Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът на "Коджакафалията" поема образованието в Община Бургас

Дългогодишният зам.-кмет Йорданка Ананиева напуска администрацията

Снимка: FB / Mihail Nenov

Досегашният директор на ОУ „Александър Георгиев - Коджакафалията" Михаил Ненов е новият зам.-кмет на Община Бургас с ресор  „Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики“.

Той ще заема мястото на Йорданка Ананиева, която е заявила желание да смени професионалното поприще.

Кметът Николов изказва благодарности за дългогодишната работа и безспорните успехи в сферата на културата, образованието, здравеопазването и социалните дейности на Йорданка Ананиева- един от най-успешните заместник-кметове в България. Тя бе част от структурата на общинската администрация от 2007 г.

Михаил Ненов е филолог и учител по български език и литература, магистър по творческо писане и докторант в катедра „Теория на литературата” в „Св. Климент Охридски”. Владее английски език. Бил е хоноруван преподавател в „Св. Климент Охридски”, учител по БЕЛ в София, а от 2017 г. е директор на ОУ „Александър Георгиев - Коджакафалията“ - Бургас.

Има академични публикации и участия в научни конференции и семинари. Работи по редица проекти и програми в сферата на образованието, като Европейско първенство по дебати, НП „Изграждане на училищна STEM среда“, EU CodeWeek на Европейската комисия, Robotics Versus Bullying - RoBy Erasmus project, The Great Plant Hunt - Toyota Foundation for Environmental Education, Mission X - European Space Resource Office и др.


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Министър Галин Цоков говори пред медиите в Министерския съвет. Вдясно от него е председателят на Съвета на ректорите проф. Миглена Темелкова.

Увеличават заплатите на всички преподавателите с по 290 лева

С 290 лева ще се увеличи заплата на всеки представител на преподавателския състав в  държавните висши училища, съобщи Министерството на образованието и науката след среща между министъра проф. Галин Цоков, представители на синдикатите и на Съвета на ректорите. Миналата седмица МОН преведе по сметките на университетите 39 милиона лева от бюджета,..

публикувано на 21.05.24 в 19:08

Нов творчески полет на клуб" За хвърчащите хора"

"Това са талантливи деца. Чувам една нова поезия. Една огромна надежда сте". С тези думи известният бургаски режисьор, драматург, поет и преподавател  Симеон Димитров се обърна към представителите на клуб "За хвърчащите хора". Те представиха петия брой на създаденото от тях списание " За хвърчащите хора" в новата библиотека...

обновено на 21.05.24 в 19:02

Сигнали на зрелостници и от Ямбол за лош запис на матурата по английски

Зрелостници и от Ямбол подадоха оплаквания в Регионалното управление на образованието за проблеми при полагането и на втория зрелостен изпит. Учениците се оплакаха, че по английски език записът е бил лош и неразбираем.  Четири жалби след матурата по английски в Бургас (обновена) Днес Георги и Светлан от езиковата гимназия официално входираха..

публикувано на 21.05.24 в 17:03

МОН дава 4 точки на всички ученици заради проблемната задача в матурата по български

Всички зрелостници ще получат максималния брой от 4 точки от проблемната задача в матурата по български език и литература. Това заяви служебният министър на образованието Галин Цоков в интервю за Българската национална телевизия. “При някои принтери заради настройка не излезе самата диаграма. Всъщност, числата, цифрите, свързани с нея. Това е някъде,..

публикувано на 21.05.24 в 10:17

1,5 милиона лева за обновяване на Колежа по туризъм към университет „Проф. д-р Асен Златаров”

Бургаският държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров” ще инвестира целево около 1,5 милиона лева в обновяване на базата и инфраструктурата на Колежа по туризъм, който се намира в парк „Езеро”.  Тя включва и х-л „Парк”, който също ще бъде преобразен. Ректорът на висшето училище проф. д-р Христо Бозов посочва, че сградният фонд не е..

публикувано на 21.05.24 в 08:55
Галин Цоков, министър на образованието

Ректори и синдикати на среща в МОН за повишение на заплатите в университетите

В Министерството на образованието и науката ще се проведе заседание между синдикатите във висшето образование, Съвета на ректорите и министъра на образованието и науката Галин Цоков. На срещата ще се реши как ще се разпределят одобрените нови 41 милиона лева от служебния кабинет за повишение на заплатите в сферата. От Съвета на ректорите потвърдиха, че..

публикувано на 21.05.24 в 07:53

Ученици от Строителната гимназия в Бургас спечелиха 1 място в архитектурен конкурс

Във Велико Търново се проведоха тематичните финали на проект „Аз мога да строя - DELECTO“ на Камарата на строителите в България, подкрепен и от други браншови организиции. Участваха 62 ученици, разделени на 13 отбора. Те представяха строителните гимназии от осем града – Пловдив, Варна, Бургас, Сливен, Велико Търново, Пазарджик, Хасково и Монтана...

публикувано на 20.05.24 в 14:35