Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

3 млн. лв. ще са необходими за кръговото кръстовище на бул. „Никола Петков“в Бургас

Снимка: Google Maps


Около 3 млн. лв. ще са необходими  за изграждането на допълнителна лента и кръговото кръстовище между бул. „Никола Петков“  и ул. „Димитър Димов“ в Бургас. Процедурите по проекта започнаха през миналата година, сега Общинския съвет обсъжда пореден етап. Причината за изграждането на кръгово кръстовище там е заради увеличения през годините автомобилен трафик в посока Северното Черноморие.

Предвижда се в района да бъде изградено кръгово кръстовище тип „Елипса“. За целта обаче е необходимо да се промени уличната регулация и за двата комплекса –„Изгрев“ и „Зорница“.

"Там, за да може да се осигурят необходимите габарити, за ширина на трасето, е необходимо да направим и разместване на частния имот, вътре в зелената площ. Именно заради това е необходимо да се мине през процедура, която е уредена в чл. 15 на ЗУТ по взаимно съгласие на страните, в случая Общината и частните собственици, става прехвърляне на частната собственост - ние получаваме повече площ от техния имот, за да може да реализираме необходимия габарит, а на тях предоставяме част от общинския имот. Това става с решение на Общинския съвет, когато то мине ще се подпише договорът. Надявам се да влезе през декемврийската сесия, ако не през януари, да одобрим ПУП", обясни зам.-кмета Чанка Коралска.

След като това се случи, ще бъде издадено разрешението за строеж и Община Бургас ще има готовност да кандидатства за финансиране на проекта. Коралска допълни, че след като бъде осигурено финансирането, има вероятност строителните дейности да започнат през есента на следващата година. "И като започнем през октомври, за сезона през 2025 г. е възможно вече кръговото кръстовище да е факт", допълни Коралска. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВиК: Спирания на водата в Синеморец ще има до 28 юни

Спирания на водата ще има в Синеморец от днес до 28 юни във времето от 8 до 17 часа, съобщават от ВиК – Бургас.  Причината е извършването на ремонт на водопровод.

публикувано на 05.06.24 в 12:04

Нова зона за детски игри и отдих е изградена в КТК "Ченгене скеле"

Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ се разшири с атрактивна зона за детски игри и отдих, посветена на морската флора и фауна, както и на рибарския занаят. За целта Община Бургас подготви проект, с който за част от дейностите осигури външно финансиране от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Вложени са и общински средства...

публикувано на 05.06.24 в 10:31
Община Тунджа

Разкриват подслон за хора в кризисна ситуация в село Скалица

Подслон за хора в кризисна ситуация ще бъде разкрит в село Скалица, община Тунджа от 1 юли. Той ще е с капатитет за 10 души и ще се помещава в сградата на центъра за спешна медицинска помощ, която е с отпаднала необходимост.  В него временно ще могат да бъдат настанявани бездомни и семейства в безопасна среда.  Разкриването на новата социална..

публикувано на 05.06.24 в 09:39

Ракетната система Himars не е сред перспективите на Българската армия

Придобиването на артилерийската ракетна система Himars не е част от непосредствените перспективи на Българската армия. Това заяви заместник-началникът на отбраната ген. л-т Михаил Попов след приключване на най-голямото учение на Сухопътни войски "Тракийски воин 24", което се проведе едновременно на полигоните "Корен" и "Ново село".  В..

публикувано на 04.06.24 в 16:56

По-скъп ток и по-евтино парно за клиентите на EVN от 1-ви юли

С 1,46% ще поскъпне електроенергията за битовите клиенти на ЕВН, стана ясно от публикуваните от КЕВР прогнозни цени от 1-ви юли тази година.  Дефицитът във Фонд "Сигурност на електроенергийната система" ще бъде покрит с пари от Бюджета Токът поскъпва средно с 2% от 1 юли По- сериозно е увеличението на нощната тарифа, което е с 2,54%,..

обновено на 04.06.24 в 15:57

Модерна пречиствателна станция поема 100% от отпадъчните води в "Меден рудник"

Завършването на два ключови обекта от мега проекта за водния цикъл на област Бургас обяви днес местното ВиК дружество. Те касаят реконструкцията на канализационната и водопроводна мрежа в комплекс „Меден рудник“ и разширението на пречиствателната станция там. С ремонтните дейности 100% от отпадъчните води на комплекса се събират и..

публикувано на 04.06.24 в 13:45

Награждават бургаските първенци в разделното събиране и предаване на отпадъци

За да поощри бургазлии да събират и предават отпадъци разделно, Общината за пета година организира своеобразно екологично съревнование. В него се включиха стотици граждани. Най-усърдните сред тях се награждават по традиция на 5 юни - Световен ден на околната среда. Заедно с тях утре ще бъдат почетени и мобилните центрове с техните служители, които..

публикувано на 04.06.24 в 11:22