Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пълна листа с кандидати за общински съветници регистрира МК „Левицата“ в Бургас

| обновено на 26.09.23 в 12:19

Пълна листа с кандидати за общински съветници регистрира Местната коалиция „Левицата“ в Бургас. В нея има както експерти в сферата на образованието, така и такива в икономиката и туризма. Водач на листата е кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков. „Със сигурност от този момент нататък ще сбъднем всички страхове на нашите опоненти, които ще се регистрират на тези избори. Ще сбъднем и страха, че Бургас може да има голямо обединение, че можем да съберем различни личности, различни политически партии, различни граждански организации, които да сме обединени под мото Бургас“, каза той. Амбицията на коалицията е да не бъде позволено в бъдещия Общински съвет, ГЕРБ да има мнозинство.

„По-голямата част от кандидат-кметовете са изпаднали в нелегалност“, допълни Табаков. Той посочи, че в листата са влезли няколко „възлови линии експерти“. „Заложили сме хора в образованието в нашата листа, заложили сме на икономисти и на предрпиемачи. Заложили сме и хора в сферата на туризма. В листата са влезли и хора от малките населени места. Освен експерти, сме решили да влезнат и хора с доказан политически опит. Това са Костадин Андонов, Мария Табакова и Стоян Коларов. Това са бивши общински съветници", поясни той.

На второ място в листата е адвокат Георги Сталев. „Щастлив съм от факта, че МК „Левицата“, всички участници в нея успяха да загърбят дребни партийни различия и да се явим на местните избори обединени заедно с една единствена кауза Бургас. Листата, която представяме на бургазлии е доста хомогенна, изпълнена с хора специалисти, доказани всеки в своята област“, посочи той.

На 27-мо в листата е предприемачът Васил Трифонов, който за първи път се явява на избори. „Реших да се включа, защото като човек живял и завършил в чужбина, но решил да се върне и да се развива в родния си град, считам, че като работодател, а също и като родител, всеки трябва да вземе своята позиция, да не седим безучастно и да се включим със свежи идеи и конкретни действия за развитието на младите хора, на образованието, не само в нашия град, но и в малките населени места“, каза той.

Сред кандидатите на МК „Левицата“ е и иконописецът Тошко Вачев. „За първи път ми е да бъда в листа. С най-голямо желание ще помагам. Аз също имам насоки – това са в сферата най-вече на образованието. Няколко пъти участвам в открити уроци в училища, където помагам за изучаване на християнството“, каза той.

Листа на кандидатите за общински съветници от МК “Левицата” за местни избори 2023 г.:

1.  Живко Табаков – експерт в туризма (кандидат за кмет на Бургас);

2.  Георги Сталев – адвокат;

3.  Костадин Андонов – търговец;

4.  Юлияна Мръчкова – икономист, инженер-химик, биотехнолог;

5.  Николай Стоилов – юрист;

6.  Даниел Иванов – финансист;

7.  Женя Илиева – експерт в туризма;

8.  Стоян Коларов – икономист;

9.  Боряна Тодорова – хотелиер;

10.  Георги Рахнев – икономист;

11.  Людмил Илиев – ветеринарен лекар;

12.  доц. д-р Камен Сейменлийски – преподавател в БСУ;

13.  Гергана Георгиева – счетоводител;

14.  Николай Тодоров – финансист;

15.  Мария Лазева – медицинска сестра;

16.  Димитрина Петрова – еколог;

17.  Кремена Петрова – икономист;

18.  доц. д-р Силвия Лецковска – преподавател в БСУ;

19.  Биляна Байчева – юрист;

20.  Габриела Богданова – консултант недвижими имоти;

21.  инж. Ирена Михайлова – преподавател;

22.  Кристиян Панев – здравна администрация;

23.  Милка Бодурова – икономист;

24.  Ива Тамахкярова – преподавател по пиано;

25.  Стефан Петков – мениджър;

26.  Марияна Димитрова – финансист;

27.  Васил Трифонов – предприемач;

28.  Силвия Стамболиева – ресурсен учител;

29.  Дарина Павлова – лекар;

30.  Атанас Червенков – инженер;

31.  Деница Стирянова – офис-мениджър;

32.  Боян Иванов – филолог;

33.  Борислава Димова – търговец;

34.  Живко Томов – математик;

35.  Ваня Имперова – икономист/ветеринарен техник;

36.  Невена Ненова – офис-администратор;

37.  Тошко Вачев – иконописец;

38.  Гергана Кметска – експерт по национална сигурност;

39.  Албена Расатева- инженер;

40.  Наталия Ангелова – мениджър на петролна компания;

41.  Яни Бойчев – ветеринарен техник;

42.  Николай Динов – икономист/предприемач;

43.  Дарина Севриева – застрахователен брокер;

44.  Веселина Кубадинска – специалист обществено хранене;

45.  Лъчезар Албов – начален преподавател;

46.  Кирил Василев – нотариус;

47.  Костадин Костадинов – предприемач;

48.  Ганчо Иванов – моряк;

49.  Велико Великов – ресторантьор;

50.  Антон Коджабашев – частен бизнес;

51.  Мария Табакова – режисьор/организатор събития.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Заличиха кандидат на народен представител в Сливенска област

Един кандидат за народен представител в Сливенска област е със заличена регистрация по решение на ЦИК, заради условието за уседналост в страната, съобщи говорителят на Районната избирателна комисия Галя Хачадурян. Така кандидат-депутатите в областта вече са 202. В момента тече регистрацията на членовете на СИК.  Общо 291 секции ще работят в..

публикувано на 17.05.24 в 15:29

Интерактивна електронна разяснителна брошура за изборите на 9 юни

Интерактивна електронна разяснителна брошура за изборите на 9 юни е налична на интернет страницата на Централната избирателна комисия. Там е събрана цялата информация за правата на избирателите. Обявени са и начините за гласуване на хората с трайни увреждания. Ако те не могат да посетят изборно помещение, могат да заявят до 25..

публикувано на 16.05.24 в 15:13

38 288 заявления за гласуване в чужбина: Най-много в Турция

38 288 са потвърдените заявленията за гласуване извън страната подадени от наши сънародници през електронната система на ЦИК . В полунощ изтече срокът за подаването им, най много са те от Турция – 23 500,  а от Германия малко над 2700. До дни ЦИК ще обобщи и заявленията, подадени до посолствата ни, и ще определи местата и броят на секциите зад граница..

публикувано на 15.05.24 в 09:47

В ЦИК представиха бюлетините за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия показа хартиените бюлетини за вота на 9 юни.  Тази за избор на депутати е със зелени надписи и защитна линия на гърба в същия цвят, а тази за избор на евродепутати - със сини надписи и защитна линия. Бюлетините са с дължина около половин метър и ще се сгъват по стандартния начин. При гласуване с машина..

публикувано на 14.05.24 в 17:55

Първи безплатен предизборен диспут за Народно събрание по БНР-Бургас

„Политическа криза или успешен мандат – компромиси и решения. Предизвикателства и политики за развитие на региона“ бе темата на първия предизборен диспут, който се състоя в ефира на БНР-Бургас на 14 май във връзка с изборите за 50-то Народно събрание на 9 юни. 11 кандидати за депутати от 2-ри МИР-Бургас и представители на партии и коалиции..

обновено на 14.05.24 в 16:58

9 души за задържани за купуване на гласове в "Горно Езерово" /ОБНОВЕНА + ГАЛЕРИЯ/

9 души са вече задържаните при специализираната полицейска операция за изборна търговия в бургаския квартал „Горно Eзерово“. И деветимата задържани са участвали в една и съща престъпна схема за купуване на гласове срещу опрощаване на финансови задължения или предлагане на пари с целподкрепа за определена партия и определен кандидат.  От 50 до..

обновено на 13.05.24 в 11:20
Валентин Мундров

Мундров увери: Машините за вота на 9 юни ще бъдат сертифицирани навреме

Министърът на електронното управление Валентин Мундров увери, че машините за гласуване ще бъдат сертифицирани навреме за изборите на 9 юни. Процедурата по удостоверяване започна тази сутрин. Започва удостоверяването на съответствието на машините за вота 2 в 1 Съгласно законодателството, ще направим всичко възможно да бъде извършен, така че да има..

публикувано на 11.05.24 в 13:48