Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2024 г. в община Болярово: Подмяна на водопроводни мрежи, модернизиране на училища и читалища

До януари приключва ВиК ремонта в Стефан Караджово, нови тръби ще има и в Мамарчево и Малко Шарково

| обновено на 02.01.24 в 11:47



Надграждане на дейности в социалната политика и редица изпълнени инфраструктурни проекти в Болярово и в съставните селища – така община Болярово изпраща 2023 година. А новата посреща с одобрени проекти на стойност 12,5 милиона лева. 

„Новата година започва с това, че ние вече имахме няколко одобрени проекта – за пълна модернизация на сградата на СУ „Петър Берон“ в Болярово, след това излезе втори проект за ремонт на читалищна сграда в село Воден, ремонт на сградата на общинската администрация“, поясни кметът Христо Христов

Община Болярово е одобрена и по два инфраструктурни проекта с финансиране от държавния бюджет.

„Те са за подмяна и реконструкция на водопроводната мрежа в селата Мамарчево и Малко Шарково. Приключва и проект по ПУДООС в село Стефан Караджово, където имаше проблем с водата“

Там е доставена нова помпа. На 80% старите тръби в селото ще бъдат сменени. Дейностите ще приключат до края на януари - най-късно началото на февруари.

Градоначалникът ще иска среща с МВР министъра, на която да обсъдят въпроса за пълното възстановяване на Граничното полицейско управление в Болярово, с цел гарантиране на сигурността и охраната на българо-турската граница. В края на 2023 година до институциите бе изпратено поредното писмо.

„Надявам се министърът на МВР да приеме мен и председателя на общинския съвет, за да разговаряме по тази тема да бъде възстановена структурата на ГПУ. Това е необходимо не само заради младите хора, които работят там, а и заради сигурността по границата в този 38-километров участък“

През тази година не се планира увеличение на местните данъци и такси, увериха още от общината. 

Повече чуйте в звуковия файл: 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тактическо учение ще се проведе днес на полигона "Корен"

Днес на полигона „Корен“ военните формирования, участващи в тактическото учение „Тракийски воин - 24“ ще демонстрират способности. В него участват военни от многонационалната група на НАТО, българската Втора механизирана бригада, ВВС, ВМА, Военна полиция, 181 -артилерийски полк от Националната гвардия на щата Тенеси, САЩ и други.  По време на учението..

публикувано на 04.06.24 в 08:15

Инструктори не одобряват част от готвените промени при шофьорските курсове

Няма логика да се правят промени по нормативната уредба за провеждането на шофьорските курсове сега, тъй като скоро се очакват нови европейски директиви. Това коментира председателят на Регионалния авто-инструкторски съюз Дойчо Пеев по повод предвижданите от Министерството на транспорта промени в учебните центрове. Една от тях е ограничаване броя..

обновено на 04.06.24 в 08:11

Затваря се част от ул. "Велико Търново" до понеделник

От 9 часа днес до 17 часа на 10 юни /понеделник/ се затваря за движението ул. „Велико Търново“ в участък от ул. „Поп Грую“ до улицата изход от паркинга на бл. 88 и 89 в жилищен комплекс „Лазур“.  Въвежда се временна организация на движението. Причината е възстановителни дейности на битова канализация. 

публикувано на 04.06.24 в 07:24

Нестинари танцуваха върху жарава пред хиляди в село Българи

В царевското село Българи с нестинарски игри се чества по стар стил денят на Св. Св. Константин и Елена. Хиляди хора се събраха на площада пред кметството, за да наблюдават сакралния танц на нестинарите върху жарава.  Танцът започна в 21:30 часа с посрещане на нестинарите с тъпани, традиционна музика и камбанен звън, а преди това местни музиканти и..

обновено на 04.06.24 в 00:43

Алберта Алкалай: Хубаво е да се вслушаме в гласа на младите

 Бургас беше домакин на Международния младежки литературен фестивал "Приятелство – език и спасение", който се проведе за трети път. Негов организатор е Центърът за еврейско-българско сътрудничество"Алеф".Основен акцент в него беше награждаването на победителите в единадесетото издание на Международния литературен ученически конкурс "..

публикувано на 03.06.24 в 18:45
Димитър Главчев

Димитър Главчев за Сребреница: Вероятно ще има проверка за изтичането на документи от МВнР

"Надявам се редовно правителство да определи представителят на България на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон", каза в Малко Търново служебният премиер Димитър Главчев. Той и четирима министри от кабинета обсъдиха с новия турски посланик Мехмет Уянък бъдещото разширение и модернизирани на 3- те български пункта по границата ни с южната ни..

публикувано на 03.06.24 в 16:59

Представиха проекта за ремонт на зала "Младост" и пространството около нея

7 милиона лева ще струва ремонта на спортната зала „Младост“. Проектът предвижда и облагородяване на прилежащото пространство. Дейностите се очаква да започнат в средата на лятото. Те се реализират по проект, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие от Европейската инициатива за градовете, насочена към финансиране на иновативни..

обновено на 03.06.24 в 15:54