Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Болярово запалиха светлините на коледната елха

Въпреки студеното време в петък около елхата в център на Болярово се събраха десетки жители на града и общината. Кметът Христо Христов поздрави присъстващите с пожелание за здраве и благоденствие. И призова всички да бъдем по-добри и да не спираме да вярваме в чудеса.

В празничния концерт се включиха коледарите към НЧ „Възраждане-1912“ – Болярово и Средно училище „Д-р Петър Берон", ученици от началния курс на обучение, децата от ДГ „Здравец" и детски танцов състав „Боляровче".

Най-ентусиазирани, разбира се, бяха най-малките, които с вълнение посрещнаха Дядо Коледа, който тази година пристигна заедно с две свои помощнички на специална талига с кон. „Тя бе осигурена от родители от Болярово, след като разбраха, че с елените ми заседнахме в близката гора“, сподели Добрият старец. Помощничките му, които бяха подготвили за децата вкусни гевреци със сусам, също се оказаха от Болярово – участнички в проекта „Модернизация на образователната система в Община Болярово чрез качествено интеркултурно образование", финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Центърът на Болярово се изпълни с коледна атмосфера, а светлините на елхата грейнаха под съпровода на празнични камбани и тържествена заря. Центърът бе опасан и от народни хорá.

Общинската администрация, както и участници в проекта „Модернизация на образователната система в Община Болярово чрез качествено интеркултурно образование", финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства, се постараха тази година да обогатят коледната украса. Освен светещите еленчета и звезди край елхата и по стълбовете в целия град, в централната част е монтирана и пейка с арка, украсена със снежен човек и играчки, изработени собственоръчно от родители. Елхи са украсени и в кварталите на града, както и по селата.


По публикацията работи: Стефка Бакърджиева

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Без вода в Поморие в сряда

Водоснабдителното дружество в Бургас предупреди, че се налага спиране на водата в целия град Поморие на 28 февруари. Причината е авария на довеждащия водопровод и отстраняването ѝ. Водата ще бъде спряна от 8:00 до 18:00 часа В Бургас водоснабдяването на промишлен водопровод от Помпен свят посока града също ще бъде нарушено до четвъртък...

обновено на 28.02.24 в 07:35

Подписка срещу касирането на изборите за Сливенски митрополит в Бургас

Над 120 души са се подписали досега  срещу  касирането на изборите за Сливенски митрополит в Бургас. Това са миряни и свещеници, обясни организаторът й Ангел Куцаров. Той е свещеносител и църковен певец. Подписката беше днес за няколко часа в храм"Св. св Кирил и Методий". Такива вече има в Поморие и Ахтопол, протест имаше вчера и в Сливен...

публикувано на 27.02.24 в 16:08

БЧК-Бургас: Трудна, но успешна бе изминалата година

Като трудна, вълнуваща и успешна определи изминалата година Татяна Минкова областен председател на БЧК-Бургас. На традиционното отчетно събрание тя припомни основните случаи, по които са работили. Над 500 кашона с хранителни продукти е събрала бургаската структура за пострадалите от земетресенията в Турция. Над 27 хил. украинци са били..

публикувано на 27.02.24 в 14:37

Проф. Петко Петков с публична лекция „Договорите от 19 в., които орисаха България“

Публична лекция „Договорите от 19 в., които орисаха България“ ще представи проф. д-р Петко Ст. Петков от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Събитието се организира от Община Бургас и Регионален исторически музей – Бургас по случай 3 март – Националния празник на Република България. В настоящата лекция погледът на историка е..

публикувано на 27.02.24 в 12:01

Видеокамери ще следят пътническия поток в Малко Търново

Чрез видеонаблюдение ще се следят хората, които влизат и излизат от всяко едно село в община Малко Търново, това съобщи кметът Илиян Янчев: „Общината разработи и в момента започва изпълнението на проект който ще осигури видеонаблюдение, което да следи влизащите и излизащите от всяко едно село.“ Той посочва, че мигрантският поток в..

публикувано на 27.02.24 в 11:41

12 села в Ямболско с нарушено водоподаване

12 села в общините Тунджа и Стралджа са с нарушено водоподаване, заради аварирал  водопровод на група "Бакаджик",информират от ВиК - Ямбол. Екипи работят за отстраняване на повредата. Поради аварията днес и утре е възможно да бъде нарушено водоподаването в селата Калчево, Козарево, Победа, Челник, Сламино, Каравелово, Тамарино, Войника, Саранско,..

публикувано на 27.02.24 в 10:27

Община Ямбол спря приема на заявки за празничния базар „Кукерландия 2024“

В края на отминалата седмица Община Ямбол спря приема на заявления от страна на търговци и занаятчии за участие в празничния базар „Кукерландия 2024“. Причината е големият интерес към международния маскараден фестивал и изчерпване на предвидените места.  Срокът за подаване на заявления беше днес, 27 февруари, но общинска администрация прекрати приема..

публикувано на 27.02.24 в 09:35