Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Стартира националната образователна кампания „Пресичам безопасно с TEDI” в Бургас

Четири бургаски училища се включват в националната образователна кампания „Пресичам безопасно с TEDI“. С открит урок по безопасност на движението по пътищата в ОУ „Антон Страшимиров“ бе дадено началото на инициативата в града. Представител на Главна дирекция „Национална полиция“ запозна първокласниците в училището с основните правила, които те трябва да спазват за своята пътна безопасност.

Кампанията се организира зачетвърта поредна година от Тимбарк България, съвместно с Министерство на образованието и Министерство на вътрешните работи. Като част от инициативата е създаден иновативен мултимедиен урок, който е достъпен безплатно за всички училища в страната на https://presicham-s.tedi.bg/. В него е  включен и онлайн тест за проверка и затвърждаване на придобитите знания от страна на децата.

През предишните три издания на кампанията видео уроците бяха използвани активно от учениците от начален етап на училищното образование. С него децата научават повече за безопасността на движение по пътища на три вида участници – пешеходци, водачи и пътници. Така учениците усвояват важни правила за правилно поведение при пресичане на улици, при пътуване в автомобил и при управление на велосипеди и тротинетки.

Разработеният онлайн урок дава възможност на всяко българско училище да го използва и да стане част от кампанията. До момента своето изрично желание да се включат в инициативата са заявили 62 училища от 22 населени места, включително и от по-малки такива. Общият брой на учениците от първи до трети клас, които ще преминат през обучението само тази година е близо 10 000.

Тазгодишното издание на кампанията „Пресичам безопасно с TEDI“ ще се проведе в хибриден формат, като представители на Главна дирекция „Национална полиция“ ще направят практически обучения в училища в шестте най-големи български града – София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе.

„Здравето и безопасността на децата ни са отговорност не само на всеки един родител, но и на обществото като цяло. За нас в „Тимбарк България“ грижата за децата не спира само с полезните и качествени продукти, които им предлагаме всеки ден. С кампанията „Пресичам безопасно с TEDI”, която провеждаме за четвърта поредна година, целим децата ни да бъдат в безопасност, на и покрай пътното платно. Това ще им даде възможност не само да се чувстват сигурни в себе си, но и да бъдат добре подготвени за момента, когато вече сами ще изминават пътя от и до училище. Радваме се, че всяка година кампанията печели все повече доверие сред деца, родители и учители, защото вярваме, че така инвестираме в изграждането на съзнателни бъдещи поколения.“, коментира Лора Величкова, Бранд мениджърна марката TEDIв „Тимбарк България“.

За TEDI

Продуктовата линия детски нектари и сокове TEDI е лансирана на българския пазар през 2006 година и оттогава е сред най-предпочитаните както от децата, така и от техните родители, поради високото си качество и добър вкус. През 2012 година рецептата е подобрена с добавяне на мед. Освен това соковете TEDI са без добавена захар, без добавени консерванти и без оцветители, разбира се, всичко, според регулациите за сокове и нектари в България.

Брандът TEDI е добре познат на пазара с висококачествените си морковени нектари, но включва още и сокове 100% от ябълки и 100% портокал-мандарина, плодови напитки за по-големите и мус със 100% плодово съдържание под формата на пюре, който е изключително подходящ за междинна закуска именно в училище, между часовете. Нектарите на TEDI съдържат витамини А и C, които са важни за детския организъм, и се произвеждат по най-модерна бутилираща технология с ниска пастьоризация, запазваща всички полезни вещества.


По публикацията работи: Ивайло Пеев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 300 абсолвенти от БСУ получиха тържествено своите дипломи

Над 300 абсолвенти на Бургаския свободен университет получиха своите дипломи на официална церемония в атриума на висшето училище. Завършилите студенти са от 14 бакалавърски специалности и 28 магистърски програми. Сред тях бяха и сестрите Тереза и Сияна Трифонова, които вече имат придобита специалност „Психология“.   „Ще опитаме да се..

публикувано на 23.05.24 в 12:53

Директори и учители от Бургас ще бъдат удостоени с наградата "Неофит Рилски"

На тържествена церемония началникът на Регионалното управление на образованието – Бургас Петя Петрова ще удостои четирима директори, двама заместник-директори и десет учители от област Бургас с почетното отличие „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието и науката. Събитието ще се състои днес от 16.00 часа в сградата на РУО – Бургас. Признание..

публикувано на 23.05.24 в 07:30

В Бургас строят модерна сграда за нов Факултет по фармация

В Бургас ще бъде разкрит нов Факултет по Фармация към Университет "Проф. д-р Асен Златаров". Той ще се помещава в изцяло нова модерна сграда, която с прилежащите площи ще се простира на 153 декара в близост до Медицинския факултет на ВУЗ-а. Днес именно там бе представен архитектурният проект за изграждането на новия факултет. На..

публикувано на 22.05.24 в 17:44

86 бургаски учители бяха отличени от община Бургас

86 учители от бургаски детски градини и училища бяха отличени днес от община Бургас. За първи път награди получиха и работещи в детските ясли. Бургаският изпълнител Стефан Илчев бе водещ на събитието и поздрави учителската общност като изпълни „Върви, народе възродени“. Сред присъстващите се  оказаха и двама негови любими учители-..

обновено на 22.05.24 в 16:20
Министър Галин Цоков говори пред медиите в Министерския съвет. Вдясно от него е председателят на Съвета на ректорите проф. Миглена Темелкова.

Увеличават заплатите на всички преподавателите с по 290 лева

С 290 лева ще се увеличи заплата на всеки представител на преподавателския състав в  държавните висши училища, съобщи Министерството на образованието и науката след среща между министъра проф. Галин Цоков, представители на синдикатите и на Съвета на ректорите. Миналата седмица МОН преведе по сметките на университетите 39 милиона лева от бюджета,..

публикувано на 21.05.24 в 19:08

Нов творчески полет на клуб "За хвърчащите хора"

"Това са талантливи деца. Чувам една нова поезия. Една огромна надежда сте". С тези думи известният бургаски режисьор, драматург, поет и преподавател  Симеон Димитров се обърна към представителите на клуб "За хвърчащите хора". Те представиха петия брой на създаденото от тях списание " За хвърчащите хора" в новата библиотека...

обновено на 21.05.24 в 19:02

Сигнали на зрелостници и от Ямбол за лош запис на матурата по английски

Зрелостници и от Ямбол подадоха оплаквания в Регионалното управление на образованието за проблеми при полагането и на втория зрелостен изпит. Учениците се оплакаха, че по английски език записът е бил лош и неразбираем.  Четири жалби след матурата по английски в Бургас (обновена) Днес Георги и Светлан от езиковата гимназия официално входираха..

публикувано на 21.05.24 в 17:03