Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на годината може да има алтернативен път до плаж Силистар


Изграждане на алтернативен път до плаж "Силистар" е целта на комисия, която бе създадена по инициатива на кмета на Царево Марин Киров. Първото й заседание беше днес. Причината е затвореният единствен автомобилен достъп до ивицата, който минава през частен терен. Миналата година собственика на терена му го прегради и в момента той е достъпен само за пешеходци.

 Казусът е от много години. Хората, които искаха да плажуват там, бяха принуждавани да плащат.

За  първи път пътят е затворен с подобна преграда, обясни  Марин Киров:

"Ние търсим възможности за алтернативен маршрут, намерили сме такъв.Затова се събра и комисията, за да може да уточним следващите действия.Това касае парк" Странджа", защитени местности,редно е да има съгласуване с Горското, от Регионалната инспекция.

Ще бъде много трудно. Най-вероятно за новия сезон  ще се наложи да преговаряме със собственика на имота, за да отвори пътя. Трасирането на нов път в парк и защитени местности касае много съгласувателни процедури преди да започне самото изграждане.Реалистично е да говорим, че този алтернативен път може да бъде реализиран до края на годината."

В комисията влизат представителите на общинска администрация, Пожарната,  Горското стопанство, Областна администрация   и РИОСВ - Бургас. Предстои второто й заседание  следващата седмица, уточни кметът.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:

По публикацията работи: Десислава Златева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Несебър президентът даде старт на Лято 2024

В Несебър пред дипломати, служебни министри от кабинет, кметове и представители на държавни институции президентът Румен Радев откри официално летния туристически сезон. Инициативата е под патронажа на държавния глава и се прави за първи път.  В словото си Румен Радев апелира държавата да вложи сили и средства, за да отвоювапрестижно място на страната ни..

публикувано на 17.05.24 в 19:57

Прогноза: Летният туристически сезон ще е по-добър от миналогодишния

Първите туристи у нас за летния сезон пристигнаха на 2 май и са от Великобритания. Днес ще се състои официално откриване на летния сезон в Несебър. Прогнозите са този сезон да бъде по-добър от миналогодишния.  Председателят на Асоциацията на агенциите за входящ туризъм Иван Грошев апелира към всички в туристическия бизнес да бъдат готови за началото..

публикувано на 17.05.24 в 12:07

Румен Радев открива сезона в Старинен Несебър

Днес ще бъде официално отрит летния туристически сезон. Церемонията е под патронажа на президента Румен Радев и ще се проведе пред портите на Старинен град Несебър. Ще присъства и ресорният служебен министър Евтим Милошев, както и представители на българските институции и на дипломатическия корпус у нас.

публикувано на 17.05.24 в 08:29

Поход в Отманли организира природния парк "Странджа"

Ако неделя е за вас ден за раздвижване, отдих и приключения, то от природен парк „Странджа“ имат идеалното предложение. Оттам организират тази неделя, 19 май познавателен поход в местност „Отманли“. Събитието е част от разнообразната програма на Зелен уикенд в Бургас. Началото ще бъде дадено в 9:30 ч, а сборният пункт е горски..

публикувано на 16.05.24 в 13:24

“Изживей България“ ще популяризира Българското Черноморие в Слънчев бряг

"Изживей България" ще популяризира Българското Черноморие в Слънчев бряг. Събитието ще събере над 180 от най-изявените представители на туристическия бизнес от Германия, Австрия и Швейцария между  5 и 7 юни в най-големия роден курорт.  “Erlebe Bulgarien”/“Изживей България“ се организира съвместно от fvw|TravelTalk , най-популярната медия за..

обновено на 16.05.24 в 13:14

Ремонтът на Дюлинския проход започва в петък

На 17 май започва основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлинския проход. Това е участъкът от Старо Оряхово до Гюльовца и е на територията на областите Варна и Бургас. Програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда със средства от републиканския бюджет да бъдат рехабилитирани 65,6 км от третокласния път. Трасето..

обновено на 15.05.24 в 22:36

Търсят се начини да бъдат увеличени заплатите в "Бургасбус"

Ръководството на КНСБ е в бургаски регион и провежда среща с фирми с цел решаване на текущи проблеми. 12 компании ще бъдат посетени, проведени във вече разговори и с кмета Димитър Николов, казва лидерът Пламен Димитров. Синдикатът представя в морския град кампанията " По-високи доходи с твоя синдикат". По този повод е разположен..

обновено на 15.05.24 в 15:31