Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

През следващото лято:

Южното Черноморие - екзотична дестинация за испански и португалски туристи

Те харесват топло море, широки плажове и зелена природа

| обновено на 28.09.23 в 08:12Туристи от Испания и Португалия ще почиват през следващото лято на българското Черноморие. За тях страната ни се оказва интересна дестинация с топлото море, широките плажове и зелената природа, това съобщи Борис Момчилов, представител на един от най-големите туроператори за България:  

„От години работим с испанския пазар, но предлагаме обиколни културни турове във вътрешността на страната. За първи път имахме туристи и на българското море. През август имаше семейства с деца, както и почиващи на възраст 40–50 години. Имаше и млади двойки на по 20 години. Те избраха хотели в Слънчев бряг и Обзор.“  

Туристическата фирма отчита успешен сезон. Отзивите на туристите са били като цяло положителни. Плановете за следващата година са да се наблегне на рекламата, като се работи за привличането и на португалски туристи.  

„Испанците обичат да пътуват и затова им организирахме екскурзии по крайбрежието - Созопол и Несебър, до Варна с посещение на археологическия музей и една екскурзия до Пловдив. Догодина ще разнообразим програмата“, добави Момчилов.

Усилията ще бъдат насочени към привличането на повече туристи, като ще бъдат добавени и нови хотели. Ще се наблегне на Обзор като дестинация, защото там испанците харесват по–дивата природа, спокойствието и зеленината.

Работи се за подсилване на рекламата. Испанската фирма е изпратила снимачен екип, който е заснел красиви места по южното Черноморие. Ще бъде изработен рекламен клип, който да представя дестинацията. Очакванията са догодина този пазар не само да се затвърди, но и да се развие. 

повече може да чуете в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шест бургаски обищини ще участват в туристически маркетингови кампании с "Фрапорт"

Над 19 проекта кандидатстват по новата Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в България. Публично-частните партньорства имат за цел реализирането на маркетингови кампании в 14 държави – ключови пазари за българския туризъм. „Фрапорт“ си сътрудничи с 16 чуждестранни туроператора, 10 общини и..

публикувано на 04.12.23 в 15:37
Кулата на фаропазача е историческия вход на Порта и е построена в далечната 1903 г.

Ученици предлагат безплатен опознавателен тур на Бургас

Ученици от училище "Епископ Константин Преславски" предлагат безплатен опознавателен тур на Бургас. Началото е в 11 часа от Часовника. Младите  екскурзоводи, заедно с техния преподавател по теория и практика на „Екскурзоводско обслужване“ Николина Димитрова ще разкажат за  архитектурното и културно минало на града на всички онези, които се включат...

публикувано на 02.12.23 в 10:15

Природният газ поскъпва

Природният газ поскъпва от днес, като се очаква повишението да е с около 7.5 процента и синьото гориво да се продава за около 87 лева за мегаватчас без такси и налози.  Поскъпването няма да доведе до промяна в цената на парното и топлата вода, уверява председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов: "Ние сме определили цената на..

публикувано на 01.12.23 в 08:49

От действията на областния управител зависи кога ще започне възстановяването на алеята към Сарафово /обновена/

От действията на областния управител зависи кога ще започне възстановяването на алеята към Сарафово. Тя беше доразрушена по време на бурите през този месец. Година и четири месеца не може да се реши проблемът с пропадането й, обясни зам.-кметът Чанка Коралска. Постоянно имаме кореспонденция с областната администрация. Теренът е държавен, въпреки..

обновено на 30.11.23 в 17:32

Община Бургас вече няма правомощия върху бившето летище Равнец

Община Бургас вече няма правомощия върху територията на бившето летище Равнец и тя е държавна. 5-годишният срок, който държавата беше предоставила на общината терена, изтече. В момента територията е държавна собственост. Ние направихме всичко възможно чрез два инвеститора да си изпълним мисията, обяви днес на заседание на общинския..

публикувано на 30.11.23 в 16:24

Бургас с номинации в Годишните награди за туризъм

Бургас участва в 5 престижни категории в седмите Годишни награди в туризма, организирани от Министерство на туризма. Онлайн гласуването ще приключи на 5 декември.  В първата „Туристическа дестинация/обект/събитие“ категорично попада Остров Света Анастасия – твоята сцена под звездите . Всяко лято той привлича хиляди туристи, а благодарение на..

публикувано на 30.11.23 в 12:50
Габриела Руменова,

Проверявайте туроператора и мястото за настаняване преди резервациите за празниците

При планиране на резервация за предстоящите празници, трябва внимателно да се огледат както офертите, така и фирмите, които ги предлагат. Габриела Руменова от платформата „Ние, потребителите“ съветва: „Важно е да сме внимателни, за да защитим своите икономически интереси и да се уверим, че всичко е безопасно. Ако потребителите..

публикувано на 30.11.23 в 08:20