Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манол Тодоров е новият зам.-кмет на Община Бургас с ресор "Спорт и туризъм"Манол Тодоров е новият заместник - кмет на община Бургас с ресор "Спорт и туризъм". Той встъпи в длъжност днес. 

Манол Тодоров е Национален координатор на Сдружение “SOS-ПТП”, посветено на безопасността на движение по пътищата, организиращо кампании, свързани с пътната безопасност. Бил е мениджър по спортен анализ и връзки с обществеността в ПСФК „Черноморец Бургас“. Работил е и за ПФК "Нефтохимик". 

Тодоров е инициатор на общинската програма "Спорт за всяко бургаско дете".

Общинските съветници дебатираха на заседание днес дали са нужни шестима заместник-кметове и дали туризмът трябва да се дели от културата.

 Групата на „ Възраждане“ заяви, че няма да подкрепи това да има толкова заместници на Николов, мотивите обобщи Александър Койчев:

Нашата група ще гласува против така предложената структура на общинската администрация. Най-вече заради зам.-кметовете и броя им.Той не е оптимален, както не е разпределен равномерно натоварването на отделните ресори."

Секретарят на общината Божидар Кънчев му отговори, че е право на съветниците да подкрепят или не предложението. Статутът на зам.-кметовете е като на политически кабинет и затова кметът решава колко да са, поясни той.

Предложението подкрепи Живко Табаков от групата на Мир, "Левицата" и "Граждани за общината". Той припомни колко дейности  в сферата на туризма са били свършени и заяви, че очаква да се работи по- добре с бизнеса и да се заделят повече пари за реклама.

Севдалина Турманова от ГЕРБ посочи

Структурата,която е предложена, е добре организирана, цели да се оптимизират дейностите с ресорите, нашата оценка е положителна."

Стоян Грозев от "Български възход" допълни, че спортът не е лек ресор. Там има много проблеми със спортните клубове, с базите, затова е добре да има отделен ресорен зам.-кмет, уточни той.

Кметът Димитър Николов припомни,че обединението на спорта с туризма не е ново. Такова е имало и преди години и той има правото да прецени нужно ли е или не.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:


По публикацията работи: Християна Йорданова

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Строят археологически музей в Обзор

Изграждането на археологически музей в Обзор е един от големите инфраструктурни проекти, които ще се реализират тази година в града. В него ще се съхраняват много от експонатите, които се представят всяка година на пленери, провеждани в града. Той ще стане привлекателно място за туристите, казва кметът Христо Янев. Ще предложим освен..

публикувано на 22.02.24 в 16:49

Спират водата в кв. Лозово и улици в центъра на Бургас

Спиране на водата предстои в кв. Лозово и в част от центъра на Бургас.  В Лозово водоснабдяването ще бъде възстановено след отстраняването на  авария.  Без водоподаване от 9 до 17 часа остават живущите  на улиците "Софроний", "Славянска" в участъка между бул. "Алеко Богориди" и ул. "Д-р Нидер" и улица "Морска" в участъка между бул. "Алеко..

публикувано на 22.02.24 в 08:15

Книга на жена, преборила рака, помага на дами от Бургас и региона

Книга на жена, преборила рака, помага на дами от Бургас и региона. Инициативата се провежда с подкрепата на ЖГЕРБ, които всяка година отбелязват Световния ден за борба с рака на гърдата. Тазгодишната кауза  е дарителска кампания с книгата „Аз преборих рака и ТИ можеш“ на Галя Илиева. Инициативата се провежда в рамките на националната..

публикувано на 21.02.24 в 16:45

Морска администрация, МОСВ и Гранична проверяват плавателни съдове

До средата на март трябва да бъде подготвено споразумение за взаимодействие, което да регламентира съвместни проверки на малки и неконвенционални плавателни съдове от представители на ИA „Морска администрация“, Главна дирекция "Гранична полиция“ и Министерството на околната среда и водите. Това реши Комисията по безопасност на корабоплаването и опазване..

публикувано на 21.02.24 в 12:54

В Сливен започна ежегодната кампания срещу трафика на хора

Комисията за борба с трафика на хора в Сливен стартира ежегодната кампания за превенция. Целта е да се информират децата и техните родители какви опасности крие интернет пространството. Основен акцент в инициативата е предотвратяването на въвличане в сексуална експлоатация, която продължава да бъде най-често докладваната форма на трафик в Европейския..

публикувано на 21.02.24 в 11:21

Протест срещу изграждане на фотоволтаичен парк в Дюлево (видео)

Над 100 жители на село Дюлево, сред тях и чуждестранни граждани, които имат имоти там, протестираха пред Съдебната палата в Бургас. Хората са недоволни от решението на Общинския съвет в Средец на 5 хил. дка пасища и мери край селото да бъде изграден фотоволтаичен парк.  В протеста се включиха пчелари и животновъди от селото. По думите им,..

обновено на 21.02.24 в 10:48

До края на месеца ремонт на 349 км на АМ „Тракия“ в посока Бургас

До 29 февруари остава в сила ограниченото движение на превозни средства при 349 км на АМ „Тракия“, в платното за Бургас. Причината е ремонт на фуги на моста над река Айтоска, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.  Трафикът до края на месеца ще преминава двупосочно в платното за София. Скоростта в участъка ще бъде ограничена до 50 км/ч.  О т..

публикувано на 21.02.24 в 08:59