Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско

Снимка: БГНЕС

Няколко ключови пътни отсечки в област Бургас ще бъдат ремонтирани преди началото на активния туристически сезон. Дейностите ще стартират след настояване от страна на народните представители от ГЕРБ, съобщиха оттам.

„На територията на област Бургас преминава голяма част от туристопотока през летния сезон. Основни пътища, които са връзка към курортните селища, се нуждаят от спешно закърпване на асфалтовата настилка. Част от тях са в много лошо състояние, опасни са за придвижване и са предпоставка за сериозни пътнотранспортни произшествия. Предвид засиления трафик през летните месеци, не е ясно какво ще бъде тяхното състояние в разгара на активния сезон“, отбелязва народният представител Галя Василева в питане до регионалния министър Виолета Коритарова-Касабова.

Пътищата, които ще се ремонтират:

- Републикански път II-99, преминаващ изцяло по територията на област Бургас, свързващ Бургас с общините - Созопол, Приморско, Царево;
- Обзорски проход - свързващ Южното със Северното Черноморие.

„Областно пътно управление – Бургас, съвместно с ОДМВР и Районните управления на Несебър, Созопол, Приморско и Царево са извършили оглед на републиканските пътища, по които има интензивен трафик през летния сезон“, посочи в отговора си министърът на МРРБ.

Към момента са установени компрометираните участъци и Областно пътно управление е изготвило допълнително задание по договора с „Автомагистрали“ ЕАД за аварийно изкърпване на проблемните участъци на територията на област Бургас.

„Имам уверението от АПИ, че до 7 май трябва да бъдат изпълнени заложените дейности. Допълнително задание включва изкърпване на повредените площи и ремонт на деформираната асфалтова настилка по отсечка от път I-9 Созопол – Сл. Бряг, от път II-99 преди Приморско до Царево и от пътя от Царево след Синеморец”, допълни служебният министър.

Заданието е на обща стойност 1 412 665 лв. с ДДС.


По публикацията работи: Свобода Атанасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Летен Никулден в Етнографския музей

Етнографският музей в Бургас ще почете Свети Никола Летни н а 9 май 2024 г. от 11:00 ч . Жените самодейки от Фолклорна група „Тронки“ – село Момина църква, община Средец ще направят „Пеперуга“ и „Герман“ за дъжд и плодородие – така, както се предава от поколение на поколение вече 150 години. В празника ще участва и Професионалният фолклорен ансамбъл..

публикувано на 07.05.24 в 11:44

По-скъпи билети за влаковете от днес

От днес влизат в сила нови цени на билетите на БДЖ. Поскъпването е средно с 20%. Като причина от Националния железопътен превозвач посочват  инфлацията и повишените разходи. Без промяна ще останат цените на железопътните карти за децата и възрастните хора, които са на символична стойност от 1 лев. Безплатно ще продължат да се возят във влаковете..

публикувано на 07.05.24 в 09:44

Без ток ще бъде част от Бургас днес

От 9 до 16:30 ще бъде спрян тока  в гр.Бургас от местност Пода и парк Росенец, п оради планови дейности по съоръженията. Със смущения в електрозахранването в същия часови диапазон ще бъдат и в  кв. Крайморие,  с.Бистрец, както и язовир - с.Драка и  с. Радойново. От 8:24 до 17 часа без ток ще бъдат хората в бургаския квартал Банево -  улиците..

публикувано на 07.05.24 в 07:57
Снимката е илюстративна

Над 200 хил. лева обществена поръчка за асфалтиране в Руенско

Обществена поръчка е обявена за извършване на частично асфалтиране (кърпежи) на общинска пътна и улична мрежа на територията на Община Руен. Прогнозна стойност е около 217 000 лв. Към момента включените пътни участъци в обществената поръчка са в лошо състояние, на места с дупки.  Подобряване на пътната инфраструктура е предвидена в 38 села в..

публикувано на 07.05.24 в 07:50

183-годишната църква "Свети Георги" във Воден посреща вярващи днес

Това е църквата, която се вижда отдалеч. Изглежда "кацнала" на едно от най-високите места в село Воден. За да стигнете до нея, ще трябва да повървите, не много, но достатъчно, за да ви се прииска да чуете историята й.  Вратата й се отваря трудно, с тежки ключове, Марияна Димова ги завъртва и споделя, че няма кой да се грижи за храма. Воденци..

публикувано на 06.05.24 в 12:30

Оркестър "Канарите" ще свири на Гергьовден в Камено

На 6 май Камено чества името на своя покровител Св. Георги, който е и  патрон на православния храм в града. Музикален концерт, танцови  изпълнения, анимация и базар с местни продукти ще допринесат за доброто  настроение на централния площад. Празничният ден ще започне в 9 часа  с тържествена литургия в църквата "Св. Георги Победоносец",..

обновено на 06.05.24 в 08:33
Икона на Св.Георги в храм

Христо Христов: Пожелавам на всички жители на община Болярово здраве, плодородие, семейни радости и благоденствие

Кметът на Болярово отправи поздрав към жителите на общината по повод   началото на Светлата седмица и Гергьовден. В него Христо Христов казва: По стародавна традиция 6 май се почита от народа като празник на земята, на земеделието и на животновъдството, които са водещи икономически сектори в община Болярово.  Стопанисваната..

публикувано на 06.05.24 в 08:19