Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новородено момченце е оставено пред частна къща в Айтос

Новородено момченце е било оставено пред входната врата на частна къща в Айтос, съобщават от бургаската полиция. Домът се намира на ул. "Гоце Делчев" 42, а сигналът е получен в районното управление към 15.43 часа.

Детето е било повито и във видимо добро здравословно състояние. 

Бебето е взето от екип на "Спешна помощ" и е откарано в УМБАЛ Бургас. 

От лечебното заведение съобщиха, че дежурните неонатолози са спасили момченцето от премръзване. Според информацията на болницата, то се е намирало захвърлено до контейнер за отпадъци в Айтос. 

Установено е, че бебето тежи 2800 гр и е родено доносено. При първоначалния преглед други здравословни проблеми не са установени,  предстоят още изследвания.

Според лекарите е възможно раждането да е настъпило в домашни условия, но не изключват версията това да е станало и в лечебно заведение. 

Състоянието на бебето показва, че раждането е настъпило преди няколко часа, било е и изкъпано. За случая са информирани полицията и Агенцията за закрила на детето.

По случая е образувано досъдебно производство.

По публикацията работи: Десислава Златева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Разпитаха шестима свидетели по делото за смъртта на двамата полицаи в Бургас

6-ма свидетели по делото за смъртта на двамата бургаски полицаи бяха разпитани на днешното съдебно заседание. Обвиняем за престъплението е сириеца с хуманитарен статут Омар Аднан.  Случаят е от 25 август 2022 г., когато автобус с 47 нелегални мигранти блъсна полицейска кола на кръговото кръстовище в Бургас. Сред разпитаните днес беше и полицейски..

публикувано на 30.09.24 в 16:10

Планираните стрелби на огневи комплекс "Батмиш" край Сливен започват от утре

Планираните за месец октомври стрелби на Огневи комплекс „Батмиш“ край Сливен започват от утре, съобщават от Военно формирование 22 220. На 1, 2, 3, 4, 9, 17, 29 и 30 октомври ученията са във времето от 9 до 13,30 часа.  На  7, 8, 10, 11, 14, 15, 16, 18, 21, 22, 23, 24, 25, 28 и 31 октомври стрелбите ще се провеждат от 9 до 16 часа. Призовават се..

публикувано на 30.09.24 в 15:40

Полицията в Сливен затяга контрола над тротинетките

Двама са пострадали при инциденти с електрически тротинетки в Сливен вчера. За последната седмица са регистрирани седем катастрофи с трима ранени, обобщиха от КАТ Сливен, като дадоха подробности за установените нарушения на пътя и наложените административни наказания.  По време на специализирана операция са установени 5 непълнолетни момчета да..

публикувано на 30.09.24 в 13:21
архив

Пътят към ГКПП "Лесово" е сред рисковите от ПТП

Международният път 1-7 към Граничен пункт Лесово продължава да е сред рисковите направления на територията на Ямболска област. Друга невралгична точка е автомагистрала „Тракия“, отчитат от регионалната дирекция.  Въпреки обещанията на Агенция „Пътна инфраструктура“ за ремонт на 12-километровия участък на международния път от село Каравелово до град..

публикувано на 30.09.24 в 13:08

Нови шест камери ще засичат скоростта на шофьорите в Бургас

Нови шест стационарни камери ще контролират скоростта на шофьорите в Бургас . Едната вече работи на централния булевард „Стефан Стамболов“.  Само за изминалата седмица в Бургас и региона са станали 27 катастрофи. Трима са загиналите , сред и които и тригодишно дете, а възрастна жена е с опасност за живота.  3-годишно момиченце..

публикувано на 30.09.24 в 12:24

Задържаха трима мъже при днешната полицейска акция в Бургас (ОБНОВЕНА)

Трима криминално проявени мъже са задържани при специализираната полицейска операция, която стартира в града, както БНР Бургас  съобщи по-рано днес.  Специализирана полицейска акция срещу купуване на гласове в Бургас (ОБНОВЕНА) Три адреса са претърсени в ромската махала на комплекс „Меден рудник“, който осъмна под полицейска блокада тази..

публикувано на 30.09.24 в 11:35

Шофьор с 3,13 промила катастрофира в Тънково

В Районното управление в Несебър е получено съобщение за лек автомобил, който е катастрофирал самостоятелно, преобърнал се в канавката, в землището на село Тънково. Установено е, че колата с бургаска регистрация е управлявана от 36-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Несебър. Водачът е тестван за употреба на алкохол, дрегерът е отчел - 3,13..

публикувано на 30.09.24 в 09:06