Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможност за стаж на студенти по медицина в детски ясли и градини в Бургас

Снимка: Община Бургас

За трета поредна година Община Бургас дава възможности на студентите по медицина и здравни грижи за стаж през лятото в детски ясли и градини. Програмата се изпълнява в партньорство с Факултетите по „Обществено здраве“ и „Медицина“ към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Целта е запознаване на бъдещите медицински специалисти с организацията и осигуряването на здравното обслужване в детските заведения. Освен натрупването на ценен практически опит за младите хора, това ще осигури непрекъсната работа на бургаските детски градини през лятото, което ще гарантира спокойствие за родителите в осигуряването на грижи за детето, когато са на работа.

„Програмата ни е важна стъпка към постигането на по-високо качество на образованието в Бургас, защото дават възможност на студентите по медицина да започнат работа в реалната практика. По този начин те ще трупат професионален опит, а работата им ще бъде призната като стаж“, обясни кметът Димитър Николов.

От стажантската програма могат да се възползват всички студенти от специалностите – „Лекар“; „Лекарски асистент“ и „Медицинска сестра“. Те ще изпълняват своите задължения под ръководството на медицински специалисти в здравните кабинети на детските ясли и градините.

Стажът ще бъде за срок не по-малък от един месец в рамките на 01.07 – 31.08.2024 г. Възнаграждението на стажуващите ще бъде в размер на 90 % от основното месечно възнаграждение на медицински специалист в „Детско и училищно здравеопазване“.

Студентите, които желаят да кандидатстват, трябва да подадат заявление по образец с приложено към него Уверение, издадено от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, за завършен 2 курс за медицинските сестри, 3 или 4 курс за лекарски асистенти и лекари. Документите се подават в Деловодството на Община Бургас на адрес: ул. „Александровска“ № 26.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Просветното министерство публикува верните отговори от изпита по БЕЛ за 7 клас

Подробен преразказ по произведението "Изборът" на Кристин Димитрова и съставяне на теза по цитат от разказа "Една българка" на Иван Вазов. Това бяха две от общо 26 задачи, с които трябваше да се справят седмокласниците на национално външно оценяване по български език и литература.  Министерството на образованието и науката публикува на сайта си..

публикувано на 19.06.24 в 16:31

Млад преподавател от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ отличен на лекарски форум

Доктор Христо Хлебаров, асистент по обща хирургия към Медицински факултет в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, бе отличен с приз в категория „Най-добър клиничен случай от млад лекар“. Това се случи на провелия се ежегоден венозен форум – Phlebacademy 2024, организиран под егидата на Българското  национално дружество по съдова и..

публикувано на 19.06.24 в 10:20

Над 59 000 седмокласници на НВО по български език и литература

Очаква се над 59 000 седмокласници да се явят на Национално външно оценяване по български език и литература. Изпитният вариант за него ще бъде изтеглен в 7 ч. в Министерството на образованието и науката. Изпитът, резултатите от който участват във формирането на бала за кандидатстване в гимназии, ще започне в 9:00 ч. и ще се проведе в 1665 училища в..

публикувано на 19.06.24 в 07:45

Три нови магистърски програми на СУ ще се изучават в бургаския филиал

Три нови магистърски програми на Геолого-географския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще се изучават в бургаския филиал от тази година, съобщават от ВУЗ-а. Те са в професионално направление „Науки за земята“ и имат за цел подготовка на специалисти за справяне с проблемите, предизвикани от измененията на климата и..

публикувано на 18.06.24 в 13:48

В Бургас подписаха новия Колективен трудов договор в сферата на образованието

Кметът Димитър Николов и представители на учителските синдикати в Бургас подписаха новия Колективен трудов договор в сферата на образованието. В документа са договорени условията на труд и заплащане в учебните заведения.  Предвидено е увеличение на допълнителните плащания и увеличение на заплатите на квалифицирания непедагогически персонал в училищата и..

публикувано на 18.06.24 в 12:14

Курс по японски език и култура за ученици през юли в Бургас

Двуседмичен курс „Мацури - магията на японските летни фестивали“ ще се проведе в Бургас. Организатори са Филиалът в Бургас на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ и Факултета по класически и нови филологии, Катедра Японистика.  Курсът е предназначен за ученици от 7 до 12 клас и ще се провежда всеки делничен ден в периода от 29 юли до 10..

публикувано на 16.06.24 в 13:30

Тракийският университет в Царево започна кандидатстудентската си кампания

В Общинския исторически музей в Царево  Тракийски университет – Стара Загора даде официален старт на кандидатстудентската си кампания в черноморския град. За втора поредна година старозагорското висше училище предлага възможности за изнесено обучение по редица свои специалности в базата си в Царево. На информационен щанд представители от..

публикувано на 15.06.24 в 08:43