Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

След среща с ВиК-Бургас и изпълнителя:

Водният проект в Долно Езерово трябва да завърши до средата на месеца




До средата на октомври ВиК проектът в Долно Езерово се очаква да бъде завършен на 90%. Ангажиментът затова пое строителят на среща с жители на квартала. Тя бе по инициатива на местните хора, които поставиха пред изпълнителя и представители на ВиК редица въпроси.

Защо дейностите, които е трябвало да завършат през март, се бавят, питат жителите на Долно Езерово. Не са доволни и от качеството:

"Разкопаха улиците, забавиха се доста време да ги завършат. Сега се работи, ама нещо криво става, има недоволство между хората." 

"Всички сме ядосани, тука няма неядосани. Кое е направено, както трябва?! Два пъти ми се къса във водомера сглобката им-два пъти!"


Проектът е забавен поради непредвидени обстоятелства, посочиха от ВиК-Бургас. Имот, през който по план, е трябвало да мине ВиК инфраструктура, от общинска е станал частна собственост, обясни Стоян Арабаджиев от дружество:

"Въпреки възникването на тези обстоятелства, строителят е намерил финансови средства и се работи-възстановяват се настилки, довършват се водопроводни и канализационни участъци."

Арабаджиев уточни, че на 25 септември са правили проверка на обекта:

"Запълнени шахти с инертни материали, някъде липсващи бордюри-всичко това сме го констатирали. Пуснали сме забележките си до фирмата изпълнител и в момента, в който се отстранят и строително-монтажните работи се извършат на 100%, тогава ще бъде платено."

По договора освен изграждането на водопровод и канализация е предвидено траншейно възстановяване на улиците и там, където са правени отклонения към всеки имот и е нарушена тротоарната настилка, тя трябва да бъде възстановена, поясниха от ВиК-Бургас. 


Представителят на строителя Марина Ганева недоумява защо се правят оценки за качеството на работата след като дейностите все още вървят:

"До момента няма подписан нито един приемно-предавателен протокол за улица. Няма нито една улица възстановена и приета нито от Община Бургас, нито от надзор. Всички улици са в момент на строително-монтажни дейности. Примерно до 15 октомври, може би, на 90% улиците ще ви бъдат възстановени."

11 са улиците, които обхваща проекта на територията на квартала. Коментирани бяха дейностите на улица "Георги Дълбошки",  "Доспат" и "Арбанаси",  а от страна на изпълнителя посочиха като образцова за проекта "Ропотамо".

Повече чуйте в звуковите файлове. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Болярово

150 ученици от Болярово ще получават и тази зима безплатен топъл обяд

Групата към администрацията на Община Болярово за поддържане на хигиенизирането на населените места ще се увеличи от 1 януари, съобщи кметът Христо Христов на днешното заседание на Общинския съвет. В момента в тази група са назначени четирима души, което е крайно недостатъчно за 20-те населени места в общината предвид ангажиментите, които имат. За..

публикувано на 04.12.23 в 17:38

Подписка срещу постоянните токови удари в община Тунджа

Протестна подписка срещу постоянните токови удари и честите спирания на електрозахранването инициират жителите на няколко села в  ямболската община "Тунджа". Ако проблемът не е бъде решен, местните са готови да блокират международния път към Граничен пункт Лесово.  В близо десет села ситуацията в момента е нетърпима, заяви зам- кметът на община Тунджа..

публикувано на 04.12.23 в 17:33

Готовност за протест в Болярово заради дупки по Републикански път

Заявената готовност за протести от жители на община Болярово, заради огромните дупки по пътя разклон Мамарчево-село Странджа, бяха коментирани на днешното заседание на Общинския щаб за защита при бедствия. „Рискуваме животи, защото линейките не могат да стигнат навреме, заради лошото състояние на пътя“, сподели медицинският фелдшер Валентина Михова,..

публикувано на 04.12.23 в 17:31

Реконструкцията на ПСПВ "Ясна поляна" ще приключи в края на следващата година

Аварийната реконструкция на Пречиствателната станция на язовир „Ясна поляна“ ще приключи в края на следващата година. Това обявиха на съвместен брифинг областният управител на Бургас Пламен Янев и директора на „Български ВиК-а холдинг“ Лозко Лозев. От язовир „Ясна поляна“ се водоснабдява голяма част от Южното Черноморие. Заради укрепителни дейности по..

публикувано на 04.12.23 в 13:59

Милен Митев: Обществените медии сега са по-необходими от всякога

Генералният директор на БНР Милен Митев беше избран единодушно за член на Управителния съвет на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Това се случи преди дни по време на 91-та редовна сесия на Генералната асамблея на съюза, която се проведе на 30 ноември и 1 декември 2023 г. в Женева, Швейцария. Европейският съюз за радио и..

публикувано на 04.12.23 в 13:32
Община Сливен

Още две доброволни формирования се създават в община Сливен

Още две доброволни формирования се създават в община Сливен. Те ще бъдат разположени в град Кермен и село Гавраилово. Общо  20 нови кандидати ще се включат в бъдещи спасителни противопожарни действия от началото на следващата година.  Формированията ще носят имената „Циклон“ и „Вихър“, а подборът на кандидатите вече е приключил и предстои обучението..

публикувано на 04.12.23 в 12:10

За седма поредна година ще се проведе „Елха на доброто“ в Бургас

За седма поредна година в Областнаta администрация Бургас ще се проведе благотворителната инициатива „Елха на доброто“, която започна по идея на проф. д-р Севдалина Турманова. Патрон на дарителската кампания е областният управител на Бургас. Тази година, кампанията ще премине под егидата на Пламен Янев, който е и председател на Областния координационен..

публикувано на 04.12.23 в 11:52