Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среща в "Лозово" заради ВиК ремонтите там

В бургаския квартал "Лозово" сe организира среща във връзка със забавения ремонтите на ВиК там. От 18:00 часа в Читалището ще се съберат недоволни, за да обсъдят какви ще са техните следващи действия. На нея са поканени и кандидат-общински съветници или кандидат-кметове, които могат да предложат решение по техния казус.
Припомняме, че от месеци те протестират заради забавянето на проекта по изграждането на водния цикъл в района. Те изпратиха и подписка до Община Бургас.
"Всички виждаме резултата от гръмките обещания, че до 30.10 ще имаме "най-хубавите улици, за които сме мечтали". След първите есенни дъждове отново сме в калта! Според проучването, което си направихме сами преди месец, има още толкова много работа по ВиК ремонта, че ще е цяло чудо, ако всичко свърши до лятото."

По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ямбол показва резултатите от 140-годишни проучвания на археологическите си обекти

Резултатите от 140-годишните проучвания на археологически обекти в Ямбол вече са достъпни онлайн на сайта на Регионалния исторически музей - информира ръководството му. „Издирване на археологически обекти в област Ямбол“ е  дисертацията на археолога от музея д-р Тодор Вълчев и анализира задълбочено всички открити до момента археологически обекти в..

публикувано на 26.05.24 в 09:03

Светият синод избира Сливенски митрополит

Светият синод днес ще определи Сливенски митрополит на мястото на починалия през януари дядо Йоаникий въпреки протестите, включително на бургаски миряни и свещеници, с искане за касиране на епархийския избор от 19 май, отсял двама от кандидатите - Знеполският епископ Арсений и Мелнишкият Герасим. Това е вторият опит за избор след отмяната на първия...

публикувано на 26.05.24 в 08:47
Архив

Миряни ще протестират пред Светия синод срещу избора на Сливенски митрополит

Миряни от Сливенската епархия ще протестират срещу избора на Сливенски митрополит. Те се събират в 15.30 часа пред Светия синод в София. Протестиращите настояват изборите да бъдат касирани и не приемат за Сливенски владика сегашните кандидати достигнали до финала на провелия се епархийски избор – епископите Арсений и Герасим.  Отново има напрежение..

публикувано на 25.05.24 в 11:40

"Върнете ни улицата" скандираха недоволни жители на жк "Славейков"

Близо 70 жители на бургаския комплекс „Славейков“ се събраха на протест заради забавени повече от година ремонтни дейности на улици поради неспазени срокове по проект за подмяна на водопровод и канализация. Прах, кал и разбит асфалт търпят хората, които излизат за пореден път на протест. Представители на ВиК-а дружеството, строителната фирма изпълнител..

публикувано на 25.05.24 в 11:23

Светият Синод решава: Арсений или Герасим ще е новият Сливенски митрополит

На заседание на Светия Синод на Българската православна църква ще бъде разгледана документацията от провелия се на 19-ти май епархийски избор за Сливенски митрополит. Тогава епископите Арсений и Герасим бяха избрани от епархийските избиратели в Сливен, като един от двамата се очаква да бъде посочен утре от Св. Синод за Сливенски владика. По..

публикувано на 25.05.24 в 10:20

"Върнете ни улицата" - протест на бургазлии от ж.к. "Славейков"

Живущи в бургаския комплекс „Славейков“ се събират на протест в събота, заради продължаващия година и половина ремонт на прилежаща улица. Тя засяга хората, които живеят в  блокове с номера  15, 16, 19, 20, 21, 22, 65, 71, 72, 113 и 114.  Протестиращите очакват представители от Община Бургас и от водоснабдителното дружество в града..

обновено на 25.05.24 в 08:08

Затварят част от ул. „Дунав“ за два часа днес

Община Бургас предупреди, че заради абитуриентските балове днес – 24 май, от 16:30 до 18:30 часа ще бъде затворена за превозни средства ул. „Дунав“ в участъка от бул. „Стефан Стамболов“ до ул. „Демокрация“. В района ще има полицейски патрули и регулировчици на движението. Препоръчва се на водачите, при възможност, да използват обходни маршрути.

публикувано на 24.05.24 в 16:08