Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Възраждане“ с нагласа за победа на местните избори в Бургас

“Възраждане“ днес регистрира своите кандидати за местните избори в Общинската избирателна комисия в Бургас. Водач на листата е кандидатът за кмет - Тодор Ангелов. 


„Участваме на тези избори, за да победим. Избирателите ще решат на кого да дадат доверието си. На нас от “Възраждане”, които сме последователни не само в обещанията си, но и в действията си, или на всички останали, които говорят едно, а правят друго. Те ще преценят дали Бургас заслужава честно и прозрачнo управление с участие на гражданите.”, посочи след регистрацията  Тодор Ангелов.


От “Възраждане” казаха още, че сред основните им приоритети са балансиран бюджет на общината и облекчаване на условията за инвеститори в големи производства, както такива с висока добавена стойност. Приоритет за представителите на политическата организация е и равномерното развитие на кварталите и малките населени места в общината.


В листата на “Възраждане” за местния парламент има личности с различна професионална биография. Сред тях е дългогодишният журналист, носител на национални и международни награди по журналистика и доскоро главен редактор в БНР – Мариян Иванов. В листата са включени също кандидати с професионален опит в различни сфери - инженери, педагози, икономисти, финансисти, предприемачи, архитекти и др. 

Прилагаме и листата с имената на кандидатите за общински съветници в Бургас: 

 1. Тодор Димитров Ангелов

 2.  Александър Господинов Койчев

 3.  Виктория Валентинова Върбанова

 4.  Мариян Иванчев Иванов

 5.  Виолета Атанасова Диянова

 6.  Мария Валентинова Вълкова

 7.  Драгомир Дончев Дончев

 8.  Атанас Димитров Аврамов

 9.  Ирина Георгиева Попкармезова

 10.  Димитър Иванов Златев

 11.  Ангел Мирославов Калинков

 12.  Петър Стефанов Кюркчиев

 13.  Огнян Стоянов Коралски

 14.  Боян Иванов Пумпалов

 15.  Антон Тодоров Николов 

 16. Борислав Ненчев Кирчев

 17. Пролетина Белчева Ковачева

 18.  Георги Иванов Донев

 19.  Валентин Антонов Сарлов

 20.  Ели Георгиева Лазарова

 21.  Георги Янков Янев

 22.  Димитър Петров Морфин

 23.  Георги Стоянов Стоянов

 24.  Радостин Янков Желязков

 25.  Щиляна Русева Христова

 26.  Георги Любомиров Бозвелиев

 27.  Добромир Иванов Пендев

 28.  Йовчо Иванчев Иванов

 29. Наска Григорова Бакалбашиева

 30. Донка Иванова Стоянова

 31. Игнат Георгиев Христов

 32. Мария Панева Вичева

 33. Надежда Иванова Маринова

 34. Радослав Кирилов Петров

 35. Невена Фиданова Младенова

 36. Яна Христова Стоянова

 37. Веселина Илиева Колева

 38. Божил Стоянов Стоянов

 39. Николай Христов Малчев

 40. Димитринка Николаева Димова

 41. Радостина Калоянова Тодорова


По публикацията работи: Свобода Атанасова
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Приеха правилника за дейността на общинския съвет в Царево

Правилникът за своята организация и дейност прие Общинския съвет в Царево. Заседанието бе открито от г-жа Таня Янчева – Председател на Общински съвет Царево. На него бе избран и съставът на постоянните комисии, включително и временна комисия за провеждане на търгове.  За зам.-председатели на Общински съвет бяха избрани  Илия Илиев като..

публикувано на 05.12.23 в 12:57

Вещи лица: ОИК Созопол е изчислила правилно мандатите в Общинския съвет (ОБНОВЕНА)

Общинската избирателна комисия в Созопол е изчислила правилно разпределението на мандатите в Общинския съвет. Това показа съдебно-техническата изчислителна експертиза на вещите лица, които бяха изготвили два вариант – със спорни 17 бюлетини и без тях. Тяхното заключение беше представено от Нели Димова по време на днешното заседание на..

публикувано на 04.12.23 в 12:43

Борисов за ситуацията с избора на ръководство на НЗОК: Криза в парламента

Криза в парламента - така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи ситуацията с избора на управител и подуправител на НЗОК, които вчера подадоха оставка след отправен призив от Бойко Борисов и съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов.  Вчера партиите, които подкрепят правителството, съобщиха, че започват разговори за изработване на регламент, по който да..

публикувано на 02.12.23 в 12:52

Административният съд потвърди решението на ОИК за избор на кмет на Поморие

Бургаският административен съд потвърди решението на ОИК за избор на кмет на Поморие, отхвърляйки жалбата на единия от кандидатите Веселин Анестиев. В жалбата си той твърди, че спечелилият досегашен кмет Иван Алексиев е получил по-малък брой действителни гласове от отчетените в протоколите, а той е получил повече от отразените в протоколите на..

публикувано на 01.12.23 в 19:09

7 декември е новата дата за делото с повторно преброяване на бюлетините за общински съветници в Бургас

За 7 декември от 15:00 часа беше отложено днешното заседание на Административния съд в Бургас по делото за повторното преброяване на бюлетините за общински съветници в града. Съдебно-техническата експертиза беше назначена по жалба на партия Средна европейска класа (СЕК) и нейния лидер Константин Бачийски. Преброяването вече е приключило, стана..

публикувано на 01.12.23 в 14:02

Представиха експертизите по делото срещу решението на ОИК за избор на кмет на Поморие

Заключенията на двете експертизи по делото срещу решението на ОИК – Поморие за избор на кмет на морската община, бяха представени днес в Бургаския административен съд. Делото е образувано по жалба на единия от кандидатите за кмет на Поморие Веселин Анестиев. Според жалбоподателя са извършени нарушения, които поставят под въпрос решението на ОИК..

публикувано на 30.11.23 в 15:45

Красимир Косев: Кметовете гледат на общинските съвети като на отдел на адиминистрацията

Общинските съвети са органът на местното самоуправление, но това в голяма степен не се споделя от изпълнителната власт в лицето на кметовете. Това коментира пред БНР-Бургас Красимир Косев. Косев е сред инициаторите за рестарта на Национална асоциация на председатели на общински съвети. Самият той два пъти е бил начело на местния парламент в..

публикувано на 29.11.23 в 14:45