Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброто е около нас:

Доброволци с поредна кампания "Подари вечеря на пенсионер в нужда" в Айтос

Организатор на кампанията е "Бъди човек - Айтос"Доброволците от инициативата „Бъди човек - Айтос“ провеждат за шеста година благотворителна кампания под надслов "Подари вечеря на пенсионер в нужда". Събират се хранителни продукти и средства за подпомагане на самотни възрастни хора  в Айтоско.

„ Акции традиционно провеждаме за празниците Великден и Коледа, като през това лято ни бяха предоставени хранителни продукти от инициативата Гората.бг, които също раздадохме на нуждаещи се. В кампанията ни събираме средства, чрез дарителски кутии на различни места в града. Организираме и благотворителен концерт, в който се включват местни изпълнители, групи и състави. В няколко магазина има и кошници, където който желае може да остави трайни и пакетирани продукти“, съобщават доброволците, които държат да останат анонимни. 

Даренията се събират до 19 декември, за да можем след това храните да бъдат разпределени. При предишните кампания са подпомогнати над 100 души в Айтос и  населени места в региона.

Хранителните пакети ще бъдат предоставени на нуждаещите се на 22 декември. 

повече може да чуете в звуковия файл:

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дея /вляво/ и Даниела /вдясно/

Първите аеробни компостери ще бъдат монтирани днес в Немската гимназия

Първите компостери в образователна институция в Бургас ще бъдат монтирани днес в Немска езикова гимназия „Гьоте“. Инициативата е на училищния еко клуб „Зелена Немска“, който вече 2 години организира подобни мероприятия. Той е създаден по проект на Катина Сталева – възпитаник на езиковата гимназия. Компостерите са по проект на Младежкия..

обновено на 24.02.24 в 10:51

Утре ще обявят името на новия сливенски митрополит

Днес ще се проведе заседание на Светия синод, а утре трябва да бъде обявено името на новия сливенски митрополит. Двама са кандидатите . Това са  Агатополският епископ Йеротей и Константийският епископ Михаил. Те бяха избрани на епархийски избори  в два тура.  Вторият тур се наложи заради недостатъчното гласове, да бъде излъчен втори кандидат. Според..

публикувано на 24.02.24 в 09:54

Софийският адвокат Цветан Мирчев е новият директор на ВиК Бургас

Софийският адвокат Цветан Мирчев е новият изпълнителен директор на ВиК-а Бургас. Името му вече е вписано в търговския регистър. Избрани са и 5-а членове на борда на директорите като освободеният дългогодишен ръководител на дружеството инж. Ганчо Тенев не е сред тях.  Трима на финала на конкурса за нов директор на ВиК Бургас Цветан Мирчев..

публикувано на 23.02.24 в 15:15

НАП-Бургас е с нов директор

Кирил Пологов е новият директор на ТД на НАП в Бургас, потвърдиха от приходната агенция. Заповедта за назначението е подписана вчера от Румен Спецов.  Служител с дългогодишен опит,  Пологов бе заместник- териториален директор. Досегашният шеф на данъчното Татяна Кънчева е назначена за директор на Дирекция „Събиране“, а  Светослав Синков,..

публикувано на 23.02.24 в 14:53

Мартениците на бургаските занаятчии - от 50 стотинки до 20 лева

Малко по-скъпи от миналата година са мартениците на бургаските занаятчии, разположили масите си на пл. „Тройката“, показа проверка на БНР – Бургас. Те варират от 50 стотинки до 20 лева. „Тук-там някъде съм вдигнала с по петдесет стотинки“ – казва Бистра Стоянова, чиито цени варират от 1 до 6 лева и която казва, че ги изработва в продължение на..

обновено на 23.02.24 в 11:56
Лични документи

Временни затруднения при издаването на лични документи в Айтос, Карнобат и Сунгурларе

Временни затруднения при издаването на лични документи са възможни до 1 март в  РУ Айтос, РУ Карнобат и РУ Сунгурларе. Това се налага  във връзка с цялостната подмяна на техниката в звената „Български документи за самоличност“ там. От ОДМВР Бургас напомнят, че гражданите с постоянен адрес в областта могат да подават заявления за български лични..

публикувано на 23.02.24 в 11:13

Жалби бавят изграждането на многоетажен паркинг в Поморие

Четири идентични жалби на граждани на Поморие, собственици на апартаменти в района, възразяват  срещу проекта за изграждане на многоетажен паркинг срещу сградата на Община Поморие. Сред посочените мотиви са спиране „гледката към морето“ и нарушаване правото на „нормален живот“. Получените жалби спират изпълнението на заповед на кмета за..

публикувано на 23.02.24 в 09:25