Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Стоичков гостува на клуб "Сините камъни" в Сливен

Футболната звезда Христо Стоичков бе гост на 10-ата годишнина на Футболен клуб "Сините камъни" - Сливен. В спортна зала "Васил Левски“ легендата бе посрещнат с родопски гайди, а десетки почитатели на футболната игра скандираха името му.


Сред гостите на тържеството бяха Балъков, Димитър Димитров – Херо, Христо Порточанов, Валери Божинов и други звезди на българския и сливенския футбол. 

Видимо развълнуван от топлото посрещане от публиката в Сливен Стоичков благодари и подчерта, че спортът винаги обединява хората.

На малките футболисти той честити празника и ги окуражи да тренират, за да достигнат до желаната слава:

"За да станеш добър спортист, трябва много пот, много труд и най-важното - да се уважавате, да се обичате и да си помагате".


Димитър Димитров – Херо и Валери Божинов коментираха пред БНР, че за да има развитие българският футбол, трябва държавата да подпомогне детските клубове.

"Ролята на държавата е да създаде условията, т.е. да създаде нужните игрища, нужните терени";

"Другото, което е за мен е, че трябва да има повече деца, които наистина да обичат и да живеят, и да лягат и стават със спорта, най-вече и с футбола".

По време на тържеството Христо Стоичков, чийто прякор е Камата, получи подарък сливенски хайдушки нож.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаски музиканти ще подкрепят протеста на колегите си в София

Актьори и музиканти излизат на национален протест под надслов „Народ без култура е народ без бъдеще!“. Те ще съберат на 6-ти декември от 12:00 часа пред Министерството на културата, за да заявят исканията си за достойни възнаграждения. Бургаски творци също ще се присъединят към колегите си, с мирна демонстрация пред операта в морския град. За..

публикувано на 05.12.23 в 17:13

Актуализираха тавана на украинската помощ за земеделските производители

Земеделските производители ще получат  още средства по украинската помощ, след като вече е актуализиран таванът за подпомагане. Това каза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев пред Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“, който утвърди на днешното си заседание изменението на указания за предоставяне на държавна помощ „Помощ в..

обновено на 05.12.23 в 16:03

Втори случай на домашно насилие в Сливен само за дни

Втори случай на домашно насилие регистрира ОДМВР Сливен в последните няколко дни. Задържан е 80-годишен мъж, след като е упражнил насилие върху 76-годишната си съпруга.  Възрастната жена е подала сигнала за домашното насилие на телефон 112. На арестувания съпруг е наложена 24-часова полицейска мярка за задържане. На жената е осигурена правна..

публикувано на 05.12.23 в 11:16

Бургаската фондация "Астика" с приз за принос и развитие на доброволчеството

С приз за цялостен принос и развитие на доброволчеството в България и бронзова статуетка "Човекът с голямо сърце" бе удостоен Любомир Вълков, от фондация "Астика" - гр. Бургас. В навечерието на международния ден на доброволеца, в Бургас за 13-та поредна година бяха раздадени националните призове "Доброволец на годината". За 2023 г. с..

публикувано на 05.12.23 в 09:02
Община Болярово

150 ученици от Болярово ще получават и тази зима безплатен топъл обяд

Групата към администрацията на Община Болярово за поддържане на хигиенизирането на населените места ще се увеличи от 1 януари, съобщи кметът Христо Христов на днешното заседание на Общинския съвет. В момента в тази група са назначени четирима души, което е крайно недостатъчно за 20-те населени места в общината предвид ангажиментите, които имат. За..

публикувано на 04.12.23 в 17:38

Подписка срещу постоянните токови удари в община Тунджа

Протестна подписка срещу постоянните токови удари и честите спирания на електрозахранването инициират жителите на няколко села в  ямболската община "Тунджа". Ако проблемът не е бъде решен, местните са готови да блокират международния път към Граничен пункт Лесово.  В близо десет села ситуацията в момента е нетърпима, заяви зам- кметът на община Тунджа..

публикувано на 04.12.23 в 17:33

Готовност за протест в Болярово заради дупки по Републикански път

Заявената готовност за протести от жители на община Болярово, заради огромните дупки по пътя разклон Мамарчево-село Странджа, бяха коментирани на днешното заседание на Общинския щаб за защита при бедствия. „Рискуваме животи, защото линейките не могат да стигнат навреме, заради лошото състояние на пътя“, сподели медицинският фелдшер Валентина Михова,..

публикувано на 04.12.23 в 17:31