 9 юни избори 2 в 1 за Народно събрание и Европейски парламент,  ще се проведе на 14 май, вторник от 13:05 ч. до 15:00 . Той ще е с кандидати за народни представители на тема „Политическа криза или успешен мандат – компромиси и решения. Предизвикателства и..

публикувано на 10.05.24 в 13:46

Маркет Линкс: При избори днес ГЕРБ-СДС биха имали 80 депутати, а ПП-ДБ - 55

Коалицията ГЕРБ-СДС ще вкара повече депутати в 50-ото Народно събрание спрямо броя им в предишното. Тя ще има 80 депутати, спрямо 69 в 49-ото НС. При ДПС се очаква ръст - от 36 на 41 мандати. Така двете политически сили могат да съберат 121 депутати за мнозинство в Народното събрание. При ПП-ДБ има спад - от 64 народни представители до 55 в бъдещия..

публикувано на 10.05.24 в 10:34

Започна предизборната кампания за вота "2 в 1" на 9 юни

От 00:00 часа на 10 май България е в 30-дневна предизборна кампания. Това е шестата агитационна кампания за национален парламент в рамките на 3 години и половина. Особеното обаче е, че сега за доверието на избирателите ще се борят както кандидати за депутати в 50-ото НС, така и за 17-те места на българските представители в Европейския парламент...

публикувано на 10.05.24 в 07:05

Вижте номерата на бюлетините, с които партиите ще се явят на изборите

ГЕРБ-СДС ще участват на изборите за членове на Европейския парламент и НС с номер 22, "Възраждане" с номер 12, а "Има такъв народ" с номер 1, предаде БГНЕС. ПП-ДБ ще участват под номер 14, ДПС - 28. Ето и пълния списък на номерата на партии и коалиции: 1. ПП „Има такъв народ“  2. ПП „Глас народен“  3. КП „Синя България“   4...

публикувано на 08.05.24 в 16:43
Ямбол

155 имена са включени в листите за народни представители в Ямбол

Значително е нараснал броят на  кандидатите за народни представители от Ямболския избирателен район. В регистрираните 31 листи в районната комисия са включени общо 155 имена, докато на изборите миналата година, претендентите са били 107. Ямболските избиратели изпращат в парламента четирима свои представители. Близо 40 са кандидатите за едно..

публикувано на 08.05.24 в 16:15

"Алфа Рисърч": ПП-ДБ губи 200 000 гласа, ГЕРБ-СДС ги води с 8%

ГЕРБ-СДС води с 8% пред "Продължаваме промяната-Демократична България", които губят 200 хиляди гласа на старта на кампанията, сочи изследване на "Алфа рисърч". Социолозите прогнозират, че в парламента ще влязат досегашните 6 формации и очакват ниска избирателна активност на вота 2 в 1 след месец. Изследването на "Алфа Рисърч" е проведено сред 1000..

публикувано на 08.05.24 в 11:55