Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортен уикенд ще се проведе в Бургас

Снимка: Община Бургас

Над 200 състезатели от 12 бургаски клуба ще се включат в общинския спортен уикенд, който ще се проведе днес. 

В Морската градина около „Флората“ спортисти на различна възраст – от деца до мъже и жени ще демонстрират своите умения по художествена гимнастика, джу джицу, карате, фехтовка, брейк, плажен тенис, спортни танци, американски футбол, тенис на корт и голф диск. Ще има и представители на хора с увреждания, които ще покажат силата на духа и волята със срещи по тенис на маса.

Освен демонстрации, всички клубове ще презентират своята дейност. В програмата ще се влючат и бившите национали по волейбол – капитанът на шампиона „Нефтохимик 2010“ Иван Станев, централният блокировач на „Дея Спорт“ Николай Николов, двукратният световен шампион по кикбокс Атанас Божилов, бившият треньор на младежкия национален отбор по футбол Ангел Стойков, който в момента е наставник на местния „Черноморец 1919“, директорът на СУ “Юрий Гагарин“ Янчо Стойчев и други.

Ще се включат и от Българската бойна агенция, която е единствен представител за България на най-голяма професионална организация по К1 в света GLORY. На място, в Морската градина, любителите на бойните спортове и всички зрители ще могат да научат последни любопитни подробности от организаторите за предстоящата на 7 октомври в зала „Арена Бургас“ гала вечер с участието на бойци от световна класа, между които Бадр Хари и бургаската звезда Стоян Копривленски – световен и 4 пъти европейски шампион по муай тай. Най-голямата кикбокс асоциация в света GLORY стъпва за първи път в България и на Балканите. 

Началото е в 10:00 часа, като програмата ще продължи до 15 часа.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нефтохимик разгроми Вихър (Айтос) със 7-0

Отборът на Нефтохимик постигна нова категорична победа в АОГ Бургас. На  своя стадион в квартал „Изгрев“ бургазлии разгромиха отбора на Вихър със  7-0. Първото полувреме завърши със само един гол преднина за „зелените“.  Попадението отбеляза Исмаилов с красив диагонален удар в 25-тата минута.  През втората част..

публикувано на 12.05.24 в 08:42

Шабан Мустафа с нов успех

Планинският маратонец от Сунгураре, който буквално пробяга света - Шабан Мустафа е с поредна победа, този път е в Португалия на остров Мадейра, където покори през вчерашния ден в планинското бягане връх Пико. Това съобщи самият той във фейсбук.  Европейското състезание е три дни, а още в първия ден Шабан Мустафа спечелен златен медал в 8 км..

публикувано на 11.05.24 в 08:55

Димитър Бербатов откри фотоизложба "По моя начин" в ПГЕЕ „Константин Фотинов“ /СНИМКИ/

Футболната звезда Димитър Бербатов откри фотоизложбата "По моя начин" в ПГЕЕ „Константин Фотинов“. Събитието събра фенове и гости. Експозицията е запечатала паметни моменти от житейския път и кариерата на футболиста. Димитър Бербатов коментира: „Това е поредна такава изложба. Целта е, колкото и нескромно да звучи, да опитам..

публикувано на 10.05.24 в 15:03

Бургас е домакин на Държавното първенство по джу джицу 2024

Държавно първенство по джу джицу предстои този уикенд в Бургас. Очакват се отбори от цялата страна, като според организаторите това ще е най – мащабното спортно събитие от този ранг до момента. Състезателите ще се представят в дисциплините „Файтинг“ и „ Дуо“, "Не ваза" ( бразилско джу джицу ) ще се организира в отделно състезание, съобщи..

публикувано на 10.05.24 в 12:40

Баскетболният отбор на ППМГ 11. /12. клас е шампион на България

Баскетболният отбор на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ за девойки 11. – 12. Клас спечели шампионската титла на държавните финали от ученическите състезания за юноши и девойки. Финалът, до който възпитаничките на бургаската гимназия достигнаха без загубена среща, се проведе в Търговище. Отборът по баскетбол на ПГРЕ „Георги Раковски“ - Бургас също направи..

публикувано на 10.05.24 в 12:22

Баскетболният "Черноморец" се изправя днес като домакин срещу „Балкан“

Баскетболният "Черноморец" се изправя днес като домакин срещу  „Балкан“  във втора среща от полуфиналните плейофи на Националната баскетболна лига на България при мъжете. Двубоят започва в 19:00 часа в зала "Бойчо Брънзов" в Бургас. Домакините спечелиха редовния сезон, а в първата фаза на елиминациите отстраниха Левски с 2:0 победи. Балкан..

публикувано на 10.05.24 в 12:08

Димитър Бербатов ще открие фотоизложбата "По моя начин" в ПГЕЕ „Константин Фотинов“

Футболната звезда Димитър Бербатов ще открие фотоизложбата "По моя начин" в ПГЕЕ „Константин Фотинов“. Събитието ще се състои днес от 13.30 часа в двора на гимназията. Експозицията е запечатала паметни моменти от неговия житейски път и богатата му кариера на професионален футболист. За тържествеността на събитието ще се погрижат гвардейският отряд и..

обновено на 10.05.24 в 09:24