Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружение "Усмивка" събира подаръци за деца в неравностойно положение

До края на ноември всеки може да помогне с коледен подарък

Подаръци за "Подари коледен подарък на дете в нужда"
Снимка: личен архив

Сдружение „Усмивка“ стартира кампанията си  - “Подари Коледа на дете, за да има повече усмихнати очички 2023 г." До края на ноември всеки може да се включи с подарък за 200 деца между 2 и 14 години от бедни семейства в Бургас и региона, както и на тези от детските домове , защитени жилища , социално слаби семейства и тези посещаващи ЦОП Бургас.

Приемат се сладки изделия и шоколади; ученически пособия; дрехи; книги; играчки за деца между 2 и 14 години. Задължително е играчките и книжките да са нови. Всичко дарено ще бъде разпределено от екипа така, че да има пакетче за всяко дете и то да е съобразено с възрастта му.

Приемат се и ваучери, с които организаторите ще могат да закупят липсващи продукти за децата.

Даренията можете да се изпратят или занесат лично на адрес:

Гр. Бургас; Ул.“Янко Комитов „4, за сдружение “Усмивка“- за кампанията “Подари Коледа на дете, за да има повече усмихнати очички 2023 г."


По публикацията работи: Калина Енчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Зов за помощ: Натали има нужда от спешна операция, за да живее

15-годишната Натали от Бургас е с разновидност на болестта на Хиршпрунг, която засяга дебелото черво, детето спешно се нуждае от операция в чужбина. Дълго време лекарите се лутат преди поставявенето на точната диагноза, а заради забавяне при лечението състоянието й се е влошило и се стига до тежка инфекция и сега Натали живее в..

публикувано на 05.05.24 в 17:00

"Движение на българските майки" - Бургас събра близо 7 хиляди лева чрез Великденски благотворителен базар

"Движение на българските майки" - Бургас проведе традиционния си Великденски благотворителен базар в продължение на три дни около Цветница. Инициативата се организира за 17 - та поредна година.  Чрез продажбата на ръчно направени сувенири дарени от творци от Бургас, София, Варна, Шумен е събрана сумата от  6909 лева, като 644 лева от тази сума..

публикувано на 05.05.24 в 16:00

Ямболии изпълниха храмовете, за да посрещнат Възкресение Христово

Стотици миряни изпълниха църковните храмове в Ямбол за да посрещнат Христовото възкресение.  Поздравът "Христос Воскресе!" изпълни четирите църкви  в града: Пожеланията в празничния ден звучат така: "Да сме здрави, да сме щастливи, изпълнени с вяра в доброто!...  Всички да са щастливи и по - добри...Пожелавам здраве, доброта, красота!..

публикувано на 05.05.24 в 15:30

Обновяват сградата на бившия Профсъюзен дом в Бургас

Обществена поръчка е обявена за внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградата на бившия Профсъюзен дом. Прогнозната стойност на дейностите е над 1 540 000 лв., които трябва да бъдат осигурени от „Националния план за възстановяване и устойчивост“ и собствени средства на партньорите по проекта.  Сградата е построена през 1965г. и към момента..

публикувано на 05.05.24 в 13:30

Несебър събра 60 хиляди лева за лечението на Марти

Несебърлии за трети път организират благотворителна кампания за дете, което има нужда от лечение и успяват чрез редица инициативи и с помощта на дарители да съберат големи суми за кратко време. През втората половина на миналата година те успяха да съберат средства за още две деца, които имаха нужда от скъпоструващо лечение в чужбина.  С..

публикувано на 05.05.24 в 13:00

Над 130 души получиха великденски пакети от благотворителната кампания "Купи и дари"

Младежите от Ротаракт клуб Бургас-Приморие и Интеракт Бургас-Приморие проведоха благотворителна кампания "Купи и дари" миналия уикенд / 27.04 и 28.04/.  Те успяха да съберат  1 тон и 700 килограма хранителни и санитарни продукти за социално слаби граждани. Те са предоставени преди Великден на над 120 души от списъците на БЧК-Бургас, както и на 12 деца..

публикувано на 05.05.24 в 10:00

Курортното селище Лозенец чества 100 години от създаването си

С двудневни тържества курортното селище Лозенец чества 100 години от създаването си. Селото е основано от бежанци - преселници от турската част на Странджа планина. 15 семейства са първите заселници край брега на морето, а с царски указ от 8 април 1931 година бившето село Ембелец е преименувано на Лозенец. За предстоящите чествания, както за историята..

публикувано на 05.05.24 в 09:30