Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Болярово Христо Христов – за традициите, домашно приготвените ястия и ловните страсти

Снимка: Фейсбук, Христо Христов

  

Домашно приготвени сарми, баница, вино и ракия ще са част от ястията, които ще сложи на трапезата на Рождество Христово кметът на община Болярово Христо Христов, който е именик днес.

„Лично аз празнувам в семеен кръг, с най-близките, със семейството, с роднините и винаги съм намирал начин и възможност да отбележа този ден по най-добрия начин, защото това е свят празник и всеки трябва да отдаде значимото на Рождество Христово"  

Ястията и напитките на трапезата на градоначалника-именик ще са собствено производство.

„Това са традиционни неща, аз съм ги правил и ще продължавам да ги правя, надявам се, още дълги години. Защото най-добро е това, което ти си произведеш, там си вложил труд, умения, воля, време“

Христов споделя, че ще помогне колкото може в приготовлението на блюдата. Няма да изневери обаче и на хобито си - ловът, защото празничните дни съвпадат с ловни излети.  

"Опитвам се да съчетавам в празничните дни домашните ангажименти и хобито, тогава те са взаимно полезни", казва кметът, който оглавява и местната ловна дружинка. 

Пожеланията му за празника са за здраве, повече любов и разбирателство във всеки български дом.

Повече чуйте в звуковия файл:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

За две седмици трафикът по АМ „Тракия“ ще е двупосочно в едното платното

Заради ремонт на фуги на мостово съоръжение се променя организацията на движение в посока София при 339-ти км на АМ „Тракия“. От утре – 8 май, до 21 май, т рафикът ще се осъществява двупосочно в платното за Бургас. За извършването на ремонтните дейности ще бъде затворен участък от около 150 метра. Предвижда се при необходимост и по преценка на..

публикувано на 07.05.24 в 16:52

платена публикация
200 фирми ще участват в Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО

Шестнадесетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще представи 200 фирми върху над 35 800 кв.м. нетна изложбена площ. То ще се проведе от 13 до 17 май на традиционното място – Летище Стара Загора. Посещението на изложението е безплатно, но е необходима регистрация – на място или предварително в уебсайта на БАТА АГРО..

обновено на 07.05.24 в 15:45

Летен Никулден в Етнографския музей

Етнографският музей в Бургас ще почете Свети Никола Летни н а 9 май 2024 г. от 11:00 ч . Жените самодейки от Фолклорна група „Тронки“ – село Момина църква, община Средец ще направят „Пеперуга“ и „Герман“ за дъжд и плодородие – така, както се предава от поколение на поколение вече 150 години. В празника ще участва и Професионалният фолклорен ансамбъл..

публикувано на 07.05.24 в 11:44

По-скъпи билети за влаковете от днес

От днес влизат в сила нови цени на билетите на БДЖ. Поскъпването е средно с 20%. Като причина от Националния железопътен превозвач посочват  инфлацията и повишените разходи. Без промяна ще останат цените на железопътните карти за децата и възрастните хора, които са на символична стойност от 1 лев. Безплатно ще продължат да се возят във влаковете..

публикувано на 07.05.24 в 09:44

Без ток ще бъде част от Бургас днес

От 9 до 16:30 ще бъде спрян тока  в гр.Бургас от местност Пода и парк Росенец, п оради планови дейности по съоръженията. Със смущения в електрозахранването в същия часови диапазон ще бъдат и в  кв. Крайморие,  с.Бистрец, както и язовир - с.Драка и  с. Радойново. От 8:24 до 17 часа без ток ще бъдат хората в бургаския квартал Банево -  улиците..

публикувано на 07.05.24 в 07:57
Снимката е илюстративна

Над 200 хил. лева обществена поръчка за асфалтиране в Руенско

Обществена поръчка е обявена за извършване на частично асфалтиране (кърпежи) на общинска пътна и улична мрежа на територията на Община Руен. Прогнозна стойност е около 217 000 лв. Към момента включените пътни участъци в обществената поръчка са в лошо състояние, на места с дупки.  Подобряване на пътната инфраструктура е предвидена в 38 села в..

публикувано на 07.05.24 в 07:50

183-годишната църква "Свети Георги" във Воден посреща вярващи днес

Това е църквата, която се вижда отдалеч. Изглежда "кацнала" на едно от най-високите места в село Воден. За да стигнете до нея, ще трябва да повървите, не много, но достатъчно, за да ви се прииска да чуете историята й.  Вратата й се отваря трудно, с тежки ключове, Марияна Димова ги завъртва и споделя, че няма кой да се грижи за храма. Воденци..

публикувано на 06.05.24 в 12:30