Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицай в ОД на МВР - Бургас:

Павлин Ковачев, организатор на футболен турнир: Играем за удоволствие и за благотворителна кауза

Тази година финансова помощ ще бъде предоставена на 19 деца на починали служители на МВР от Бургаска област

22 отбора от пет държави се включват в 15-ото издание на турнира за Купата „Свети Никола“ в Бургас, който ще се проведе в подкрепа на децата на починали служители на МВР. Спортното събитие е регулярна част от календара на Международната полицейска асоциация (ИПА). Това съобщи съобщи главният организатор Павлин Ковачев, полицай и ръководител на футболния клуб "Свети Никола". 

"Тази година 19 деца на наши починали колеги от бургаска област ще получат финансова помощ. Миналата година събрахме малко над 10 хиляди лева. Сумата се разпределя по равно и се дава на майките им. Има едно момче от Елхово, което е кръгъл сирак и парите се дават на неговите баба ш дядо, които се грижат за него. Таксата за участие на отбор е 150 лв. , но колегите и делегациите се включват с допълнителни суми. Средства се набират и чрез благотворителен търг. Тази година в него ще има  сувенирна топка на Христо Стоичков, подписана от него. Отново ще бъде представена и фланелка на Стоичков. И двата артикула на Камата са с начална цена 150 лева."


Чуждестранното участие включва два отбора от Румъния и по един от Полша, Словения и Северна Македония. Останалите формации са от Бургаски регион, от Видин и тим на СДВР-София. Отделно ще дойдат още 7 делегации - 3 от Сърбия по една от Босна и Херцеговина, Черна гора, Северна Македония и една от България. 

повече може да чуете в звуковия файл:



22-ата участващи отбора са разпределени в шест групи по три отбора и една с четири. Първите срещи започват в 9.00 часа на 14 юни (петък).  Всички двубои в предварителните групи трябва да приключат до края на петъчния ден. Елиминациите – от четвъртфиналите до финала, ще се проведат в събота, 15 юни. Награждаването е предвидено в 13.15 часа.

Кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Мария Нейкова, директорът на ОД на МВР Бургас Емил Павлов, шефът на Служба „Жандармерия“ Стоян Грозданчев, както и легенди на бургаския футбол като Златко Янков, Радостин Кишишев и Георги Чиликов са сред официалните гости и ще връчат награди на победителите.


"Каузата за тези деца е благородна и за това я продължаваме вече толкова години. Първият такъв турнир се проведе по инициатива на комисар Васил Василев от бургаската пожарна, от следващата година ние се заехме с организацията и так вече 15 години го организираме. Не знам да има друг такъв турнир не само в страната, но и в Европа. Забавляваме се с играта, запознаваме се с нови колеги, но и успяваме да съберем не лоша сума, която предоставяме като дарения, в подкрепа на семействата на починали служители на МВР!" , каза още Павлин Ковачев.   

Мачовете ще се играят на два терена паралелно на спортен комплекс „Славейков“ в Бургас.  

повече може да чуете в звуковия файл:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Двудневен рибен фестивал ще се проведе в Поморие

Утре започва двудневен рибен фестивал, организиран от Община Поморие за жителите и гостите на града. Идеята на фестивала е чрез концерти, презентации на рибни ястия, театрални скечове и занимания за най-малките да бъде представена част от живота и занаята на рибарите. Фестивалът се организира за втора поредна година и цели да насърчи..

публикувано на 20.06.24 в 15:57
архив

Канят на Яньовден в странджанското село Стоилово

По стара традиция и тази година ще бъде отбелязан Еньовден в Странджа. В региона празникът се нарича Яньовден. Програмата ще е в два дни - 23 и 24 юни и ще се проведе в местността „Чадъра“ над село Стоилово.  Програмата ще започне в неделя, 23 юни от 18.00 ч., когато момичетата ще наберат китки от поляните около село Стоилово, както е било едно..

публикувано на 20.06.24 в 13:45

Първи "Палеоуикенд" в Бургас от 28 до 30 юни

След традиционния за Бургас уикенд на тема "Етно" и мидени деликатеси, следва Палеоуикенд. Акцентът в него ще бъде организираният от Регионален исторически музей - Бургас и Националния природонаучен музей при БАН Палеофест 2024. Лекции, изложби и открити уроци по рисуване ще пренесат всички жители и гости на града с машина на времето хилядолетия..

публикувано на 20.06.24 в 11:43

В Несебър предстои събор на The Hells Angels Motorcycle Club

В Община Несебър ще се проведе ежегодният мото събор на рокерите от мотоклуб Hells Angels. В Свети Влас, Слънчев бряг и Ахелой се събират от началото на седмицата стотици рокери от цял свят. На 22 юни е предвидено мотошествие на членовете на Hells Angels. То ще се проведе от 14.00 до 15.00 часа по маршрута Свети Влас–Слънчев бряг до кръговото кръстовище..

публикувано на 20.06.24 в 09:10

Изработват триметрова пластика на Иван Александър, ще я поставят на крепостта Русокастро

В началото на юли започва работата по изработването на монументалната пластика на  български цар Иван Александър. Това ще се случи в град Камено, в творческата база на мецената Руси Куртлаков. Той е осигурил камъка за пластиката – врачански варовик с тежест 8 тона. Автори на монумента са Даниел Кънчев и Атанас Стоянов.  Идеята е да се изработи..

публикувано на 19.06.24 в 16:41

Бургаският музей набира доброволци за разкопки на крепостта Русокастро

Разкопките на крепостта Русокастро през тази година се планира да започнат на 1 юли. Задачата на археологическият екип е да допроучи северозападната крепостна стена на средновековния град, с прилежащите ѝ кули. Разкопките за поредна година са финансирани от Община Камено и се изпълняват от Регионален исторически музей – Бургас. Поради огромното..

публикувано на 19.06.24 в 10:32

Бургаският музей плете венец от 77 билки и половина за Еньовден

Поредицата от интересни събития предстоят в бургаския Етнографски музей по случай Еньовден.  Началото на етно уикенда, ще бъде дадено още на 21 юни (петък), от 17:30 часа, с интересна тематична лекция в Етнографската експозиция на улица „Славянска“ 69.  Росица Топалова – уредник в отдел „Етнография“, ще представи лекцията с презентация „Билки омайни“...

публикувано на 17.06.24 в 15:08