Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вторият сезон на "Вина" тръгва по БНТ 1, част от снимките бяха и в Бургас

| обновено на 07.01.24 в 09:18
5
Снимка: БНТ 1

Вторият сезон на българския сериал “Вина” тръгва довечера от 21 часа по БНТ 1. Част от ключовите сцени са снимани в Бургас. 

В продължението на сериала за винопроизводство, семейни отношения и любов, се появява нова сюжетна линия около главните герои, в чийто роли са Владимир Зомбори и Елена Телбис. 

Снимките в Бургас бяха в Морското казино, където те участваха във винен фестивал. Режисьор Виктор Божинов посочи:

"Променяме малко и темата. Не се въртим само около виното, но и около защитата на природата. Трябва да развърже в възела около т.нар. любовен триъгълник между Филип, Марта и Елина. Може би тук в Бургас той ще претърпи своето развитие и развръзка даже."


В сюжета се появява нова винарна, чийто собственик се казва Дария Томова-ролята се изпълнява от Лилия Маравиля. Актьорският състав на втория сезон допълват Милица Гладнишка и Биляна Петринска.

Вторият сезон на сериала „Вина“ ще пренесе зрителите и назад във времето, за да разкаже началото на „Маркова изба“ през вълнуващата история на Марко Велчев и жена му Катина – прадядото и прабабата на Филип. Действието се развива между 1922 и 1941 година, като за да пресъздаде автентичната атмосфера на миналото, творческият екип избира Кордопуловата къща в Мелник – най-голямата възрожденска къща на Балканския полуостров. Географията на сериала стига до Рим.

Епизодите отново ще носят имената на сортове вино.

Сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Художник-сценограф на съвременните епизоди е Самуил Ганев, а на епизодите в епоха – Росица Бакева.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

/musicbbn~

ВИЖТЕ ОЩЕ

Магдалена Русева изработва прекрасна великденска украса

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата..

публикувано на 28.04.24 в 17:30

Виолета Пефтичева с нова фотосесия, като Круела Де Вил

Популярният бургаски фотограф Виолета Пефтичева изненада с нова артистична фотосесия. Този път младата дама влезе в ролята на Круела Де Вил - страшната любителка на модата от 101 далматинци на Дисни. Споделя, че го прави, за да провокира себе си в светлина, в  която трудно би могъл да я види някой.   „Благодарение на операцията, която..

публикувано на 28.04.24 в 13:00

Изложба с 23 български дизайнерски продукта гостува в Бургас

Изложбата „Съвременен български продуктов дизайн“ ще бъде представена в Конферентната зала на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ в Бургас на 8 май от 14.00 до 18.00 часа, съобщават от културната институция. Официалното откриване на изложбата и представянето на книгата „Български продуктов дизайн 2000/2022“ ще се проведе в 16.00 часа. В изложбата ще..

публикувано на 27.04.24 в 16:55

Ретро кемпер на повече от половин век ще бъде показан на къмпинг фестивала в Бургас

Кемпер, произведен в Швейцария в една-единствена бройка през далечната 1969 година, ще бъде показан на фестивалното изложение в Бургас. Именно 70-те години на миналия век се смятат за началото на къмпингуването. Кемперът е с бензинов двигател, а осветлението му е с газени лампи. Оборудването му е изцяло запазено, включително с посудата в него, и ще може..

обновено на 27.04.24 в 08:18

Пол и Реми прославиха бургаските котки на престижен пясъчен фестивал в САЩ

Влюбените в Бургас артисти Пол и Реми гостуват в Тексас, Порт Аранзас, САЩ, където са част от мащабния „Санд Фест” за пясъчни скулптури и артисти от цял свят. Само за няколко дни, с въображение и много труд, големите планини от пясък се превърнаха в произведения на изкуството, които радват стотиците посетители. Десетки деца творят..

публикувано на 22.04.24 в 15:25

Фестивал за ЛЕГО роботика ще се проведе в Бургас

Ученици от ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“ демонстрираха своите проекти, с които ще участват във фестивал за Лего роботика. Той ще се проведе днес  в Бургаския свободен университет . Другият отбор ще бъде от Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника. За събитието пристигат ученици от цялата страна с интерес в..

обновено на 20.04.24 в 07:53

Краеведът Соня Кехлибарева: На Великден старият Бургас ухаел на козунаци и печено агнешко

Краеведът Соня Кехлибарева представи лекция на тема „ Великденските празници и тяхното отбелязване в миналото в Бургас" в Етнографския музей.  Тя се организира във връзка с реализацията на образователна програма и осъществяването на амбицията музеят да бъде място, където хора, разполагащи с интригуваща информация, да представят своите изследвания в..

публикувано на 17.04.24 в 12:39