Публикации

Как се прави къмпинг туризъм у нас е темата на фокус във "Виа понтика"

За промени в законодателството, което урежда къмпинг туризма, настояват от Асоциацията на къмпингите в България. Проблемите са със Закона за устройство на територията и подзаконовите актове, посочва секретарят на неправителствената организация Веселин..

обновено на 18.05.23 в 10:02
Българско движение

"Виа понтика" - на 11 май

С наближаването на летния сезон, въпросите които ни вълнуват основно се въртят около това – вдигаме ли нивото и качеството на туристическия продукт? Син флаг ще се вее над рекорден брой български плажове през тази година. Престижните етикети ще..

публикувано на 11.05.23 в 10:05
Приморско

"Виа понтика" - на 4 май

Въпреки мрачното време навън, държавните власти обещаха, че лято все пак ще има. Какво ще е то – зависи от времето, до голяма степен. Но, както казваше Емо Чолаков – време е, можеш ли да му се сърдиш.  Какво ще е лятото в Приморско, с какви проблеми..

публикувано на 04.05.23 в 10:58

Във "Виа понтика" днес: Започна подготовката на плажовете за Лято 2023

Започна подготовката на плажните ивици за новия летен сезон. Концесионерът на Крайморие и заместник-председател на Асоциацията на концесионерите на морски плажове Николай Димитров посочи: "Стъпките са-депонираният през есенно-зимния период пясък..

публикувано на 27.04.23 в 09:53

Фестивалът на зелениката гостува във Варвара на 13 и 14 май

Село Варвара е домакин на 19-то издание на Фестивала на зелениката, който ще се проведе на 13 и 14 май.  Леки маршрути за деца, но и такива за истински професионалисти очакват посетителите. Организаторите от Природен парк „Странджа“ са поканили..

публикувано на 20.04.23 в 10:40

Отец Захарий Дечев: Разликата между религиозния туризъм и поклонничеството е вярата

Над 12 маршрута за религиозен туризъм с отправна точка Бургас са разработили студентите от магистърската програма "Управление на туризма" към университет „Професор д-р Асен Златаров“ и техният  преподавател отец Захарий Дечев. Те са събрани в..

обновено на 13.04.23 в 15:41

Каква е разликата между поклонничество и религиозен туризъм?

Според данни на Световната Туристическа Организация, между 300 и 400 милиона души на година предприемат пътуване с религиозна цел. Печалбата за туристическата индустрия от практикуващите религиозен туризъм в световен мащаб е над 50 милиарда..

публикувано на 13.04.23 в 10:46

Във "Виа Понтика" днес-най-търсените кадри преди летния сезон

Първите туристи вече се разходиха по Черноморието. Старият Несебър е пълен с посетители, предстоят великденските празници и все повече хотели се подготвят да отворят обектите си. И това лято сред най-търсения персонал ще бъде този, който ще обслужва..

обновено на 06.04.23 в 11:05

"Виа Понтика" на 30 март:

В днешното предаване за туризъм и маршрути „Виа Понтика“ в рамките на час Ви предлагаме практична информация, ако все още не сте решили дали и как ще почивате за Великденските празници.  Коментираме с Румен Драганов от Института за анализи и оценки в..

публикувано на 30.03.23 в 10:40

Във "Виа Понтика"-що е то сватбен туризъм и има ли почва в Бургас

Развитието на сватбения туризъм в Бургас е тема на днешното предаване Виа Понтика.  Превръща ли се морския град и неговите забележителности в дестинация, предпочитана от десетки двойки, желаещи да си кажат "да" край морето? Кои са най-желаните места и..

обновено на 23.03.23 в 11:00