Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстоят конкурси за избор на управители на 4 общински дружества в Бургас

Предстои провеждането на конкурси за избор на управители на четири общински дружества  в Бургас - това са „Чистота” ЕООД, „Бургасбус”, „Дезинфекционна станция ” и „Иновационни системи". Определени са минималните и специфични изисквания за заемане на длъжността. Сред тях са кандидатите да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, да са завършили подходящо висше образование, да притежават професионален опит минимум 5 години и управленски опит поне 3 години.

Законът за публичните предприятия изисква органите на управление и контрол на общинските търговски дружества - публични предприятия, да се избират и назначават след провеждане на конкурс, при условията и реда на правилника за прилагането му. Докладната записка е входирана от Станимир Апостолов, зам.-кмет по финанси, бюджет, икономика  и морско дело и ще бъде разгледана от общинските съветници на следващата сесия.

Договорът за възлагане на управлението на „Чистота“ с настоящата шефка Анета Младенова изтича на 14 януари, а тези на шефовете на „Бургасбус“ Петко Драгнев, на „Дезинфекционна станция - Бургас“ Нели Бойчева и на „Иновационни системи - Бургас“ Даниела Алексиева – на 11 февруари 2024 г.

До приключване на процедурите и приемане на решение от Общински съвет - Бургас за избор на нови управители дружествата е целесъобразно те да се управляват от досегашните, посочва зам.-кметът Апостолов. Затова той предлага с Младенова, Драгнев, Бойчева и Алексиева да се сключат допълнителни споразумения до избирането на нови шефове, но със срок за не повече от 6 месеца.

По публикацията работи: Стефка Бакърджиева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дея /вляво/ и Даниела /вдясно/

Първите аеробни компостери ще бъдат монтирани днес в Немската гимназия

Първите компостери в образователна институция в Бургас ще бъдат монтирани днес в Немска езикова гимназия „Гьоте“. Инициативата е на училищния еко клуб „Зелена Немска“, който вече 2 години организира подобни мероприятия. Той е създаден по проект на Катина Сталева – възпитаник на езиковата гимназия. Компостерите са по проект на Младежкия..

обновено на 24.02.24 в 10:51

Утре ще обявят името на новия сливенски митрополит

Днес ще се проведе заседание на Светия синод, а утре трябва да бъде обявено името на новия сливенски митрополит. Двама са кандидатите . Това са  Агатополският епископ Йеротей и Константийският епископ Михаил. Те бяха избрани на епархийски избори  в два тура.  Вторият тур се наложи заради недостатъчното гласове, да бъде излъчен втори кандидат. Според..

публикувано на 24.02.24 в 09:54

Софийският адвокат Цветан Мирчев е новият директор на ВиК Бургас

Софийският адвокат Цветан Мирчев е новият изпълнителен директор на ВиК-а Бургас. Името му вече е вписано в търговския регистър. Избрани са и 5-а членове на борда на директорите като освободеният дългогодишен ръководител на дружеството инж. Ганчо Тенев не е сред тях.  Трима на финала на конкурса за нов директор на ВиК Бургас Цветан Мирчев..

публикувано на 23.02.24 в 15:15

НАП-Бургас е с нов директор

Кирил Пологов е новият директор на ТД на НАП в Бургас, потвърдиха от приходната агенция. Заповедта за назначението е подписана вчера от Румен Спецов.  Служител с дългогодишен опит,  Пологов бе заместник- териториален директор. Досегашният шеф на данъчното Татяна Кънчева е назначена за директор на Дирекция „Събиране“, а  Светослав Синков,..

публикувано на 23.02.24 в 14:53

Мартениците на бургаските занаятчии - от 50 стотинки до 20 лева

Малко по-скъпи от миналата година са мартениците на бургаските занаятчии, разположили масите си на пл. „Тройката“, показа проверка на БНР – Бургас. Те варират от 50 стотинки до 20 лева. „Тук-там някъде съм вдигнала с по петдесет стотинки“ – казва Бистра Стоянова, чиито цени варират от 1 до 6 лева и която казва, че ги изработва в продължение на..

обновено на 23.02.24 в 11:56
Лични документи

Временни затруднения при издаването на лични документи в Айтос, Карнобат и Сунгурларе

Временни затруднения при издаването на лични документи са възможни до 1 март в  РУ Айтос, РУ Карнобат и РУ Сунгурларе. Това се налага  във връзка с цялостната подмяна на техниката в звената „Български документи за самоличност“ там. От ОДМВР Бургас напомнят, че гражданите с постоянен адрес в областта могат да подават заявления за български лични..

публикувано на 23.02.24 в 11:13

Жалби бавят изграждането на многоетажен паркинг в Поморие

Четири идентични жалби на граждани на Поморие, собственици на апартаменти в района, възразяват  срещу проекта за изграждане на многоетажен паркинг срещу сградата на Община Поморие. Сред посочените мотиви са спиране „гледката към морето“ и нарушаване правото на „нормален живот“. Получените жалби спират изпълнението на заповед на кмета за..

публикувано на 23.02.24 в 09:25