Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна коледна работилница за играчки в Бургас

| обновено на 07.12.23 в 09:17
Снимка: Община Бургас

Благотворителна коледна работилница за играчки ще се проведе в дните от 7 до 10 декември в Центърът за съвременно изкуство и библиотека в Бургас, съобщават от Общината.

В инициативата ще се включат ученици и техните учители, както и всеки, който има желание да подпомогне на каузата.

Тематичните работилници ще се провеждат всеки ден в рамките на инициативата от 10:00 до 12:00 и от 13:00 до 16:00 часа.

Всеки ден ще се провежда и благотворителен базар на ръчно изработени коледни играчки и артикули. Събраните средства ще бъдат дарени за деца в неравностойно положение.


По публикацията работи: Петя Михова

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Украински тийнейджъри правят ретро снимки в центъра на Бургас

Украински тийнейджъри предлагат ретро черно-бели снимки на главната улица "Александровска" в Бургас. От известно време те  са позиционирали голям куфар, в който са скрили принтер, от който излизат плакатите, на които са отпечатани и самите снимки. Фотоапаратът всъщност е модерен, но поставен  в стара ретро кутия ни връща в другия век...

публикувано на 28.02.24 в 11:23

Родолюбив урок-състезание за ученици от 4 училища в Ямбол

„Много е важно никой да не бъде забравен и нищо от миналото да не бъде забравено, защото народ без история няма и бъдеще“. Това заяви председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков, приветствайки за знанията им участниците в родолюбивия урок-състезание, посветени на Освобождението на Ямбол и на България. Инициативата се организира от..

публикувано на 28.02.24 в 08:00

Щъркелите тази година изпревариха Баба Марта

Щъркелите тази година изпревариха Баба Марта. Миграцията им е започнала по-рано, потвърдиха от природо-защитния център „Пода“ след като първите ята се появиха над Бургас.  Белите щъркели се завръщат от Африка, но появата им в края на февруари изненада и орнитолозите. Петър Янков от природо-защитния център „Пода“ коментира: "Нормално те..

обновено на 27.02.24 в 14:19

Три двойки ще сключат брак на 29 февруари в Бургас

Годишнина от сватбата на всеки 4 години – дефект или търсен ефект за двойките в Бургас?! Оказа се, че все пак има хора, които са готови да се врекат във вечна любов точно на 29 февруари.  Магдалена Карастоянова, управител на Общинското предприятие „Обреден комплекс“ посочи: „До преди дни нямаше заявки, но онзи ден три двойки ни се..

публикувано на 26.02.24 в 12:04

Деца правят мартенички от естествени материали и минерали в Етнографския музей

"Работилницата за мартеници" се радва на голям интерес сред учениците от бургаските училища. Тя се провежда в етнографския музей и заради многото записани групи започна да се провежда още от миналата седмица, въпреки че трябваше да започне от днес. Децата учат как се пресуква мартеничен конец, как се прави пискюл, как да..

публикувано на 26.02.24 в 09:06

Весела Димитрова изработва мартенички с много любов и вдъхновение

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата..

публикувано на 25.02.24 в 17:30

И кукерите от Долно Езерово играят благотворително за Роси

Кукерите от Долно Езерово днес ще обиколят квартала като изпълнят обреди за здраве и плодородие. По традиция обичаят се прави през последната събота на февруари.  В маскарадните игри тук ще се включат 3 поколения кукери.  Две кукерски групи –Каваклии и Тарфалии ще обиколят къщите, а в следобедните часове ще са съберат на централния площад до..

публикувано на 24.02.24 в 08:00