Публикации

"Виа Понтика“ на 22 декември:

Наближават едни от най-светлите и семейни празници в годината. Време, в което една част от хората са свикнали да си правят равносметка за случилото се, а други са с големи и позитивни очаквания от предизвикателствата догодина. Нашата тема в днешното ни..

публикувано на 22.12.22 в 09:05
Участници в срещата за климатолечението в Малко Търново

ОЧАКВАЙТЕ ВЪВ „ВИА ПОНТИКА“ ОТ 11 ДО 12 Ч.:

В предаването за туризъм „Виа Понтика“ коментираме със специалисти и представители на бранша проблемите в сектора  и  възможните им решения; задаваме въпроси и търсим отговори; представяме проекти и дестинации, които популяризират възможностите за..

публикувано на 08.12.22 в 10:00

ОЧАКВАЙТЕ ВЪВ "ВИА ПОНТИКА" ОТ 11 ДО 12 Ч.:

В предаването за туризъм „Виа Понтика“ коментираме със специалисти и представители на бранша проблемите в сектора и възможните им решения; задаваме въпроси и търсим отговори; представяме проекти и дестинации, които популяризират възможностите за..

публикувано на 01.12.22 в 10:00

"Виа Понтика" на 24 ноември:

В предаването за туризъм по БНР Бургас „Виа Понтика“, днес Ви разказваме: - Радослав Свирецов - младият бургаски фотограф, който откри изложба в Морското казино в Бургас, тя е озаглавена "Въздух и земя". Петя Янакиева ни среща с него, темата е..

публикувано на 24.11.22 в 10:30

До къде стигна идеята за климатолечението в Странджа?

Идеята за развитие на климатолечението в Странджа, за която не веднъж сме ви разказвали в ефира на БНР-Бургас, стигна до най-високата трибуна в държавата-парламента. Представители на Българската асоциация за климатолечение и здравен туризъм се срещнаха с..

публикувано на 24.11.22 в 09:30
Снимката е илюстративна.

Екопътека до Плазовец и ръст на румънските туристи - във "Виа Понтика" на 17 ноември

През последните три години румънските туристи са част от основния туристопоток през лятото за страната ни. Освен северните ни курорти, все по-предпочитани за тях стават и тези тези на юг. Това посочват експерти в бранша.  От началото на годината до..

публикувано на 17.11.22 в 10:01
Боровец

Бърдуочинг и ски - във "Виа понтика" - на 10 ноември

С няколко атрактивни предложения се включваме в днешното издание на предаването „Виа понтика“. В минутите за туризъм ще ви поканим на „птиценаблюдение“. Така би звучала побългарено думата „бърдуочинг“, може би. Ще ви разкажем за тундровия лебед, който..

публикувано на 10.11.22 в 11:02

Екопътека в Сливен и подводен туризъм в Созопол - във "Виа понтика" днес

Една приятна разходка и една бъдеща инициатива представяме днес в минутите за туризъм. Екопътека в сливенското село Бяла се превръща в атракция за туристи. В Созопол пък планират да създадат подводни експозиции и турове под вода. И още – расте..

публикувано на 03.11.22 в 10:52
УС на БРТК

ОЧАКВАЙТЕ ВЪВ "ВИА ПОНТИКА" ОТ 11 ДО 12 Ч.:

Предаването за туризъм „Виа понтика“ може да слушате всеки четвъртък от 11 до 12 часа.  В него коментираме със специалисти и представители на бранша проблемите в сектора  и възможните им решения; задаваме въпроси и търсим отговори; представяме проекти..

публикувано на 20.10.22 в 10:00

До няколко години налагаме нов бранд – „Черноморска кухня“,заедно със страните от Черноморския басейн

Макар и малко закъсняла , тази идея за създаването и популяризирането на марка – „Черноморска кухня“ превъзмогна много от международните   и геополитически отношения, и чрез „народната дипломация“ обедини страните от Черноморския басейн за каузата – да..

публикувано на 11.06.18 в 17:12