Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дюлевци готвят протест срещу изграждането на фотоволтаичен парк

| обновено на 15.02.24 в 16:53
Снимка: Pixabay

Протест пред съдебната палата в Бургас подготвя Сдружението в обществена полза:  “За чиста природа-село Дюлево”.  Недолоството е срещу изграждането на фотоволтаични паркове.

Общинският съвет на Средец е дал съгласие за изграждането на фотоволтаична централа в землищата на селата Дюлево, Светлина, Суходол и Орлинци с площ от 8 хил.дка.

 Близостта на централата до населените места притеснениява местните хора. Опасенията им са, че изграждането на подобен соларен парк ще се отрази негативно върху природата, животните, водните водоеми и здравето на жителите на селата. Недоволстват и фермерите и животновъдите, които се страхуват, че ще останат без пасища за изхранване на животните, защото фотоволтаичната централа ще бъде върху пасища. Ловците и пчеларите също са против, поясняват от сдружението.

Протестът е планиран за 21 февруари от 10 часа.


По публикацията работи: Петя Янакиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ямбол отбеляза Деня на независимостта с молебен и велопоход

116–та годишнина от обявяването на Независимостта на България отбелязана тържествено в Ямбол.  За трети път се организира и велопоход до античния град „Кабиле“.  С благодарствен молебен, в който се включиха и представителни военни части от ямболския гарнизон, започна празника в Ямбол. В Музея на бойната слава  дойдоха и много граждани...

публикувано на 22.09.24 в 12:24

Бургас празнува 116 години от обявяването на Независимостта на България (СНИМКИ)

С военен ритуал на площад „Атанас Сиреков“ започнаха тържествата, посветени на Независимостта на България. В церемонията участваха представителни блокове от Бургаски гарнизон, както и организации на военни ветерани. В присъствието на много официални лица и граждани бяха издигнати флаговете на Република България, Община Бургас и Европейския..

публикувано на 22.09.24 в 11:57

Бургас отбелязва 116 години Независима България с молебен и концерт

В Бургас с тържествени ритуали, молебен и фолклорен концерт ще бъдат отбелязани днес 116 години от обявяването на независимостта на Княжество България.   Празничната програма ще започне в 10.30 часа с издигане на националния флаг и знамената на Европейския съюз и Община Бургас на площад "Атанас Сиреков". След това ще бъде извършен празничен..

обновено на 22.09.24 в 09:49

И в Ямбол и Сливен празнуват Деня на независимостта на България

116-ата годишнина от  обявяването на Независимостта на България ще отбелязана тържествено в Ямбол. В празничната церемония ще вземат участие и представителни части от ямболския гарнизон.  Празничната програма ще започне с изпълнения на градския Духов оркестър в Музея на бойната слава в  Ямбол. След церемонията по издигането на националния флаг и..

публикувано на 22.09.24 в 09:00

В Бургаско честват независима България с концерти и ритуали

С фолклорни концерти и издигане на националния флаг ще бъде отбелязан Денят на независимостта в Бургаско. В град Средец е организиран празничен велопоход от Аврамов мост до Дюлево, който ще се проведе от 9:30 часа днес.  Програмата за отбелязване на 116 години от обявяването на Независимостта на България в Средец започва в 8 ч., когато ще бъде..

публикувано на 22.09.24 в 07:30

„Ден до пладне“ на 21 септември:

След летните жеги поемаме по-свеж въздух, който идва и с по-ниските температури за септември. Днес се очаква температурата на въздуха в Бургас да бъде до 24 градуса. А иначе остава по-малко от седмица до началото на предизборната кампания за седмите предсрочни избори за Народно събрание.  От днес обзорното седмично предаване на БНР Бургас е отново..

публикувано на 21.09.24 в 08:54

Завърши ремонтът на южната част на Новоселски мост в Сливен

Приключи ремонтът на Новоселски мост в южната му част, който Община Сливен започна през лятото. Дейностите се наложиха след установено компрометиране на пешеходната зона. Разрушена беше и бетоновата настилка под тротоарната площ, което представляваше опасност както за пешеходците, така и за конструкцията на съоръжението заради дупки и пропадания...

публикувано на 21.09.24 в 07:53