Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири клуба по плуване с общ сигнал

Любомир Епитропов
Снимка: bgswim.com


Четири клуба по водни спортове „Бургас“, „Акулите“, „Метропол“ и „Нефтохимик“, подадоха общ сигнал срещу треньорката Соня Стойчева и спортен клуб "Бриз" до Общинския съвет на Бургас. Сред обвиненията са такива за финансови злоупотреби и задължения, включване на повече състезатели за които се получава субсидия. Според Стоян Стойчев от клуб "Бриз" всичко е тенденциозно, за да се обезличат успехите на плувците от клуба.

Едни от обвиненията са от финансово естество, посочи треньора Михаил Попов. "Разполагаме с доказателства, че има закононарушения и има вписани двама фалшиви състезатели, които федерацията ги е извадила, а те са вписани и за тях са взети точки, съответно финансиране.Това си е престъпление от общ характер, а общината трябва да се сезира и съответно да сезира институциите, които са отговорни", посочи Попов  по време на заседание на постоянната  комисия по бюджет и финанси към Общинския съвет.

Стоян Стойчев от клуб „Бриз“ определи обвиненията като тенденциозни, целящи да омаловажат успехите на плувците. Той обясни, че обвиненията визират наказани плувци, чийто наказания клуба е обжалвал.

“Тази година това наказание отпадна. Това означава, че нито клуба е наказан, нито тези двама състезатели. Вината на федерацията по плуване е, че не отразиха в протокола от това общо събрание тази точка“, обясни Стойчев.

Това съв