Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 18 март

Темите в предаването:
Срокът за ликвидиране на нефтените утайници ще бъде удължен, затова алармират днес от местната структура на партия "Възраждане". Какъв е проблемът, репортаж на Калина Енчева.
Нови специалности и паралелки ще бъдат разкрити в бургаските гимназии. Кои са те ще чуем от  Християна Йорданова.
Среща-дискусия на тема „Развитието на туризма в Бургас“ се проведе днес в морския град. На нея беше представен   отчет за изминалия туристически сезон и бе представена Програмата за реклама за Сезон 2024 от страна на ОП „Туризъм“. Най-важното ще обобщи Елена Димитрова.
След три месеца европейските граждани ще излъчат своите представители в ниския парламент. Част от хората, които ще дадат своето вот, за това, когото желаят да присъстват в институцията през следващите пет години, ще гласуват за първи път. Репортерите на Българското национално радио потърсиха мнението на 18- годишните от цялата страна. Днес ще чуем учениците от София.
Очаквайте коментара на деня, интересното от социалните мрежи, спорт, културния афиш, трафик информация и рубриката"Точка ком".
По публикацията работи: Десислава Златева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължава благотворителната кампания за най-стария ямболски храм

Благотворителната кампания за спасяването на най-стария ямболски храм – „Св. Троица“ ще продължи и през следващите месеци, обявиха от църковното настоятелство. От началото на годината за ремонт на храма са събрани близо 10 хил.  Кампанията за спасяването на храма започва през 2017 годна и до момента са събрани около 130 хил. лева, като с тях е започнат..

публикувано на 04.05.24 в 12:00

В Ямболско багрят яйцата днес

В много от селата в Ямболско се е запазила традицията великденските яйца да се боядисват не на Велики четвъртък, а днес - на Велика събота.  В четвъртък, по-възрастните жени отивали сутринта на черква, за да не пропуснат Великия маслосвет и оставяли боядисването на яйцата за събота. Баба Маринка от село Ботево си припомня вече отдавна забравен начин за..

публикувано на 04.05.24 в 11:00

Работилница за боядисване на яйца организират и в авиомузея

Малки и големи любители на авиацията, Авиомузей Бургас ви очаква днес, за да се насладите на разходка из летателните апарати в музея, както и да посрещнем заедно най-светлия християнски празник - Великден. Сред десетте самолетни експоната ще може да разгледате и да се запознаете с историята на легендата Ту -154, както и  Ан - 12 с..

публикувано на 04.05.24 в 10:05

Яйца от екзотични птици боядисват в Зоопарк Бургас

За Великденските празници и в Зоопарк Бургас има специална празнична програма за посетителите. Там ще бъде представена н ай-голямата колекция от екзотични яйца на диви и питомни птици в България. Експозицията е постоянна и всеки посетител може да се запознае отблизо с редки видове яйца, обагрени в натурални цветове. Едни от най-красивите са тези на..

обновено на 04.05.24 в 09:51

Богата и разнообразна е празничната програма днес в Бургас

Богата и разнообразна е празничната програма за Велика събота днес в Бургас. От 10:30 часа в Етнографска експозиция на РИМ – Бургас ще има Кулинарни демонстрации в етно кухнята. Разбира се днес те са свързани с Великден. Традиционна празнична пита, два пъти премесена, ще направи бургаската журналистка Диана Фъртунова. Ще се боядисват и яйца като..

публикувано на 04.05.24 в 09:10
Снимка: БГНЕС

Велика събота е

Велика събота в православната традиция е Денят на очакването, в който скръбта се превръща в радост. Тази сутрин е и последната служба от Великия пост.  Представители на бургаското православно духовенство ще отслужат Пасхална служба в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“. Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започва в 23:30..

публикувано на 04.05.24 в 07:36
Габриела Руменова

Нелоялните практики на търговците по Великден продължават

Нелоялни практики с цени и етикети наблюдаваме и тази година по Великден, каза Габриела Руменова от онлайн платформата „Ние, потребителите“. Тя уточни, че и през този празничен сезон има онлайн оферти за козунаци, които често подлъгват потребителите да закупят подобен тип артикул през интернет. Причината е, че няма как да знаем за произхода на..

обновено на 03.05.24 в 12:02