Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас:

Промяна на движението заради изграждането на второ платно по булевард "Никола Петков"

В Бургас заради изграждане на второ пътно платно по булевард „Никола Петков“ и преструктуриране на този булевард и булевард „Димитър Димов“ в кръстовище с кръгово движение“ от 10:00 ч. днес до 09 декември се въвежда временна организация на движението. Затваря се за движение на превозни средства булевард „Никола Петков“ - в участъка от улица „Петко Задгорски“ до булевард „Димитър Димов“, и улица „Димитър Аврамов“ - в участъка от кръстовището до бл. 39, ж. к. „Изгрев“ до бул. „Димитър Димов“ /до хотел „Фаворит“/.

Спазвайте временната организация, която ще бъде въведена в района, призовават от общината.

Заради извършването на ремонтно-възстановителни дейности на битова канализация по улица „Ивайло“, от 09:30 часа до 17 ноември се затваря за движение на автомобили улицата в участъка от улица „Георги С. Раковски“ до улица „Васил Левски“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Басейнът в „Меден рудник“ има лифтер за хора с увреждания

Плувният басейн в комплекс „Меден рудник“ вече е оборудван с мобилен лифтер, който позволява на хора с увреждания да ползват съоръжението, съобщават от Общината. Осигуряването на съоръжението е по проект, финансиран по одобрено конкурсно предложение на ОП „Общински имоти” към Агенцията за хора с увреждания. Хората, които желаят да ползват лифтера,..

публикувано на 07.10.24 в 11:12

Николай Киров: Пролетната реколта е трагична, зърнопроизводители продават на ниски цени

Трагично е състоянието с пролетните култури слънчоглед и царевица в Бургаско , заяви председателят на регионалния съюз на зърнопроизводителите Николай Киров. Причината е горещото лято и сушата.  Ето каква е и равносметката за изминалия сезон: Есенната реколта е по-добра , защото имаше влага, уточни Николай Киров. Ниските цени на..

публикувано на 07.10.24 в 10:00

Кметът на Царево Марин Киров провери осем важни инфраструктурни обекта

В два поредни дни кметът на община Царево Марин Киров инспектира осем от важните инфраструктурни обекта, които стартираха през настоящия мандат. Киров направи внезапна проверка на основния ремонт по пътя от Царево през Арапя и Оазис до Лозенец . Проектирането на основен ремонт на пътя и на три мостови съоръжения започна през настоящата година, а..

публикувано на 07.10.24 в 08:56

Община Бургас търси финансиране за реконструкцията на две спортни съоръжения

Проектни предложения се разработват за реконструция на две важни спортни съоръжения в Бургас. Това са стадиона "Иван Претъргов" в кв. Долно Езерово и футболен терен в комплекс „Изгрев“. Финансирането е по програми, като за единия обект се изисква съфинансиране.  Идеята на общината е стадионът в кв. Долно Езерово да бъде преустроен и ремонтиран..

публикувано на 06.10.24 в 14:00

В Карнобат провеждат кампания за предаване на старо електрическо и електронно оборудване

Община Карнобат обявява кампания за предаване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /ИУЕЕО/ и негодни за употреба батерии и акумулатори /НУБА/.Кампанията ще се проведе от 7 октомври до 18 октомври.  През периода на кампанията, за улеснение на жителите на Община Карнобат, ИУЕЕО и НУБА ще се приемат всеки ден от 08,30 часа до 16,00..

публикувано на 06.10.24 в 13:30

Изграждат нова сграда на Дома за стари хора в Средец

Домът за стари хора в Средец ще се помещава в нова сграда. Тя ще бъде построена по проект  „Дом за стари хора-ново строителство и реконструкция на съществуващи сгради в УПИ III, кв.17 по плана на гр. Средец". Реализацията му в рамките на Инвестиция „Модернизиране на дългосрочната грижа“ към Национален план за възстановяване и устойчивост,..

публикувано на 06.10.24 в 12:00

Минимално повишение на цените на едро на храните

Минимално повишение на цените на едро на храните отчита и тази седмица от Държавната комисия по стоковите борси и тържища. Поскъпнали са доматите от оранжерии, а краставиците са поевтинели. Скочила е и цената на зеления и червения пипер, както и на лука. Спад е отчетен обаче при картофите, морковите и зелето. На по-висока цена са се продавали спрямо..

публикувано на 06.10.24 в 10:00