Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интернет порталът на БНР с награда от СБЖ

Българското национално радио получи три престижни отличия на Годишните наградите на Съюза на българските журналисти.

Сайтът на общественото радио bnr.bg бeше избран за интернет портал №1 у нас през 2022/2023 година.

Иво Тодоров, директор "Дигитални програми" в БНР, получи приза от Владимир Дворецки, който е създадетел на сайта "Европа и светът", лауреат в категорията за 2016 г.

"Чест и гордост е тази награда за целия екип на сайта на националното радио и лично за мен. За кратък период от време, функционирайки като самостоятелна медийна платформа, bnr.bg се изкачи на водещите позиции сред информационните портали. Защото в днешния дигитален свят радиото не с само звук, а интернет често е първоизточникът на новините. И ние полагаме усилия и в сайта, и на всички други платформи да сме в полза на читателите, слушателите и зрителите на БНР", коментира Иво Тодоров.

Кармен Манукян от програма "Хоризонт" получи наградата в категория Радиожурналистика, а Ася Пенчева от Русе взе приза за Кореспондент на централна медия в страната.

Стилната церемония на СБЖ се проведе в 5-то студио на Българската национална телевизия


За научно-изследователска книга в областта на медиите, СБЖ награждава двама: Проф. Маргарита Пешева за книгата "Тореадор. Кеворк Кеворкян. Воля да побеждаваш"

Валерий Тодоров за "Медии и време. Журналистика, истина, реалност"


СБЖ присъди и посмъртно отличие и на Благовест Бенишев от "Труд", международник с множество статии на европейска тематика

Наградата "Йосиф Хербст" за принос в съвременната българска журналистика отиде в ръцете на Йордан Димитров - журналист, автор и режисьор на предавания и документални филми.


По публикацията работи: Ивайло Пеев

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

БНР-Бургас подготвя изложба за Христо Фотев пред Морското Казино

БНР-Бургас ще отбележи 90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев с кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ Съвместно с Община Бургас обществената медия подготвя биографична експозиция, посветена на житейския и творчески път на Христо Фотев-роден на Благовещение, отдаден на словото, морето и своя Бургас. Ръкописи,..

публикувано на 23.02.24 в 15:22

Отбелязваме Световния ден на радиото

Отбелязваме Световния ден на радиото. Инициативата е на ЮНЕСКО. Тази година честването ще се проведе за 13-и пореден път, и е под наслов: "Радиото: един век информира, забавлява и образова".  Бургазлия реставрира радио апарати от Втората световна война В епохата на бурно технологично развитие, радиото остава медията, на която се доверяват..

публикувано на 13.02.24 в 10:43

Талантът е като кашлица, не можеш да го скриеш!

„Моята детска мечта беше да бъда зъболекар, но музиката преобърна живота ми и нито за миг не съжалявам!“ Това сподели певецът Стефан Илчев в ефира на предаването „Детско царство“. Водещите  Криси, Григор и Атанасия Петрова върнаха звездата с бургаски корени към детството и първите стъпки на сцената. Стефан Илчев разказа, че е бил много..

публикувано на 11.02.24 в 09:30

Разкажете ни за вашия Христо Фотев!

Роден на Благовещение, омагьосващ с думите, отдаден на морето и своя Бургас, този година Христо Фотев щеше да навърши 90 години. БНР-Бургас ще отбележи годишнината от рождението на поета с кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ Съвместно с Община Бургас ще подготвим биографична експозиция, посветена на житейския и..

обновено на 03.02.24 в 13:27

БНР Бургас с две номинации за наградата "Сирак Скитник"

Днес Българското национално радио чества 89 години от създаването си. На 25-и януари 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис Трети за утвърждаване Наредба-закон за радиото, която царят одобрява с указ на следващия ден. Така радиоразпръскването става държавна собственост.  Традиционно БНР ще отбележи рождения си ден с..

публикувано на 25.01.24 в 11:00

Пепа Запрянова за магията на фолклора в "Детско царство"

Директорът на ОУ "Елин Пелин" и ръководител на народен хор „Трепетлика“ и детската фолклорна формация „Шарени гайтани“ към Центъра за подкрепа на личностното развитие-Бургас Пепа Запрянова гостува в предаването „Детско царство“. Пред водещите Синая, Никола и Атанасия Петрова тя разказа за работата с формациите и за любовта си към фолклора...

публикувано на 19.01.24 в 17:11