Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАП и Агенция "Митници" с обща кампания срещу зависимостите

Ръководителите на НАП Румен Спецов (вдясно) и на Агенция "Митници" Георги Димов.
Снимка: БГНЕС

Националната агенция за приходите и Агенция "Митници" обединяват усилията си за превенция и противодействие на хазартната и наркотичната зависимост, съобщиха от НАП.

Двете приходни агенции сливат кампаниите си, насочени към подрастващите, като общата инициатива остава под надслов "Не сте сами".

Кампанията "Не сте сами" е създадена преди 23 години от началника на отдел "Борба с наркотрафика" в Агенция "Митници" Стефан Бакалов.

Инициативата е насочена към превенция на наркотичната зависимост сред младежите и включва презентации и демонстрации в различни училища в цялата страна. 

Първото голямо събитие е на 16 август в Несебър. На сцената ще излязат любимците на младежите Дара, Торино и Пашата, 100 кила, както и рок титаните от Б.Т.Р.

Двете институции стартират канали в Tik Tok и Instagram, в които младежите ще могат да видят и чуят инфлуенсъри, любими лица от малкия екран, музикалната, модната и театралната сцена. Чрез най-използваните от подрастващите социални мрежи, НАП и Агенция „Митници“ ще информират последователите си за всички новини, свързани с кампанията, предстоящи концерти и събития, а също така ще ги прави съпричастни в противодействието на наркотичната и хазартната зависимост.


По публикацията работи: Ивайло Пеев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Възобновяват работата по създаването на Гаранционен фонд

От началото на септември министърът на туризма Евтим Милошев ще възобнови дейността на работната група, която подготвя промените в Закона за туризма, свързани със създаването на Гаранционен фонд. Новата структура трябва да защитава потребителите при фалити на туроператорски компании и предизвика възраженията на браша, който заплаши с протести...

публикувано на 29.08.24 в 17:24

Община Приморско отчита рекорден ръст от 30 % в края на сезона

Община Приморско отчита ръст от 20-30 % в края на сезона. Българският турист преобладава тази година, но имаме и от Чехия, Словакия и Полша, каза кметът на морската община Иван Гайков: „Не се наблюдават толкова чуждестранни туристи, заради затруднението с полетите на летище Бургас. Доста по-трудно става да задържим интереса на..

публикувано на 29.08.24 в 08:10

Старинен Несебър привлича над 30 хиляди туристи дневно

30 хиляди български и чуждестранни туристи посещават Старият Несебър ежедневно, съобщават от общината. Множеството туристи са привлечени не само от красивата и изключително въздействаща стара част и нейното архитектурното наследство, но и от прочутата атмосфера на полуострова, и богатата и разнообразна културна програма, която Община Несебър организира..

публикувано на 28.08.24 в 15:46

Очаква се поевтиняване на газа с по-малко през септември

Очаква се следващия месец природният газ да поевтинее леко, с по-малко от предвидените 2 процента. Това стана ясно по време на общественото обсъждане за цените на синьото гориво. Изпълнителнителният директор на "Булгаргаз" Веселин Синабов обясни, че промяната се налага, тъй като предложените от тях цени са били по-ниски от тези на нидерландската борса и..

публикувано на 28.08.24 в 15:01

Ще гласува ли Общинският съвет финансова помощ за МИРГ Бургас-Камено

35 000 лева са нужни от юли до края на годината за финансовото обезпечаване на сдружението „Местна инициативна рибарска група Бургас-Камено“, в което е член и Община Бургас. Средствата са нужни за запазване на структурата като такава, както и на административния капацитет до началото на новата Стратегия за местно развитие. Кой ще получава парите..

публикувано на 28.08.24 в 13:55

Проект: 1077 лева минимална заплата от Нова година

От 1 януари идната  година минималната заплата за страната ще бъде 1077 лева вместо досегашните 933 лева.  Това предвижда проект на правителствено постановление, публикуван за обществено обсъждане. Новият размер е определен съгласно разпоредбите на Кодекса на труда и е 50 процента от средната заплата за период от 12 месеца. По закон новата минимална..

публикувано на 28.08.24 в 08:19
Слънчев бряг

Хотелиер за сметките за ток: Ако ЕК каже "не" на компенсациите, твърдо протести!

"Сега трябва да чакаме. Това чакане за нас е много неприятно, защото вече плащаме тези сметки и се чудим защо трябва да ги плащаме сега." Това обясни пред БНР Веселин Налбантов, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, във връзка с временно замразения протест срещу високите цени на тока в очакване на..

публикувано на 27.08.24 в 12:24