Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спират водата в част от "Сарафово" и "Зорница" в понеделник

Снимка: архив

Водата ще бъде спряна на няколко места в Бургас на 11 декември, съобщават от ВиК – Бургас. Вода няма да има от 8 часа до 17 часа в част от кв. „Сарафово“. Това се отнася за района на ул. "Ангел Димитров" в участъка между ул. "Брацигово" и ул. "Баба Тонка“, ул. "Черно море" в участъка между ул. "Брацигово" и ул. "Баба Тонка", ул. "Георги Казаков-даскала" в участъка между ул. "Черно море" и ул. "Октомври."

Вода няма да има от 11:30 часа до 17 часа в ж.к „Зорница“ в района на бл. 1, бл. 8 и на пазарчето до бл. 8.

Причината е извършването на строително - монтажни дейности.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дея /вляво/ и Даниела /вдясно/

Първите аеробни компостери ще бъдат монтирани днес в Немската гимназия

Първите компостери в образователна институция в Бургас ще бъдат монтирани днес в Немска езикова гимназия „Гьоте“. Инициативата е на училищния еко клуб „Зелена Немска“, който вече 2 години организира подобни мероприятия. Той е създаден по проект на Катина Сталева – възпитаник на езиковата гимназия. Компостерите са по проект на Младежкия..

обновено на 24.02.24 в 10:51

Утре ще обявят името на новия сливенски митрополит

Днес ще се проведе заседание на Светия синод, а утре трябва да бъде обявено името на новия сливенски митрополит. Двама са кандидатите . Това са  Агатополският епископ Йеротей и Константийският епископ Михаил. Те бяха избрани на епархийски избори  в два тура.  Вторият тур се наложи заради недостатъчното гласове, да бъде излъчен втори кандидат. Според..

публикувано на 24.02.24 в 09:54

Софийският адвокат Цветан Мирчев е новият директор на ВиК Бургас

Софийският адвокат Цветан Мирчев е новият изпълнителен директор на ВиК-а Бургас. Името му вече е вписано в търговския регистър. Избрани са и 5-а членове на борда на директорите като освободеният дългогодишен ръководител на дружеството инж. Ганчо Тенев не е сред тях.  Трима на финала на конкурса за нов директор на ВиК Бургас Цветан Мирчев..

публикувано на 23.02.24 в 15:15

НАП-Бургас е с нов директор

Кирил Пологов е новият директор на ТД на НАП в Бургас, потвърдиха от приходната агенция. Заповедта за назначението е подписана вчера от Румен Спецов.  Служител с дългогодишен опит,  Пологов бе заместник- териториален директор. Досегашният шеф на данъчното Татяна Кънчева е назначена за директор на Дирекция „Събиране“, а  Светослав Синков,..

публикувано на 23.02.24 в 14:53

Мартениците на бургаските занаятчии - от 50 стотинки до 20 лева

Малко по-скъпи от миналата година са мартениците на бургаските занаятчии, разположили масите си на пл. „Тройката“, показа проверка на БНР – Бургас. Те варират от 50 стотинки до 20 лева. „Тук-там някъде съм вдигнала с по петдесет стотинки“ – казва Бистра Стоянова, чиито цени варират от 1 до 6 лева и която казва, че ги изработва в продължение на..

обновено на 23.02.24 в 11:56
Лични документи

Временни затруднения при издаването на лични документи в Айтос, Карнобат и Сунгурларе

Временни затруднения при издаването на лични документи са възможни до 1 март в  РУ Айтос, РУ Карнобат и РУ Сунгурларе. Това се налага  във връзка с цялостната подмяна на техниката в звената „Български документи за самоличност“ там. От ОДМВР Бургас напомнят, че гражданите с постоянен адрес в областта могат да подават заявления за български лични..

публикувано на 23.02.24 в 11:13

Жалби бавят изграждането на многоетажен паркинг в Поморие

Четири идентични жалби на граждани на Поморие, собственици на апартаменти в района, възразяват  срещу проекта за изграждане на многоетажен паркинг срещу сградата на Община Поморие. Сред посочените мотиви са спиране „гледката към морето“ и нарушаване правото на „нормален живот“. Получените жалби спират изпълнението на заповед на кмета за..

публикувано на 23.02.24 в 09:25